Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 76
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

adet

dobrá volba

Odesláno (upraveno)

parada, dakujem !! :) prebehol som tvoju galerku a sirak dolu !! kazdou fotkou som sa utvrdil ze OC boli spravna volba, boze, jak ja nenavidim to cakanie... suicide_anim.gif

a sem s kladmi aj zapormi, som jak spongia. aj ked rozhodnute uz je, rad si vsetko vypocujem :)

zatial som objavil jediny zapor, vraj to nema srobovaciu korunku, ale mne to neva, pokial to ma napisanych 200M, tak to snad maju nejako vyriesene aj bez srobovania... :) teda este jeden - vonkajsi AR, nie ze by bolo modrej privela, no bojim sa ze to castym lestenim osucham, nebodaj nejaky skrabanec... worried_anim.gif

inac sa mi na nich paci, ze to niesu ziadne lestenky, pekne matna brusena ocel, to sa mi paci :)

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno (upraveno)

nešrubovacia korunka ťa vôbec trápiť nemusí, žiaden problém. Sice som ich neťahal do 30m hĺbky, ale člen Harry áno - no problem.

+ vynikajúca a okamžitá čitateľnosť, nič sa ti neleskne.

+ perfídžo namodralý antireflex

+ oranžová sekundovka - obvzláštni inak sterilný ciferník

+ prečnievajúca luneta zapôsobí na zmenu vizuálu a teda zvrchu nevidíš to klasické oblúkovénapojenie nožičiek na puzdro, mne osobne sa to páči.

+ výborná manipulácia s lunetou aj v rukaviciach

+ lumi bod na lunete je s kovovou obrubou - je to pekný detail, trochu tomu dáva šmrnc - drží, aj som zavadil a nič, bez stopy poškodenia.

+ full minútové indexy - na odpočet z nej nie je nič lepšie

+ ETA 2836-2 ti preklapne deň a dátum bleskovo (asi tak 5min do polnoci).

+ pohodlná výmena ťahu a jeho skracovanie.

- časom sa zdá, že je trochu sterilný výraz, možno keby trochu rozčlenili viac ciferník

- chudobná výbava balenia - aspoň ten vystežejkovač tam mohli dať. V tej cene...čo v tej...ešte nižšej je u iných značiek výbava plná, dokonca aj remeň a nato strap.

- mizerné grafické prevedenie manuálu. Chýba taký ten punc navyše, že si berieš hodinky nad 1000?. Certifikát je dokonca s chybou, minule sme sa tu bavili, že máme raritku CRTIFICATE (a nie certificate)

- priemerná lumi, ale čakal som horšie. Ak ich máš celodenne na svetle vydržia svietiť, mám len skúsenosť z celodennej túry, pozeral som sa na ne v stane o štvrtej v noci a dobré bolo.

- obyčajná plechová spona. Citizen z rady Promaster to má lepšie urobené. Zo začiatku u nových ide pekne ztuha až bolia končeky prstov. Potom už je to v pohode.

- chýba sofistikovanejší spôsob extanzie ťahu, kde nemusíš použiť nástroj.

- vďaka obojstrannému AR často zapatlané safír sklíčko - ak to neutreš šmirgľom, nič sa ti nepoškrábe. Ak s nimi niekde poriadne trepneš, tak áno.

Edit: bral som ich na každodenné nosenie + hory doly. Teplo, mráz -20C, nikdy ma nenechali v štichu...teda až teraz, keď sa mi začala zadrhávať luneta, v jednom bode šla ťažko prekliknúť, tak sú na ozdravovacej kúre. To je záležitosť kusu, nedočítal som sa o rovnakom probléme. Stále sami páčia, ale vieš ako to je, niekde v pozadí bublá, čo ďalej, ale nerád sa bavím o nich bez nich, to by si nezaslúžili.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno
  V 18. 11. 2012 v 20:19, misoo napsal:

