Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 20. 8. 2010 v 20:46, 'Honza.manta' napsal:

Zatím si užívají práce i pro mne normálně nezvyklé. Kladivo, vrtačky, kango a jiné radosti při práci na stavbě. Po šichtě se vždy společně osprchujeme a pak spinkají na stolku do rána.

Odchylky celkem v normě-měřeno vždy v 18:00

17.: +9 sec

18.: +5 sec

19.: +7 sec

20.: +7 sec.

Takže víceméně pravidelný chod. A vzhledem k tomu, co už vytrpěly přede mnou, bych řekl, že tu cenu asi mají.

Zatím je ještě mohu trápit, ale je-li další zájemce o otestování, tak je mohu předat, já si myslím, že v mém testu obstály se ctí.

Takže shrnutí:

Denní odchylky měřeny pokudmožno pravidelně v 18:00 s tím, že na noc vždy ležely hodinky na dýnku: 21.: +5, 22.: +8, 23,: +6, 24.: +6, 25.: +7, 26.: +3, 27.: +2, 28.: +3, 29.: +6,

30.: +6, 31.: +5, 1.: +4, 2.: +5, 3.: +9, 4.: +5, 5.: + 3.

Takže i přes dost tvrdé a různorodé zatížení je chod podle mého velmi pravidelný a spolehlivý. Navíc 25. dostaly volno a proběhl test rezervy nátahu - bez problému vydržely 36 hdin na zádech a ani na pravidelnosti chodu se to moc neprojevilo.

Celkově velmi spolehlivé a odolné hodinky, nejeví ani nijaké větší známky opotřebení - je tam malinká ťupka na sklíčku a pár mikrooděrek na lunetě. Způsobil-li jsem to já, tak se případně na konci testu nějak vyrovnám.

Takže odolné a na svoji kategorii přesné hodinky - vhodné do nepohody a klidně i do dolů.

Jen si myslím, že ta cena je příliš.

Já už víc neotestuji - hodinky volné pro dalšího zájemce.

Edit: překlep

Upraveno uživatelem Honza.manta
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Čož o to vyskúšať by som si ich vyskúšal, ale som z východu SR a do ČR nechodím vôbec, takže asi by bol problém s osobným predaním. No nič musím sa uspokojiť s čítaním zážitkov a skúseností iných kolegou. Ináč tých skoro 200? sa aj mne zdá dosť, na to čo ponúkajú a to už počítam s tým že by mi aj mohli extrémne zapasovať a chcel by som si ich nechať nadosmrti.

Upraveno uživatelem fcervenicky
Odesláno
  V 6. 9. 2010 v 22:00, 'fcervenicky' napsal:

Čož o to vyskúšať by som si ich vyskúšal, ale som z východu SR a do ČR nechodím vôbec, takže asi by bol problém s osobným predaním. No nič musím sa uspokojiť s čítaním zážitkov a skúseností iných kolegou. Ináč tých skoro 200? sa aj mne zdá dosť, na to čo ponúkajú a to už počítam s tým že by mi aj mohli extrémne zapasovať a chcel by som si ich nechať nadosmrti.

Já ti je klidně pošlu - ono to zase tolik nestojí, :smile_anim: jen by asi nešla udělat předávací fotografie. :sad01_anim:

Odesláno

Já ti je klidně pošlu - ono to zase tolik nestojí, :smile_anim: jen by asi nešla udělat předávací fotografie. :sad01_anim:

Myslím že nejaký lepší grafický program zvládne aj tú predávaciu foto :guitar: .

Odesláno

Tak jsem toto vlákno pročetl od začátku do konce a nezbývá mi, než PRIMkám zatleskat. :clap:

To co si vytrpěly za pár měsíců absolvují jiné hodinky za několik let (a to ještě ne všechny tortury). Trochu problém vidím v tom, že vlastně testujeme japonský strojek a ne český kalibr vlastní výroby, to by bylo ještě mnohem zajímavější. Odolnost pouzdra, sklíčka a zbytku se ukázala jako velmi dobrá (až na tu vnitřní lunetu, která se pečením smrskla jako mražené kuře z Lídlu).

