Pixelator Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 (upraveno) ok. nespamujme mu to tu. tiez preferujem mechaniky pred quartzmi. len sa snazim odpovedat ze pokial Tomas M. nema vasen pre automaticke hodinky v podstate neexistuje dovod preco by nemal uvazovat rovnako nad quartzmi. k teme: ja mam momentalne zalusk na tieto seika. su sice kusok cez limit ale imho by sa dali zohnat aj lacnejsie. su to perfektni allrounderi aj ked ku obleku si ich asi nedas ... len si ujasni teda ci chces sportove alebo skor decentne hodinky. http://www.seiyajapan.com/product/S-SARB04...ch-SARB049.html EDIT: chyba Upraveno 15. dubna 2010 uživatelem Pixelator
ls8ls8 Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 (upraveno) Pokud je chceš na kolo, tak asi mechaniky nebudou uplně to nejlepší, snadno můžou přijít k úhoně. Osobně mám mechanické (několikery) na normální nošení a na sport mám quartzky a digitálky. Pokud si jako první mechaniky pořídíš víceméně cokoliv v této cenové hladině od Seika (Samurai, Sumo, Spirit) nebo Orientu, neuděláš špatně. OT koukám že Seiya má nový web Upraveno 15. dubna 2010 uživatelem ls8ls8
little_w Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 hele, vitej na foru... a nejdriv ti reknu, ze s vnimanim znacek jsem to mel podobne. casio byly pro me skolni kalkulacky, seiko do tehle kategorie (z nejakeho me neznameho duvodu) proste spadlo taky. bracha, dlouholety clen fora, me presvedcoval o kvalitach, a nakonec jsem podlehl a jedny seika koupil. pak druhe. pak treti... za 10k se vlezes do dvou hodinek, a muzes mit svoje quartzky se subcefirnicky i poradny mechaniky. treba ja mam tohle kombo: ...a vleze se ti tam i ten budik (viz spodni cifernicek na chronografech)
Tomas M. Odesláno 15. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 Pokud je chceš na kolo, tak asi mechaniky nebudou uplně to nejlepší, snadno můžou přijít k úhoně. Osobně mám mechanické (několikery) na normální nošení a na sport mám quartzky a digitálky. Pokud si jako první mechaniky pořídíš víceméně cokoliv v této cenové hladině od Seika (Samurai, Sumo, Spirit) nebo Orientu, neuděláš špatně. OT koukám že Seiya má nový web Zacetl jsem se do Poradte s koupi / vyberem. Obtiznejsi vyber nez jsem cekal. Vzdycky me to tahlo vic ke sportum. Nebranim se sportovnimu vzhledu. Jediny problem sportovnich je, ze jsou vetsinou hodne veliky. Mechanikam se radeji vyhnu. Treba me to chytne az budu starsi. Takze koukam po quartz. Zatim jsem nenasel odpoved na otazku. V cem se kvalitativne lisi hodinky stejneho vyrobce za podobnou cenu se tremi ruckami a datumovkou oproti mnohafunkcnium chronographum?
Tomas M. Odesláno 15. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 (upraveno) hele, vitej na foru... a nejdriv ti reknu, ze s vnimanim znacek jsem to mel podobne. casio byly pro me skolni kalkulacky, seiko do tehle kategorie (z nejakeho me neznameho duvodu) proste spadlo taky. Pekne hodinky a zajimava myslenka. Kdyz reknu pritelkyni, ze chci dvoje za tech 10 tis tak uz vidim, ze dostanu jedny a to jeste ty levnejsi. At si moc nevymyslim. Upraveno 15. dubna 2010 uživatelem Tomas M.
marek.sm Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 čau jsem asi ten poslední kdo Ti tu může radit, ale řešil jsem nedávno to samé. Chtěl jsem mechanické, protože před tím jsem nosil skoro 10 let quartzové citizeny. Trochu mě rozladilo, když jsem zjistil, že kalibr stojí asi 200 Kč. Takže jsem se rozhodl pro mechaniky, abych měl změnu a vůbec nelituji. Měl jsem požadavek, aby byly vodotěsné, nejsem sice potápěč, ale hodinky stejně jako Ty z ruky nesundávám ani na spaní natož na koupání. Další požadavek byl safírové sklo, protože hodinky nijak nešetřím a minerální sklo se mi dost rychle poškrábe. Nakonec jsem vybíral mezi hamilton frogman titanium a invicta http://cgi.ebay.com/HAMILTON-AUTO-KHAKI-NA...=item27b0f7ef0a invicta http://cgi.ebay.com/INVICTA-MENS-SAPPHIRE-...=item335bb4a14a Nakonec jsem koupil ty frogmany, měl jsem štěstí, sehnal jsem nové z usa asi za 7 tisíc včetně poštovného.
