l.adamek Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Dobry den mam jeden dotaz tykajici se ceny hodinek, ktery mi neni jasne. Jedna se o hodinky Citizen Skyhawk Eco-Drive JR3060-59F. Na americkem serveru/internetovem obchode http://www.princetonwatches.com jsou prodavany za cenu 269$. Tedy pri dnesnim kursu cca 1$=23Kc je cena cca 6200,-Kc. Primy odkaz: http://www.princetonwatches.com/shop/JR3060-59F.asp V nasi republice neni mozne tyto hodinky sehnat za cenu nizsi nez 17000,-Kc (teda pokud se vam je v CR vubec podari sehnat). Jak je mozne, ze je takovy rozdil v cene? Vzdyt na princetonwatches.com stoji 3x mene.
klobadysek Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Odpovedi je nekolik: nizsi marze internetoveho obchodu oproti kamennym, vetsi konkurence v US, cena je bez dane, postovneho a cla. Uplne normalni jev. Chvili cti toto forum a brzy je nebudes chtit!
l.adamek Odesláno 29. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2006 V tomto foru se o techto hodinkach moc nemluvilo. Tedy alespon podle toho, co naslo vyhledavani. A to ze nejsou mechanicke mi nevadi.
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 cena je bez dane jak je to stou danou presne? pokial viem tak napr. auto kupene vnemecku sa kupi tam bez dph/vatu a potom na sk/cz zaplatis dphcku. ale ked je to mimo eu, tak ziadne dph sa neplati myslim ani smerom von ani smerom dnu. ledazeby to bola naka ina dan, alebo mam spatne informacie, co vobec nevylucujem. vkazdom pripade - je to sice asi navod na tresny cin - ale za cenu v us cenniku te hodinky mozes mat, pokial mas napr. kamarada v usa a on ich tam kupi a donese sem. ja to samozrejme tak nerobim, pretoze som svedomity obcan a rad platim dane, cla a ine poplatky.
l.adamek Odesláno 29. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2006 A kdybych si hodinky koupil pres eshop v EU nebo USA, tak dan zaplatim, nebo ne? V tomhle mam trochu gulas.
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 A kdybych si hodinky koupil pres eshop v EU nebo USA, tak dan zaplatim, nebo ne? moj gulasovy nazor je ze z usa platis clo a v eu dph/vat. ps. nevie niekdo kolko je clo na hodinky na slovensku? ztejto prehladnej brozurky sa mi to nepodarilo zistit: http://europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriSer...8sk00010886.pdf (je to tam napisane (str. 620), len moc nerozumiem reci ich kmena)
l.adamek Odesláno 29. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2006 A kdy, kde a komu platim clo/dph, kdyz mi proste prijde postou nebo ppl-kem balicek? Priznam se, nikdy jsem nekupoval nic pres eshop v zahranici. Proto mi nektere veci nejsou jasne. Ted o tom vsak zacinam uvazovat. Kdyz vidim, ze muzu mit hodinky za tretinovou cenu nez pri zakoupeni v CR.
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 A kdy, kde a komu platim clo/dph, kdyz mi proste prijde postou nebo ppl-kem balicek? no co si pametam, tak napr. balik dojde tak, ze spedicna firma ti da vedet ze doslo a ty si musis prist preto a tam rovno zaplatis aj clo. problem ale je z jakej ceny to clo platis, myslim ze sa moze stat aj nieco take, ze ty nakupis super vyhodne ale clo zaplatis z ceny ktoru urcia colnici.. (inac by stacilo nalepit na balik z patek sky moon tourbillon cenovku $100..)
Filipes Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 .. z 21jewels mně přišly hodinky poštou, z poljot24 DHL, nic navíc jsem ani jednou neplatil
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 mimochodom pri $269 myslim ze ziadne clo riesit nemusis, neviem kolko je uvas limit, ale podobna suma by mala byt bez cla. resp. aj keby si clo platil, tak sa ti to moc nepredrazi. kludne to zober cez internet, pokial nemas pochybnosti o danom e-shope.