Jak už bylo napsáno níže, současná cena je dost vysoká, ale třeba na aukru se dají nové koupit za necelé 4 tis. a to je myslím přiměřené.

Otázkou zůstává, jestli i jiné modely s kalibrem PRIM (ne miyota) budou stejně kvalitní.

Osobně bych taky asi volil Orienty nebo Seika v podobné ceně, přesto MPM ukázalo, že hodinky umí a zákazník dostane za své peníze odpovídající kvalitu.

Děkuji všem testujícím a především Onisanovi, který hodinky do testu pořídil. :notworthy:

Odesláno
  V 8. 9. 2010 v 12:09, 'Onisan' napsal:

Myslím, že není důvod, proč neudělat náš test mezinárodním a tak s nima hurá na daleké Slovensko :)

Tak ja už sa náramne teším na našu poštárku. (Dúfam že to moja manželka pochopí správne.)
Odesláno
  V 8. 9. 2010 v 12:09, 'Onisan' napsal:

Myslím, že není důvod, proč neudělat náš test mezinárodním a tak s nima hurá na daleké Slovensko :)

Nevím, jak budu stíhat, ale nejpozději v pondělí je snad pošlu. Nevíte někdo, jak je nejbezpečněji poslat na slovensko? Myslím, jestli jako obchodní balík, nebo cenné psaní, nebo jak?

Díky.

Odesláno (upraveno)

no asi cenné psani. Poistiť na hodnotu aku si určiš. A Výhoda je, že to ide prioritaire :) Takže to bude o 2-3 dni mať. Mne posielal Skalis v Piatok, a už v utorok som to mal doma. Odporúčam teda "cenné psání"

Upraveno uživatelem Korenisko
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
  V 9. 9. 2010 v 5:02, 'Korenisko' napsal:

no asi cenné psani. Poistiť na hodnotu aku si určiš. A Výhoda je, že to ide prioritaire :) Takže to bude o 2-3 dni mať. Mne posielal Skalis v Piatok, a už v utorok som to mal doma. Odporúčam teda "cenné psání"

Díky.

Odesláno

Řekl bych,že cenné psaní je nejbezpečnější způsob dopravy /teda jestli se to dá říct o poště :sad01_anim: /.Minule jsem posílal vypouklé dýnko zabalené do bublinkové folie a došla z něho placka.Holt parní válec je sviňa.Takže výborně zabalit,nejlépe do několika vrstev a dát do krabičky.
Odesláno

Môžme tú cestu poštou hneď brať ako ďalšie časť testu :smile_anim: .
Odesláno
  V 9. 9. 2010 v 10:55, 'bohumil.talak' napsal:

Řekl bych,že cenné psaní je nejbezpečnější způsob dopravy /teda jestli se to dá říct o poště :sad01_anim: /.Minule jsem posílal vypouklé dýnko zabalené do bublinkové folie a došla z něho placka.Holt parní válec je sviňa.Takže výborně zabalit,nejlépe do několika vrstev a dát do krabičky.

To jsi na tom ještě dobře - já posílal korunku a nedošlo nic. :sad01_anim:

Odesláno
  V 9. 9. 2010 v 17:29, 'Honza.manta' napsal:

To jsi na tom ještě dobře - já posílal korunku a nedošlo nic. :sad01_anim:

Jistota je to mít pojištěné,já se s nima nechtěl dohadovat a tak jsem to nechal tak.
Odesláno
  V 10. 9. 2010 v 21:34, 'orlando1' napsal:

Ikdyž je tady řeč o automatech, v Opavě jsem narazil na quartz-ky s bílým ciferníkem za zajímavou cenu.

Ty fotky zmenšuj - tak maximálně na 600xněco, nebo tě administrátoři nebudou mít rádi.

Odesláno

Když se ale teď dívám na tu vnitřní lunetu, asi chápu proč stojí tak málo, je možné, že by byly po zásahu hodináře, nebo to takhle přišlo z výroby?

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...