Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Obracima sa na vas s prosbou, o vase nazory k vyberu medzi tymito hodinkami.

Movement - Automat - prve v zivote

Ciselnik - cierny, jasne citatelny, dobra lumi, datum (moze byt aj den+datum), velka sekundovka, ziaden chrono a ine subciselniky - nevyuzivam.

Luneta - klasika otacacia, staci jednym smerom.

Korunka - srubovacia, alebo ak je to zicher, tak aj len zatlacacia

WR - min 200M

Limit - 800 max 900EUR = cca 21 000 max 24 000Kc - dalej uz nepusti rozpocet.

Zapastie - 17.5 cm

Skusenosti, poznatky:

1.Fortis B.42 Marinemaster - zname hodinky, jedine, co som mal moznost osobne skusit v kamennom obchode, sedeli perfekto, velmi sa mi pacia a hlavne, cena z 1123 EUR ide na 900 pri platbe v hotovosti - skusim este stlacit na 850 EUR co by bolo tak okolo 1000 Sk nad rozpocet. Prosim, je korunka srubovacia? V Obchode som to neskusal. Casto sa tu spomina, Fortis MM - za tu cenu = dobry stroj...pojdem pozriet este raz, ci sa iskrenie zopakuje.

2. Stowa Seatime - netreba rozpisovat, cital som, ze stroj je spolahlivy, takisto sa mi pacia, usetril by som - cena = 565 EUR bez tahu..podrobnosti som si precital, podobne ako info k noseniu. Rozsah noziciek je 22mm, na tento rozmer som viac zvyknuty, ako u Fortis MM, kde je 20mm.

3. Seiko - usetrit a mam dobre hodinky. Precital som si recenzie, co ste pisali, z toho ma viac lakaju Alpinist. Nie vsak Monster, tie ma velmi neberu.

4. Steinhart Triton - pacia sa mi tieto, nie ten novsi typ. Ale vadia mi trochu rucicky a la lopatky veterneho mlyna a luneta je taka mohutna ale nevyrazna.

5. naopak - posetrit a pockat si na Glycine Airman = laka, no.

6. vykaslat sa na to, a peniaze investovat rozumnejsie napr. jazykovy kurz, cesty za poznanim :)

Kazimon Eintausend - nan som narazil cez oceanictime.com - 44mm, sklo hrube3mm, ocel, to je len tak na zaver, prekracuju rozpocet 2x takze o tom uz viac nerozpisujem, ale su pekne, detail prerusenia linky kvoli datumovke hmmm... ale aj tak dal som to tu - co na ne poviete.

Je to pre mna vacsia polozka, nerad by som urobil blbinu. Ak uz vas nelaka odpovedat, v pohode, chapem, typy hodiniek sa opakuju...ale trochu by mi to pomohlo. Poznate ten stav, ked sa vam toho vo finalnom vybere nazbera viac.

Dakujem.

post-6829-1273355758.jpg

post-6829-1273355770.jpg

post-6829-1273355787.jpg

post-6829-1273355801.jpg

post-6829-1273355809.jpg

post-6829-1273355817.jpg

post-6829-1273355823.jpg

post-6829-1273355829.jpg

Upraveno uživatelem StanoBare
  • Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

to miracolo: Dik za odpoved.

Fortisy mam stale pred ocami, mne predavacka tvrdila:

- ze korunka je urcite srubovacia, a to ma zarazilo, lebo, co viem tak to nie je...

- mozne natahovat korunkou, nie len zavisle od automat. natahovania.

ide mi len o potvrdenie tychto info.

Odesláno
to miracolo: Dik za odpoved.

Fortisy mam stale pred ocami, mne predavacka tvrdila:

- ze korunka je urcite srubovacia, a to ma zarazilo, lebo, co viem tak to nie je...

- mozne natahovat korunkou, nie len zavisle od automat. natahovania.

ide mi len o potvrdenie tychto info.

Korunka opravdu šroubovací není a natahovat korunkou lze. Je tam ETA 2824-2, takže ruční nátah a hacking to umí.

Měl jsem B-42 Pilot Professional.

Odesláno

QUOTE(David_B @ 9.5.2010 - 0:24) 427292[/snapback]
Korunka opravdu šroubovací není a natahovat korunkou lze. Je tam ETA 2824-2, takže ruční nátah a hacking to umí.

Měl jsem B-42 Pilot Professional.

Podla katalogu co mam, je v B-42 Marinemaster ETA 2836-2

Odesláno

dik za typ - aj SKX007 su pekne, pozeral na ne, ale nezaradil do final vyberu...tiez trochu vadi tvar ruciciek, indexy mi velmi pripominaju puntiky na torte, a naplaste tym ovalnym tvarom :) ....ale to uz su take detaily....zaklad, ze je ich dobre vidiet. Takisto ak dobre vidim, je tam bruseny povrch, to je fajn, nemam rad lestene, leskle.

Odesláno
Fortisky. Důvod? Už teď je máš rád nejvíc :)

;) Tak najradsej mam Vulcain Cricket diver, alebo kombi GMT+alarm....nedosiahnutelne, ale takto to ma byt....v tomto vlakne ide o splnenie sna v realnych moznostiach :-)) jo, moje poradie este kym som pisal o pomoc vo vybere - Fortis a Stowa = fifty fifty (vzhlad)...a potom Seiko, to laka cenou za kvalitu.

Odesláno

Za mě Seiko. Alpy. Perfektní čitelnost a přehlednost, luminiscence jak Černobyl. Nejsou zde rozšířené. Rezerva chodu. V pátek odložíš a v neděli večer stále v chodu. Vlastní kalibr.

Odesláno

Co Tag Heuer aquaracer Automatic?LuxuryBazaar.com

Odesláno

Ještě mne napadla jedna věc ohledně Stowa Seatime. Průměr pouzdra se ti může zdát oK, ale ony jsou docela dlouhé, čili nebudou sedět na každé ruce. Měl je Tombed a reálně jsem uvažoval o jejich koupi, dokonce mi je půjčil domů, ale zkrátka to 100% nesedělo. Na gumě nebyl problém, ale na tahu byly na mé 17,5cm zápěstí dlouhé.

Odesláno

QUOTE(David_B @ 9.5.2010 - 9:11) 427343[/snapback]
Ještě mne napadla jedna věc ohledně Stowa Seatime. Průměr pouzdra se ti může zdát oK, ale ony jsou docela dlouhé, čili nebudou sedět na každé ruce. Měl je Tombed a reálně jsem uvažoval o jejich koupi, dokonce mi je půjčil domů, ale zkrátka to 100% nesedělo. Na gumě nebyl problém, ale na tahu byly na mé 17,5cm zápěstí dlouhé.

Přesně z tohoto důvodu doporučuji Alpinisty.Mám zápěstí lehce přes 18cm a sedí perfektně.Navíc mají pro outdoorové aktivity praktickou midsize.Takže není co řešit. :)

Návštěvník Snow
Odesláno

Než o Kazimon Eintausend bych uvažoval o Kazimon Nautilus. Musel by jsi si ho však sehnat, už se nevyrábí, ale stojí za to.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...