Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj vespolek - mám jeden dotaz. Dostal jsem teď v sobotu k narozeninám hodinky GAZ 14 - nechal jsem je první noc stát na boku na nočním stolku a do rána mi udělaly 1 hodinu zpoždění! Je toto normální? Zkusil jsem to zopakovat z neděle na pondělí a výsledek stejný, po tom co jsem je přenastavil jsem zjistil, že je potřeba je dotáhnout (před tím jsem je měl vetšinu dne na ruce...). Prosím zkušenější o radu zda je toto normální.

Odesláno

Kalibr v těchto hodinkách je produkován v desetitisích / statisících kusů, problém se vyskytnout může. Nicméně, jestliže hodinky nějakou dobu jen ležely v krabičce (u výrobce, sklad, obchodník a pak u obdarujícího), je možné, že "zatuhly", olej v hodinkách třeba trochu vyschl etc.

Zkus je poctivě alespoň několik dní nosit, jdnak aby se pořádně natáhly a pak také se musí zaběhnout. Bude-li denní odchylka v řádu 1-2 minuty, pak po čtvrt roce bych řešil přípůdoseřízení chodu u hodináře. Ovšem, hodina přes noc není správně. Hodinky i tak se musí nejprve zaběhnout, než se ustálí jejich pravidelný chod.

Odesláno

Jak psáno výše. Zezačátku poctivě nosit. A třeba i v noci, aby měnily polohu. A dotaz.. Co děláš přes den za práci? Kancelářskou? Nebo těma rukama opravdu dostatečně "mácháš" při jiné, manuálnější práci?

Odesláno

Taky se mi zpoždůjí o 1/2 hodiny, leč začalo to po 4 letech. Hodinář mi psal že je potřeba strojek rozebrat, vyčistit, cena cca 1000. Tak si to ještě rozmyslím jestli to má cenu. Natahování při pohybu bych na tvém místě neřešil protože mají ruční nátah pokud je málo pohybu ruky. Na tvém místě bych je vrátilnebo vymněnil za jiné.

Odesláno
A když je máš od rána do večera na ruce, tak jdou dobře? A proč je na noc stavíš na bok?

Ahoj, tak už jdou zdá se dobře - asi bylo důležité to delší nošení aby se pořádně natáhly na bok jsem je stavěl bez nějakého hlubšího smyslu...

A když je máš od rána do večera na ruce, tak jdou dobře? A proč je na noc stavíš na bok?

Ahoj, tak už jdou zdá se dobře - asi bylo důležité to delší nošení aby se pořádně natáhly na bok jsem je stavěl bez jakéhokoliv hlubšího smyslu... Jinak dělám kancelářskou práci, takže pravdou je že mají asi přes den málo pohybu :D

Odesláno

Mám Expedice a teď jsem je na pár dní odložil a začaly se taky zpožďovat. Když mi přišly trvalo nějakou dobu než si sedly, pak šlapaly jako kalašnikov. Teď je budu muset nějakou dobu opět nosit a seřizovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...