macher Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 0 London/ nebo Londýn ? +1 Praha/ snad Brno ?? +2 Kyjev / Káhyra/ Athény ??? ja jsem za ceskou verzi... kdyz uz ceske hodinky:) ale technicky dotaz - kam to chces narvat? psat to bez zkratky a jeste navic luneta je docela uzka....
little_w Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 jsem asi nechapavej, ale vychazis z tohoto? a k cemu presne tam bude tech 24 casovych pasem? resp. jak se vyresi ta funkcnost? otocnou vnitrni lunetou? a to elton umi, resp. za rozumny peniz vyresi?
sect Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 (upraveno) Předpokládám že bude použita ta vnější luneta, ne vnitřní. Tady je sice taky vnitřní, ale tak nějak si to představuju. Upraveno 10. května 2010 uživatelem sect
Apep Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 No myslím si, že by je to třeba i teoreticky mohlo zajímat, ono 50hodinek by byla docela pěkná zakázečka Padesát rozhodnutých platících lidí by pravděpodobně stačilo, pokud by se to hodilo do koncepce a zatáhlo se za správné páky a rozehrály pravé strůny...... Líbilo by se nějaké stávající prim pouzdérko, nebo dáme funglovku?? Mám se zeptat, jestli už zvládnou vlastní strojek s nějakou formou gmt ?? Pochopitelně záleží, co jste ochotni za to zaplatit, je jasné, že vše nese s sebou náklady. Pokud se použije strojek RONDA, tak cena 15000,- Kč vč. DPH je reálná. Chtělo by to ale minimálně 30 zájemců. Se strojkem ETA 2893-2 je nereálné se vejít do této ceny, neboť jen nákupka strojku se pohybuje řádově v tisícirorunách. Tak najednou jenom 11 volných míst v tomhle rychlíku?
macher Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 Tak najednou jenom 11 volných míst v tomhle rychlíku? to jsou spis kecy;) cim vic, tim lip
Apep Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 11 je toliko pracovní počet, buďte v klidu. 5/11 sect k narozeninám , 6/11 macher navrhovat budeme doufám všichni, ale rozhodovat budu tentokrát jen já Záleží mi na výsledku. to jsou spis kecy;) cim vic, tim lip Teď to taky vidím, přehlédl jsem to Cigiho "toliko" Díky. Přimlouval bych se za tmavší číselník, na malém světlém je všechno hůř vidět. Tmavomodrý?
cigi Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 (upraveno) Luneta bude vnější igeňácká popsaná názvy měst tak, jak ji zobrazil sect na poljot, jinak to nejde, promyslete si to. Ta ručka na poljotech je budík, upozorňuju. pracuje se ve 12ti hodinovém režimu s tím, že protinožec má den/noc. Takže si na hodinovku nandám tu časovou zónu, kde jsem a kterou měřím a mám to !! Vím, kolik je hodin na celém světě, jen musím ty, co jsou na druhém prstenci, než moje zóna, vzít o 12 hodin víc/míň. Takže zobrazený příklad : jsem v káhiře a je za deset 2 hodiny odpoledne - , v honolulu je 2 hodiny ráno, v bankoku je 7 hodin odpoledne (stejný prstenec - horní ), v new yorku je 7 hodin ráno - (opačný prstenec - dolní) - snadný, přehledný , ne? Tedy, toliko, když jsem to pochopil správně Ciferník a ručky bude jako na prim sport Igen, když budete chtít levnou variantu. Možná bych dal místo prim elton - tak jsou značený všechny omezený limitky na této bázi, a místo sport světoběžník Když už si budete chtít připlatit za novou grafiku cifru - cca 3-5 tisíc dohromady, navrhuji pootočit cifr o 15°tak, aby se 12 dostala na půl jednu a datumka zůstana naproti korunce a bude mezi 2 a 3 - logo?? Takové hodinky do auta. Nemám moc času to malovat, prosím o strpení. Taky navrhuji velkou korunku, osvědčila se mi na žluťáskách, ale bez kabašonu.) Přemýšlejte o barvě - byl bych asi pro barvu, ve které se Igeny nedělaly, ale barva je věcí dohody. Bez čeho se neobejdeme jsou vtipné názvy měst a zón - tady se vyblbněte nejčko !! Upraveno 10. května 2010 uživatelem cigi
sect Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 (upraveno) Světoběžník se mi líbí (klidně i jiná varianta - dobrodruh, cestovatel, atd.), ale Prim by mi tam nevadil. Věřím že spoustě lidí to řekne více než Elton. Stejně tak se mi líbí skleněné dýnko, ale zase bych vítal české nápisy. Edit: Teď mi to došlo, nápisy na dýnku asi změnit nepůjdou že? Upraveno 10. května 2010 uživatelem sect
cigi Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 Světoběžník se mi líbí (klidně i jiná varianta - dobrodruh, cestovatel, atd.), ale Prim by mi tam nevadil. Věřím že spoustě lidí to řekne více než Elton. Stejně tak se mi líbí skleněné dýnko, ale zase bych vítal české nápisy. skleněné dýnko s českými popisky není problém, počítá se s ním a u 68 je fakt hezký. pro úplnost - sklíčko plast !!
accutron Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 @macher: no to nee. Prim 1949 Manufakčr logo je pro mě nogo, a celkově je to nuda. Když už tak to musí být něco prdlého. edit: co takhle +1 NMnM ? :-) A IGEN by nestačil ?