bandicoot Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 já jen k tomu tikání... myslím, že kvarcový kchr-kchr-kchr je mnohdy hlasitější než mechanika
little_w Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 Zatim jsem nenasel odpoved na otazku. V cem se kvalitativne lisi hodinky stejneho vyrobce za podobnou cenu se tremi ruckami a datumovkou oproti mnohafunkcnium chronographum? kvartz je v podstate dost levnej strojek. ale chronograf ma proste uz z podstaty slozitejsi vyrobu, cili drazsi. ale v cene do 10t je ten rozdil neznatelny. navic bych vrele doporucil nakoupit v zahranici (eBay to vzdycky jisti). ty chronografy, ktere jsem postnul, se tady v CR v te dobe prodavaly za 7.800Kc. ja je koupil (pochopitelne taky nove) za >100 USD. cili neni 10t jako 10t. tim spise opravdu nezalezi (v tehle kategorii) na tom, jestli tam je kvartzovy strojek A nebo B, ale spise na tom co a kde to kupujes. preji stastnou ruku pri vyberu. p.s.: a mechaniky vazne nezavrhuj! pri tvem noseni hodinek non-stop je to idealni. a pocitove... proste je to uplne jiny svet. proc si ho neotevrit, kdyz uz hledas...
Tomas M. Odesláno 15. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 čau jsem asi ten poslední kdo Ti tu může radit, ale řešil jsem nedávno to samé. Chtěl jsem mechanické, protože před tím jsem nosil skoro 10 let quartzové citizeny. Trochu mě rozladilo, když jsem zjistil, že kalibr stojí asi 200 Kč. Takže jsem se rozhodl pro mechaniky, abych měl změnu a vůbec nelituji. Měl jsem požadavek, aby byly vodotěsné, nejsem sice potápěč, ale hodinky stejně jako Ty z ruky nesundávám ani na spaní natož na koupání. Další požadavek byl safírové sklo, protože hodinky nijak nešetřím a minerální sklo se mi dost rychle poškrábe. Nakonec jsem vybíral mezi hamilton frogman titanium a invicta http://cgi.ebay.com/HAMILTON-AUTO-KHAKI-NA...=item27b0f7ef0a invicta http://cgi.ebay.com/INVICTA-MENS-SAPPHIRE-...=item335bb4a14a Nakonec jsem koupil ty frogmany, měl jsem štěstí, sehnal jsem nové z usa asi za 7 tisíc včetně poštovného. Ahoj, na pohled vypadaji oboje dobre. Sve Seiko jsem po mnoha letech odlozil, protoze jim odpadla cislice z ciferniku. A pri vymene baterky pred tim mi rekli, ze nemohou zkouset vodotestnost do 10atmosfer, ze by to poskrabne sklo mohlo prasknout. Je to uz tak 5 let a od te doby jsem na ruce hodiny nemel.
little_w Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 ...jak to pozoruji, chces bezudrzbove hodinky, co snesou vsechno. asi idealni kandidat na Traser. dostanes za maly peniz Svycarsky strojek, safirove sklo a tritiove trubice na rucickach (proste... sviti!). nevahej
Tomas M. Odesláno 15. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 kvartz je v podstate dost levnej strojek. ale chronograf ma proste uz z podstaty slozitejsi vyrobu, cili drazsi. ale v cene do 10t je ten rozdil neznatelny. navic bych vrele doporucil nakoupit v zahranici (eBay to vzdycky jisti). ty chronografy, ktere jsem postnul, se tady v CR v te dobe prodavaly za 7.800Kc. ja je koupil (pochopitelne taky nove) za >100 USD. cili neni 10t jako 10t. tim spise opravdu nezalezi (v tehle kategorii) na tom, jestli tam je kvartzovy strojek A nebo B, ale spise na tom co a kde to kupujes. preji stastnou ruku pri vyberu. p.s.: a mechaniky vazne nezavrhuj! pri tvem noseni hodinek non-stop je to idealni. a pocitove... proste je to uplne jiny svet. proc si ho neotevrit, kdyz uz hledas... Na ebayi nakupujeme i jine veci. To by mohlo byt reseni. Zajimave je, ze ze strany USA to konci na celnici a ze strany China ty modelarske vesi spis ne, jen vyjimecne. Asi mas pravdu, ta mechanika me laka vic. Zvlaste kdyz je vyse receno, ze v tom tikani asi rodil nebude. Pokud bych koukal po mechanickych mam se zamerit na nejakych par znacek v hodnote do 10ti tis? Zatim jsem koukal jen na ty zde zminene Seiko.