Kdojinej, kolko mas pls zapastie? Dik

Já mám 18-19, jak je teplo. Na wristshotech ale vypadají větší než ve skutečnosti jsou řekl bych. Mrkni na foto z větší dálky..akorát jsem umázl to sprosté gesto... :) Je to stará fotka, není míněno sem. Kochej se fotkama hlavně ve Stanovo galerii, ty s ledem jsou jedny z nejhezčích fotek na chronomagu vůbec. Mě nakonec zlomily... :smile_anim:

post-14984-056451100 1353278722.jpg

post-14984-075158500 1353278751.jpg

Odesláno (upraveno)

Stano : moc dakujem notworthy.gif

tie zapory su v pohode, jedine ta plechova spona trochu mrzi, som zvyknuty na perfektnu "neviditelnu" na stajnoch, toto budem musiet prekusnut... inac vystezejkovavace a chyba v navode snad ani nestoji za rec...

ta lumi asi bude lepsie ako u stajnov a tu som spokojny, na rychle prechody zo svetla do tmy to na tych par minutiek svieti dostatocne a v noci tam nejaky ten biely pozostatok vzdy ostane, takze snad to horsie nebude, hehe.

niekto mi vravel, ze vrchna vrstva AR sa da aj odstranit... ak by som ju skrabol, alebo nieco, tak by som ju asi potom dal dole. ak je to samozrejme tak, ze to ide.

este raz moc dik, tesim tesim!! :)

Kdojinej : jj Stanove fotky su jedny z naj (ak neratam dokonalost u Aldy), a len mi potvrdili dobry vyber, myslim ze budem veeela mesiacov spokojny ;)

a ta tvoja fotka z dialky je supr, az takato fotka ukaze ako v skutocnosti vyzeraju. a tie prazdne vacky narazaju na vyssiu cenovu politiku Fortisu ?? :D

a som myslim podobnej velkosti, zapastie mam 18,5 takze sediet by mi mali. o to nemam strach.

dikes !! smile_anim.gif

Odesláno
  V 18. 11. 2012 v 22:07, misoo napsal:

...jediny zapor, vraj to nema srobovaciu korunku,...ze to niesu ziadne lestenky, pekne matna brusena ocel, to sa mi paci :)

Ja to nakonec bral jako vyhodu - nemusis nic sroubovat, kdyz serizujes cas. Zda se to jako prkotina, ale kdyz to delas casteji, tak to ocenis. No a ze to nejsou lestenky...jeden mistni clen z nich pri odstranovani vlasecnic udelal neco mezi matem a leskem a nevyadalo to vubec spatne. Kdes je kupoval jestli se muzu zeptat? Jak tak na ne koukam tak bych je zfleku poridil zase...akurat ta spona me stvala..Spona, luneta a certifikát Roscosmos jsou jediný slabý místa techhle cibulí :)

Odesláno (upraveno)

idem objednat z Nestu, u nas ani prd :(

tak fajn, myslel som ze to ma nejaky iny vyznam ta srobovacia korunka... sponu budem musiet prekusnut, ostatne vsetko vyhody!! ;)

a este predsa len nieco... lug to lug sa mi nedari vygooglit, tak keby som bol taky smely... :) a presnost kalibru kolko tak byva ? cely den na ruke a v noci na boku...

dnes som asi najviac krat v zivote pouzil slovicko "dakujem", no rad ho pouzijem znova!

dakujem!! :)

Odesláno

A ještě jsem si vzpoměl - po čase mě začala vadit jejich váha, po celým dnu byly na ruce až nepříjemný...mě ale dost natejká ruka. A na kaučuku nemaj chybu!

Odesláno (upraveno)

mne to vobec nevadi, rovnych 200g stajny s tahom a pohodka. mam rad ked citim na ruke hodinky :) ked si dam 60g Gcka, tak ma az taha do strany... :D

ake je hmotnost na tahu?

kaucuk casom dokupim, nech je zmena... inac tie kozene remene co robia, to je des... ten hrb a uzke presitie... suicide_anim.gif

Odesláno (upraveno)

Nemáš začo, misoo, kľudne sa pýtaj, ak budeme vedieť odpovieme, sám som sa takto pýtal.

Tak tak, kdojinej má pravdu, na zápästí ostáva pekná štruktúra odtlačku ťahu a puzdra, napríklad, keď robíš na pc, máš nadvihnutú ruku.

