superseven Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Zde odkaz na velmi zajimave hodinky z Hamburku, ktere pouzivaji kalibry ze starych zasob ruznych manufaktur: Hentschel Hamburg
dknespl Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Taky je mám rád. Viz též dřívější diskuse zde a zmiňováno též zde
dknespl Odesláno 30. května 2010 Nahlásit Odesláno 30. května 2010 Dva pěkné kousky H2 v bronzu za 4 200,- EUR A ještě Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Více Horizoma a Michael Rühmling
NIGHTinGALE Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 Díval jsem se na jejich stránky a paráda. Hodně se mi líbí, jak to dělají. V podstatě obyčejné strojky parádně vytuní, nazdobí, dodají chatony. Krása.Ale ty bronzový H2 nemůžu nikde najít. Nemáš, prosím tě, link, kde ta fotka byla? Díky.
dknespl Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 Nemáš, prosím tě, link, kde ta fotka byla? Díky. Tam dole je ten link Michael Rühmling, to je butik co je prodává.
Sorbus Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 (upraveno) Díval jsem se na jejich stránky a paráda. Hodně se mi líbí, jak to dělají. V podstatě obyčejné strojky parádně vytuní, nazdobí, dodají chatony. Krása. Ale ty bronzový H2 nemůžu nikde najít. Nemáš, prosím tě, link, kde ta fotka byla? Díky. Na svých stránkách je myslím Hentschel nemá. Stačí si ale napsat, o zahraniční zákazníky se ochotně stará p. Frank Valentin (email: frank.valentin@hentschel-hamburg.de ). Používají prý loďařský bronz, z kterého se dělají např. lodní šrouby, takže pouzdro by mělo být trvanlivé. Naživo jsem je ale neviděl a ani nevím o nikom, kdo je nosí, takže to nemohu posoudit. Upraveno 4. června 2010 uživatelem Sorbus
NIGHTinGALE Odesláno 5. června 2010 Nahlásit Odesláno 5. června 2010 Tak jsem panu Valentinovi napsal a odpověděl mi obratem. Docela zajímavá firma, jejich filosofie a způsob, jakým pracují, se mi velmi líbí. (Vlastně dělají podobné věci jako Prim - individualizace, zdobení a úprava starých strojků, hodinky na zakázku... Ale v jejich podání je to o notný kus dál, pokud mohu soudit.) Dovolím si sem dát pár vět (sorry za laický překlad), které mě zaujaly. Mail, který jsem obdržel, byl poměrně obsáhlý. Bronzový model se jmenuje "Hamburg Botschafter" ("Hamburg Ambassador") a firma jím vzdává hold přístavu Hamburg. Přesný čas byl vždy velice důležitý pro námořní navigaci a proto byl Hamburg městem hodinářů. Bohužel, toto je v současnosti zapomenuto, ale hodinky "Hamburg Botschafter", s pouzdrem vyrobeným z bronzu používaného na výrobu lodních šroubů, oslavují památku úžasné námořní minulosti města Hamburg. Jako ostatní H2-modely mají hodinky průměr 38,5mm a strojek AS1130. Zákazník si může dokonce zvolit rok, ve kterém byl strojek vyroben. Ciferník je stříbřený s tradiční červenou dvanáctkou, ručky jsou modřené. Korunka a spona jsou vyrobeny z 18karátového růžového zlata (tohle moc nechápu - že by se na to bronz nehodil?). "Hamburg Botschafter" jsou dodávány s dokumentací popisující způsob výroby, klasickým hodinkovým boxem, cestovním pouzdrem a zárukou 5 let.. V ceně 4.680 EUR je zahrunuta i individuální gravírka na dýnku hodinek a první servisní prohlídka... Na závěr se pan Valentin omluvil, že doba dodání je do 12 týdnů. Kolik že to má Elton? Důvodem je to, že strojky upravují dle přání zákazníka - zlaté chatony, různé ručky a ciferníky, regulace - labutí krk, strojky z různých let výroby, různé materiály pouzder. Pro zákazníky, kteří nechtějí na svoje hodinky čekat tak dlouho, nabízejí možnost zakoupit si hodinky (z řady nejlépe prodávaných modelů) v předem připravených verzích a pak je dodání otázkou několika málo dnů. Objednávka je, samozřejmě, možná přímo ve fabrice, ale i komunikace mailem či po telefonu je samozřejmostí. Hodinky je možné si vyzvednout osobně, případně budou zaslány poštou. Za mě paráda, firma mě dostala. To, co jsem viděl na fotkách, se mi hrozně moc líbí a protože centrála firmy, která mě živí, je rovněž v Hamburgu, tak si zřejmě brzy udělám malý výlet. Pár obrázků a ceník: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
NIGHTinGALE Odesláno 5. června 2010 Nahlásit Odesláno 5. června 2010 Ještě foto modelu s červenou dvanáctkou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Sorbus Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Odesláno 6. června 2010 Za mě paráda, firma mě dostala. To, co jsem viděl na fotkách, se mi hrozně moc líbí a protože centrála firmy, která mě živí, je rovněž v Hamburgu, tak si zřejmě brzy udělám malý výlet. Tak to se těším na dojmy nebo dokonce na recenzi nových hodinek. Také jsem o hodinkách od Hentschela uvažoval. Designově i z hlediska velikosti by mi velmi vyhovovaly některé modely H1 a H1-medium, ale pro tyto typy bohužel používá jen bílé nebo růžové zlato, což posouvá cenu hodně nahoru.
NIGHTinGALE Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 Takže k těm bronzovým H2 kráskám dodávají strojek Anton Schild AS1130 (na výběr jsou roky výroby 1932 až konec šedesátých let).Ručky mají standardně modřené, ale bez příplatku mi klidně udělají i bronzový odstín. Což by se mi líbilo.Údajně dělají většinu modifikací a změn bez příplatku. To prý patří k businessu, který dělají - tedy šití hodinek na míru. Což zní solidně a hezky Všechny informace mám, až pojedu do Hamburgu, tak se u nich zastavím a pokud mě přesvědčí i naživo, pustím si žilou.
dknespl Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 (upraveno) Anton Schild K výběru gratuluji. Jen na okraj - rodinu Schildovic jsme tu před časem řešili. Ta firma je A. Schild SA. Co je to A. není úplně jasné. Tatínek byl sice Anton, ale založil ji až Adolf, když odešel ze Schild Freres (později Eterna), která připadla synům jeho bratra Urse (Max a Theo). To byl už ale tatínek i starší bratr Urs po smrti. Upraveno 7. června 2010 uživatelem dknespl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se