Apep Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 A IGEN by nestačil ? IGEN TRAVELER, nebo IGEN CESTOVATEL Nebo IGEN GMT .. ?
macher Odesláno 10. května 2010 Nahlásit Odesláno 10. května 2010 (upraveno) skleněné dýnko s českými popisky není problém, počítá se s ním a u 68 je fakt hezký. pro úplnost - sklíčko plast !! myslis sklicko dynko nebo vrch? a kdyz tak orientacne rozdil v cene cca za mineral nebo safir? zn, jestli to bude stat 15k nebo 17k tak v tom jiz moc veliky rozdil nevidim... ale plast se skrabe jedna radost a v tom rozdil vidim edit: me by se libilo klasicke logo PRIM 1949 Man a dole hezky cesky Světoběžník + podnim Automatic Upraveno 10. května 2010 uživatelem macher
sect Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 A IGEN by nestačil ? No nevím, měly by to být co "nejčeštější" hodinky - aspoň tak to chápu. A Igen na ciferníku.....něco maďarsky?....
little_w Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 No nevím, měly by to být co "nejčeštější" hodinky - aspoň tak to chápu. A Igen na ciferníku.....něco maďarsky?.... no, kdyz tam frknes "I.Gen.", tedy jako prvni generace, tak to je pohoda, ne? "Igen" jako takovej bych taky nebral, to je fakt.
accutron Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 No nevím, měly by to být co "nejčeštější" hodinky - aspoň tak to chápu. A Igen na ciferníku.....něco maďarsky?.... Byl to jen návrh. Samozřejmě, že budu raději pokud bude použit název Elton a nebo Prim.
cigi Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 Dobře, začneme logem, jak píšu, jsou 2 logické možnosti: 1. vůbec neměnit ciferník - a pak použít pochopitelně prim sport. Bude to levné a tradiční 2. změnit ciferník - v tom případě navrhuji komplexní přetisk, je to za jedny peníze - a pak použít elton světoběžník (nebo tak nějak). Bude to dražší, ale porád levné a i tradiční, protože u modelu sport Igen prim název elton používá pro vylepšené limitky (vyšší vodotěsnost, žluťásky, ........) Doporučuji všem, co do toho chtějí něco vnášet se tu na chronomagu zevrubně seznámit, co asi co stojí a jak na to, ať to tu není vyšší dívčí, kdy znovu vysvětlujeme jedno a to samé. Pro začátek - každá změna pouzdra - desítky tisíc na jedny hodinky Každá změna ciferníku, lunety, datového věnce v potisku jedné barvy - je potřeba matrice řádově 3-5 tisíc na jednu matrici (na všechny hodinky serie) Změna barvy potisku - řádově stokoruny Změna korunky - jestliže ji prim má k dispozici - stokoruny skleněné dýnko - jestliže ho prim má k dispozici - stokoruny vlastní nápisy na dýnku - tisíce posunutí datumky - tisíce
Návštěvník Tada Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 Hm, z tohohle falešného GMT teda nějak dvakrát nadšenej nejsem, ale jiná cesta u normálních hodinek běžících ve 12h režimu není no. Co se týče názvu na číselníku ELTON SPORT by mi nevadilo
sect Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 Dobře, začneme logem, jak píšu, jsou 2 logické možnosti: 1. vůbec neměnit ciferník - a pak použít pochopitelně prim sport. Bude to levné a tradiční 2. změnit ciferník - v tom případě navrhuji komplexní přetisk, je to za jedny peníze - a pak použít elton světoběžník (nebo tak nějak). Bude to dražší, ale porád levné a i tradiční, protože u modelu sport Igen prim název elton používá pro vylepšené limitky (vyšší vodotěsnost, žluťásky, ........) No já jsem určitě pro změnu ciferníku, ať to má nějaký smysl. Klidně i včetně toho pootočení o kterém jsi psal. A nápis Elton světoběžník je pořád lepší než Igen. Přemýšlel jsem o barvě - co takhle celé laděné do modra, bílé ručky a indexy, červená vteřinovka? Jakou máš představu o barvě ty?
cigi Odesláno 11. května 2010 Nahlásit Odesláno 11. května 2010 (upraveno) Mám přestavu, ale ty se mění - navrhuju barvy brawn GP bílý cifr, černý potisk a ručky, svítící barva reflexně zelenožlutá . Do modra budou závánět dopraváckou uniformou, což ale pro světový čas není od věci. Tado - není to GMT , ale světový čas a není to falešný ani quazi - je prostě ve 12ti hodinovém režimu a je plně funkční - úplně stejně, jako ve 24 hodinovém režimu. Ale nechci tu dělat advokáta, ještě nám beztak chybí dost lidí, aby nás bylo alspoň 12. Upraveno 11. května 2010 uživatelem cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se