Rozmer - lug to lug - ti teraz odmerať neviem, snáď len proporčne z fotiek, ale ak máš 18.5cm zápästie, tak to bude v pohode.

Autorizovaný dovozca je aj v Košiciach, predajňa Mirror v OC Carefour. Slečna za pultom o hodinkách prakticky nevie nič,a le aspoň to netají :D Väčšinou sa radí s majiteľom predajne. V pohode, keď vieš čo berieš, netreba ten pokec okolo toho. Majú tam prakticky komplet sortiment:

- Fortis (aj vrátane suprového nového modelu s budíkom, limitiek Rolfa Sachsa)

- Maurice Lacroix - tiež fajnové kusy.

- myslím aj Vostoky.

edit: remene - no, mne práveže k nim akosi pasujú tie s napasovaním k puzdru. Ale celkovo, v zúžení z 20mm na nejakých 17(?) pôsobia detsky. Ťah ani guma ten vizuálny problém nemajú.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno (upraveno)

Jj dik :) Ozaj a jak z 20mm na 17mm, neni medzi nozickami 22mm? Co mam info, tak tah by mal byt v celej dlzke 22mm...

Odesláno

Miso,

vidim v popise BA, predajca je aj v Piestanoch, Goldstein a pred 2r sa s nim dalo rozumne dohodnut. a ked mas viac verzii nazivo, tak sa ti moze stat, ze sa rozhodnes pre iny model. Subjektivne sa mi zda, ze ta ocel je lahsie znicitelna, ako Ti s titankarbidovou upravou na Promasteroch, spona je tam tiez inde. Onoho casu som vahal medzi Ti a ocelovymi a rozhodol sa pre ocel, ze nebude tak doskriabana. Bola to chyba a aj prve dni som mal pocit, ze vsade chodim s cinkou na behanie gora.gif. Dnes by som nevahal a zobral tie Ti cosmonauty, ale co uz... Po tych 2r musim uznat, ze okrem tahu, ktory vyzera na 10r, vsetko prezili a sa s nimi nemaznam, Luneta zvlada paradoxne bez akehokolvek poskodenia aj narazy do steny, ci zarubne dveri, bohuzial su vyssie, ako vsetko, co som mal a obcas sa trafim. Z praktickeho hladiska mi kaucuk pripada byt najlepsi, pokial chces mat co najdlhsie vzhlad novych, ocelovy tah po prvom lete zacne byt silne doskriabany na miestach, kde dochadza ku kontaktu ruky s inymi predmetmi. Napriek tomu to nie je tak rusive, ako na kamosovych Seamasteroch, ktore silne stratili smrnc, ked stratili ten lesk. Najvacsi problem pri tejto jednoduchsej verzii vidim v nesrobovacej korunke. Na mojich cudzie telesa odfiltruju tlacitka a raz to bola supa, ze na nom ostala stopa, byt to trefa na korunku, neviem, neviem. Lumi je fajn, porovnavat sa Trasermi a spol nema zmysel, ale inak je fajn. Marine maju vacsie cisla, to staci na celonocnu citatelnost pri troche sustredenia. Sklo zatial 100%, cielene na neutocim a pripadne neuvedomenie si, ze ich mam na ruke schyta vzdy kov., iba je to nachylne na packy od prstov. Ak by sis a predsa len rozhodol pre iny model, pozor na limitky ala Gagarin a ine grafiky ciernym laserom. To nie je embosovane a do mesiaca ich vlastnou kozou zacnes odstranovat, toto bohuzial naozaj nezvladli.

Odesláno

vdaka za info 555EN, ja som pozeral aj po tej titanovej verzii - ma trosku vacsie cisla (co sa mi paci) a trosku iny font cisel (co sa mi nepaci), no je to uz nad moj limit. a mne vaha hodiniek nevadi, mam to dokonca rad (teraz mam 200g) a skrabance na tahu su v pohode. som kancelarska krysa, takze na spone ich uz par mam a vzdy budem mat. ked to bude hrozne, tak sa da tah vymenit prinajhorsom :)

a jasne ze chrona su podstatne vacsie, obyc. verzia ma 12-13mm co je pohodka (teraz mam 14,2).

a dik za info o Piestanoch, no mam uz objednane, nevadi, nabuduce ;)

Odesláno
  Citovat
...Najvacsi problem pri tejto jednoduchsej verzii vidim v nesrobovacej korunke...