puralex Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 highend quartz s perpetual kalendarem do 10 http://www.seiyajapan.com/product/S-SBCM02...tz-SBCM023.html
Tomas M. Odesláno 15. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 ...jak to pozoruji, chces bezudrzbove hodinky, co snesou vsechno. asi idealni kandidat na Traser. dostanes za maly peniz Svycarsky strojek, safirove sklo a tritiove trubice na rucickach (proste... sviti!). nevahej To jsou byvale vojenske, ze? Uz jsem na ne nekde koukal tusim.
little_w Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 Pokud bych koukal po mechanickych mam se zamerit na nejakych par znacek v hodnote do 10ti tis? Zatim jsem koukal jen na ty zde zminene Seiko. do 10t za nove mas trosku omezeny vyber, pochopitelne. ale lovil bych ve vodach Seiko, Citizen, Poljot a se stestim snad i Hamilton. kdyz tak SZ, at ti nezasiram vlakno.
marek.sm Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 Seika jsou pěkný, bohužel až na pár vyjímek jsem nenašel se safírovým sklem, takže jsem je zavrhl. Co se týká celnice, tak to asi bude tím, že hodinky posílají většinou přes kurýrní firmy, mně třeba přes DHL a to jde asi na celnici pokaždé, protože to tam hlásí rovnou asi DHL. Když něco objednám z usa a jde to normální poštou, ikdyž to bylo přes limit osvobezení od cla a dph tak to většinou projde bez povšimnutí. U hodinek se ale clo neplatí, takže jen DPH a i tak to vyjde o dost levněji než u nás.
puralex Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 jj u seika prevlada hardlex. nikdy mi to nevadilo
Tomas M. Odesláno 15. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 do 10t za nove mas trosku omezeny vyber, pochopitelne. ale lovil bych ve vodach Seiko, Citizen, Poljot a se stestim snad i Hamilton. kdyz tak SZ, at ti nezasiram vlakno. Prave se prokousavam vlaknem automat nebo quartz???? Tyka se to tedy baterioveho strojku, ale zaujalo me tohle: jojo, takže když to shrnu, tak certina jsou sice švýcary, ale je to fuk, bude v tom stejně nějakej obyčejnej strojek, a to at quartz nebo automat a výhodu AT oproti Q nemá žádnou krom toho ,,potěšení"majitele Byla to reakce na nejake otevrene certiny za 11 tis.
wave ceptor Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 Mi se líbí tyhle http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=28037&hl= Za ty peníze krásné hodinky
little_w Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 Prave se prokousavam vlaknem automat nebo quartz???? Tyka se to tedy baterioveho strojku, ale zaujalo me tohle: jojo, takže když to shrnu, tak certina jsou sice švýcary, ale je to fuk, bude v tom stejně nějakej obyčejnej strojek, a to at quartz nebo automat a výhodu AT oproti Q nemá žádnou krom toho ,,potěšení"majitele Byla to reakce na nejake otevrene certiny za 11 tis. to mas tak, kvartz = strojek na baterku, automat = cista mechanika, to je jasny. a svycar je svycar, to je taky jasny. ale drtiva vetsina kvartzovych strojku (tak 90%, ne-li vic?) s napisem Swiss Made pouziva bud kvartz strojek Ronda nebo kvartz strojek ETA. takze rozdil ve strojku nulovy, v cene nekdy znacny, zalezi na "obalu" a znacce. a s mechanikama je to podobne. v mechanickych svycarech do 10k bude na 100% strojek ETA. ten se samotnej da sehnat kolem 100usd (plus minus, snad se moc nepletu), takze zbytek ceny zase tvori vehlas, historie znacky a marketingove dovednosti. kazdopadne se za desitku fakt da poridit uz neco lepsiho nez modni vystrelek, takze at vyberes co vyberes (ted mluvim o Swiss/Japan), bude to relativne v pohode. a ten citat... musel bys definovat "vyhodu". pro me je prave to "poteseni majitele" nejen vyhoda, ale i dost rozhodujici kriterium vyberu. hodinky jsou tak jako tak jaksi navic, proste totalne zbytecnej luxus. kdyby slo jen o poznavani casu, staci digosky od rakosa z trznice (nebo ani to ne, kazdej ma mobil). cokoliv navic je uz z podstaty ciste jen o "poteseni majitele". tak at to aspon stoji za to!
Návštěvník SukHoi Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 to mas tak, kvartz = strojek na baterku, automat = cista mechanika, to je jasny. a svycar je svycar, to je taky jasny. ale drtiva vetsina kvartzovych strojku (tak 90%, ne-li vic?) s napisem Swiss Made pouziva bud kvartz strojek Ronda nebo kvartz strojek ETA. takze rozdil ve strojku nulovy, v cene nekdy znacny, zalezi na "obalu" a znacce. tohle není až tak pravda - sinn jsem seřizoval za 7 měsíců 1x o dvě vteřiny a trasery jdou po cca měsíci o 5 vteřin do plusu = ETA x Ronda - každopádně je to ničem to máš pravdu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se