Tomasek Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 cena je bez dane jak je to stou danou presne? pokial viem tak napr. auto kupene vnemecku sa kupi tam bez dph/vatu a potom na sk/cz zaplatis dphcku. ale ked je to mimo eu, tak ziadne dph sa neplati myslim ani smerom von ani smerom dnu. ledazeby to bola naka ina dan, alebo mam spatne informacie, co vobec nevylucujem. vkazdom pripade - je to sice asi navod na tresny cin - ale za cenu v us cenniku te hodinky mozes mat, pokial mas napr. kamarada v usa a on ich tam kupi a donese sem. ja to samozrejme tak nerobim, pretoze som svedomity obcan a rad platim dane, cla a ine poplatky. Moje zkušenost je, že v rámci EU ti prodejce naúčtuje VAT ve výši, která je platná pro produkt a zemi prodeje (např. při nákupu ze SRN ti k hodinkám naúčtují 16% k ceně zboží). U nás (i u vás) potom neplatíš žádné VAT. Jak je to se clem, to ale nevím. Při nákupu mimo země EU bys však u nás měl zaplatit DPH ve výši, která je platná pro produkt a naši/vaši zemi. Takže při nákupu z Indonésie bych měl zaplatit k hodinkám ještě 19% z udané ceny. Proto tamní prodejci zásilku označují slovem "gift" a pro jistotu uvedou daleko nižší cenu.
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Moje zkušenost je, že v rámci EU ti prodejce naúčtuje VAT ve výši, která je platná pro produkt a zemi prodeje (např. při nákupu ze SRN ti k hodinkám naúčtují 16% k ceně zboží). U nás (i u vás) potom neplatíš žádné VAT. auta su tak jak som pisal: Za nové auto sa považuje také auto, ktoré nemá najazdených viac ako 6 000 kilometrov, alebo v čase jeho dodania neuplynulo ešte šesť mesiacov od prvého uvedenia do prevádzky. V takomto prípade pri jeho kúpe neplatíte daň z pridanej hodnoty (DPH) v členskom štáte EÚ, kde ho kupujete (a podľa výšky, ktorá je tam platná ? pohybuje sa v rozpätí od 15 do 25 percent), ale v krajine, kde vozidlo registrujete. Ak je to v SR, DPH je 19 percent z ceny nového vozidla. Kúpu to môže zvýhodniť pri dovoze z krajín s vyššou sadzbou DPH ako je na Slovensku. Napríklad v Maďarsku, Poľsku, Dánsku či Belgicku. ale to co tvrdis ty je logickejsie a snad to tak plati pri hodinkach.. no snad je tu naky uctovnik..
Tomasek Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Moje zkušenost je, že v rámci EU ti prodejce naúčtuje VAT ve výši, která je platná pro produkt a zemi prodeje (např. při nákupu ze SRN ti k hodinkám naúčtují 16% k ceně zboží). U nás (i u vás) potom neplatíš žádné VAT. auta su tak jak som pisal: Za nové auto sa považuje také auto, ktoré nemá najazdených viac ako 6 000 kilometrov, alebo v čase jeho dodania neuplynulo ešte šesť mesiacov od prvého uvedenia do prevádzky. V takomto prípade pri jeho kúpe neplatíte daň z pridanej hodnoty (DPH) v členskom štáte EÚ, kde ho kupujete (a podľa výšky, ktorá je tam platná ? pohybuje sa v rozpätí od 15 do 25 percent), ale v krajine, kde vozidlo registrujete. Ak je to v SR, DPH je 19 percent z ceny nového vozidla. Kúpu to môže zvýhodniť pri dovoze z krajín s vyššou sadzbou DPH ako je na Slovensku. Napríklad v Maďarsku, Poľsku, Dánsku či Belgicku. ale to co tvrdis ty je logickejsie a snad to tak plati pri hodinkach.. no snad je tu naky uctovnik.. Auta jsou určitě specifické zboží. Myslím, že u hodinek je jedno, zda jsou nové nebo ojeté. Pokud by byly hodně ojeté, tak si věci znalý celník může třeba myslet, že se jedná o starožitnost.