Přestaňte už s tou hysterií :) Šroubovací korunku to nemá a zřejmě ani prostě nepotřebuje, když i bez toho prošly všemi testy pro práci v kosmu (i ve vodě). A když stačí kosmonautům, tak nám by mohly taky, ne? Ani jiní uživatelé nehlásí žádný problém s vodotěsností kvůli korunce, takže žádný stres... Já se s nimi potápěl kolikrát a pohodička...

Řemeny jsou 20mm u pouzdra a 18mm spona - kromě kovového pásku, který je 20mm po celé délce... Tedy i kaučuk se zužuje. Ale není to nic dramatického, co by bylo potřeba řešit. Na ruce to prakticky není poznat. To jenom hra čísel od stolu a počítače vydadá divně.

Tah jsem poškrábaný nikdy neměl, pouze spona dostává trochu zabrat, ale to u každých hodinek... To samé platí i pro sponu na kaučuku.

Antireflex se taky jen tak neošoupe. Lze ho ale poškrábat (třeba o zeď). Ale zatím se mi to "nepovedlo"...

Čísla na ciferníku - mimo diverů, pilotů a fliegerů (které mají prostě ciferník jiný) jsou tři verze s podobným ciferníkem a ručkami, které se liší velikostí číslic a barvou lumi - cosmonaut (zelená, nejmenší indexy), cosmonaut titanium (zeleno-modrá, střední indexy) a marinemaster (modrá, velké indexy). Lumi vydrží svítit ve stejném pořadí. Nejpřehlednější jsou ty prostřední, ale mezi těmito modely lze měnit ciferníky i ručky (to platí i o chronech). Už jsem to dělal u dvou různých B-42...

Odesláno

Zdravím, jsem majitelem Fortisu B-42 Off Cosmonauts. Zatím sice pár hodin (dnes jsem si je byl vyzvednout na poště). Zatím jsem nadšen. Nádherný antireflex, skvěle zpracovaný tah (i když na chlupaté ruce může tahat / trhat nemohu posoudit), vše ostatní už zde bylo zmíněno zkušenějšími. Šroubovací korunku bych také neřešil. Takto můžeš aspoň ručně hodinky natáhnout pokud to je třeba. Pokud chceš Misoo někam dál je to určitě správný směr.

Přeji ať dobře vybereš.

Přikládám foto na ruce 19 cm.

post-21044-001650800 1353318882.jpg

post-21044-064382900 1353318986.jpg

Odesláno (upraveno)

Blam paradicka, kazdou fotkou a informaciou sa na ne tesim viac a viac !! :smile_anim: (ruku mam 18,5, urcite budu sediet ;) )

viem ze je to mega trapne klise (hned po "nic co by neslo rozlestit"), ale myslim ze toto budu moje "definitivky" :D

Odesláno

Ad. kožený řemen - je pravda, že na fotkách to působí divně. Měl jsem z toho velký strach, ale v reálů vypadá dobře. Hrb nepřekáží, úzké prošití nevypadá na ruce tak úzké. Jediné, co je slabé tak je spona. Působí tak dětsky. Dá se ale nahradit motýlkem, viz. např. http://www.deruhrmacher.com/fortis-butterfly-faltschliesse-fuer-lederband.html

(mám B42 Pilot Chrono)

Odesláno
  V 19. 11. 2012 v 10:07, misoo napsal:

Blam paradicka, kazdou fotkou a informaciou sa na ne tesim viac a viac !! :smile_anim: (ruku mam 18,5, urcite budu sediet ;) )

viem ze je to mega trapne klise (hned po "nic co by neslo rozlestit"), ale myslim ze toto budu moje "definitivky" :D

No jsou krásné. Zatím vřele doporučuji. Jsem dost nestálý v hodinkách, ale tyto přežijí určitě rok 2012 biggrin.gif

Odesláno

Může sem popř. někdo postnou foto na koženém řemenu, prosím. Do gumy se mi moc nechce za ty peníze. Ale odlehčit je na kožený řemen by byla dobrá alternativa.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...