odklizec Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 pokial viem tak napr. auto kupene vnemecku sa kupi tam bez dph/vatu a potom na sk/cz zaplatis dphcku. ale ked je to mimo eu, tak ziadne dph sa neplati myslim ani smerom von ani smerom dnu. ledazeby to bola naka ina dan, alebo mam spatne informacie, co vobec nevylucujem. Pokud neco koupis v nemecku, nebo jine zemi EU, platis mistni DPH(VAT chces li). Tady uz neplatis nic. Takze pokud oni maji VAT trebas 25% a tady je 19%, mas smulu, platis jejich VAT. Leda bys byl platcem DPH u nas a pak se to da myslim v ramci EU nejak udelat tak, ze u nich nakoupis bez DPH? Ale tohle nevim presne. Kazdopadne, bezneho cloveka se to netyka.. to l.adamek.. Pri nakupu z US (nebo mimo EU) a poslani do CR/SR kazdy balik prochazi celnici a je na celnikach jestli ti vystavi CLO/DPH podle aktualni ceny uvedene na baliku, nebo na nejakem dokladu vevnitr baliku. Pokud to jde kuryrem, zajistuje toto kuryr a po tobe bude chit pred predanim baliku zaplatit pripadne CLO/DPH. Pokud to jde postou, mas to tak 50/50. Ziju na slovensku a pro kazdy rozmerove vetsi balik chodim na celnici, protoze mi ho nepusti bez procleni. Kdyz jsem ale sestre objednaval kontaktni cocky a slo to primo do cech, prislo to primo domu, bez jakehokoliv cla/dph. Samozrejme, zalezi taky na cene baliku, nejen jeho rozmerech. V SR je bezcelni limit nejakych 52USD. Jenze pokud chces, aby ti posilajici vec pojistil proti ztrate pri dorucovani, musi to ohodnotit na spravnou hodnotu, teda nejake podhodnocovani si asi rozmyslis. A celnici taky nejsou uplni pitomci, tezko ti sezerou, ze rolexy za 3000USD stoji 52USD A ohanet se tim, ze se jedna o falesne rolexy taky neni dobry napad, protoze ti je pak treba rovnou zabavi, protoze sem nemas co dovazet falsovane znacky! A byla by i velka blbost nechat si podhodnotit tak drahou vec, pripadne vubec na netu kupovat! Obecne plati (aspon u mne), ze hodinky s porizovaci cenou venku do 1000USD se vyplati sem vozit i pres zaplaceni DPH. Porad to jeste vyjde levneji. Viz moje story s tissotama..tady na hibernii 30000, ebay nove hodiny a po zaplaceni dph 15000..nekde asi bude chyba a ve mne to nebude.. To je tak ve strucnosti jak to asi chodi, ale je to fakt jen strucny vycuc. Uz se to tu parkrat probiralo, tak hledej.
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 odklizec dik za info.. a nevies kolko je teda clo na slovensku na hodinky? vkazdom pripade ak by som mal platit +dph, +clo a pripadne este escrow, tak ta moja ap zhovadilost sa moc nevyplati, to si mozem nakup po nete na slovensko rovno vyskrnut.
Tomasek Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 odklizec dik za info.. a nevies kolko je teda clo na slovensku na hodinky? vkazdom pripade ak by som mal platit +dph, +clo a pripadne este escrow, tak ta moja ap zhovadilost sa moc nevyplati, to si mozem nakup po nete na slovensko rovno vyskrnut. zatím máte stejně jako my 19%
odklizec Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Clo na hodinky je tusim nejak do 2 procent..tak nejak. To uz je zanedbatelna castka. DPH je ten nejvetsi pruser..
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 DPH je ten nejvetsi pruser.. a to ti tiez rovno strhnu na colnici? alebo mas ako poslusny obcan sa niekde nahlasit?
Tomasek Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 DPH je ten nejvetsi pruser.. a to ti tiez rovno strhnu na colnici? alebo mas ako poslusny obcan sa niekde nahlasit? Buď to musíš zaplatit při převzetí zásilky rovnou nebo ti vyměří výši DPH a zaplatíš v nějaké (určitě velmi krátké) lhůtě.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se