Honza49 Odesláno 13. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 Ještě jeden dotaz. Mám kolem zápěstí 22,5 cm. Potřeboval bych tedy větší řemínek. Je to problém? Kdyby ano, sehnal bych si svůj sám, ale raději bych je dostal komplet. Honza49
Honza49 Odesláno 13. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 Ještě poslední příspěvek Bude tam průhledné dýnko? Kdesi jsem četl, že to stojí 800,- to je v ceně těchto hodinek celkem zanedbatelná částka, já bych se přimlouval za to aby tam bylo. (Schválně jsem vybral strojek s nápisem PRIM) Honza 49
Lukáš Odesláno 13. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 to Honza49: Dýnko mají průhledné všechny PRIM s mechanickým strojkem a je v ceně (minerální). Honzo přečti všechny komenty a vše se dozvíš a navíc je to zábava
cigi Odesláno 13. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Lukáš Odesláno 13. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 to cigi: Když některé vlastní příspěvky nyní opět čtu, tak se divím, že jsem je napsal. Asi nějaká chvilková slabost. Taková sranda to zase není Zdá se mi také, že PRIMkám stoupla hodnota, možná je to tím, že vždy kupuju všechny co vidím a pak platím Já taky napočítal 15 zájemců (trojnásobnej cigi). Pro ostatní a PRIM: Kolik bylo vyrobeno automatů kal. 96 a 97, jaká je jejich aktuální hodnota? Jaká je přesnost kalibru 66?
Prokop Odesláno 13. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 To Honza49: Jak psal Lukáš, průhled na strojek je standardní součástí našich mechanických hodinek. Za příplatek je naopak plné dýnko. Co se týče velikosti zápěstí, tak Vám určitě vyjdeme nějak vstříc. Řešili jsme už i zápěstí o průměru 34cm, takže váš problém by měl být hračkou. To cigi: Dekorováním myslím třeba brus na základnách a můstcích a podobně. Základní přebroušení základen a můstků bych doporučil, protože se tím skryjí nějaké známky skutečného stáří. Rovněž doporučuji zauvažovat o zlacení nebo rhodiování strojku. Stále se ještě snažím dát dokupy nabídku pasivovaných šroubků. U kalibrů 66 by to snad mělo jít. Možná mám v tom počtu zmatek, ale podstata je v tom, že jedna objednávka je v podstatě solitérem. Jak tu kdosi poznamenal, přesto nebyl vyloučen z klubu džentlmenů, a tak jsem ho počítal jako zaslanou objednávku a pak ostatní varianty počítal bez jeho nelimitované verze. To Cigi: ten booklet není špatný nápad.
Prokop Odesláno 13. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 To Lukáš: přesný počet ks neznáme a aktuální hodnota je okolo 600-800,-Kč u 96 a u 97 bych byl ochoten zaplatit i 2000,-Kč. "Přesnost je na dostatečné úrovni.;)" jak by řekli zaměstnanci Rolls Royce.
Lukáš Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 to PRIM: možná by nebylo od věci vložit pár fotek dekorování strojků, tak jak ho provádíte Vy. Myslím tím brusy, rhodiování, zlacení (v mém případě nehrozí, alergie na tu lesklost ), atd. asi by to pomohlo v rozhodování. Také bych uvítal uvedení cen těchto úprav. Pokud již bylo někde takto učiněno, prosím nekamenovat
Honza49 Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 To Cigi, 14+2 Prim zapoměl napsat mě, ale počítá se mnou, tedy 14+2 Honza49
Pachollini Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 Tedy, já koukám, člověk je chvilku mimo a najednou je to 14 dnů a 10 stránek diskuse... Věcně: 1) Můj zájem trvá, objednávku pošlu. 2) Rád bych měl hodinky s českým strojkem, ale i 12 000 Kč je asi tak dvakrát víc, než by mi připadalo rozumné dát v mé situaci za hodinky, takže připlatit ještě nejméně 3 000 Kč navíc je už pro mne opravdu moc. (Předpokládám, že renovace strojku asi záležitost spíš na tisíce než stovky Kč.) Takže jsem asi spíš pro 73, leda že by navýšení za kalibr Prim 66 bylo opravdu minimální. 3) Vezmu, na čem se shodneme v bílé barvě, preferuji model bez datumovky. (Bílá jednička.) I když mám pocit, že varianta stříbrný číselník + zlaté ručičky by byla asi hodně pěkná. 4) Jsem pro jewels, ale nejsem si s tím až tak jist. Zejména pokud by se část hodinek dělala s kal. 66 a část se 73, asi by byly třeba dvě varinty ciferníku a to by výrobu opět prodražilo? 5) Jsem pro nápis Chronomag l.e. (nebo podobný, ale ne Ch. l. e. atp. ? to je moc zkratkovité) na víčku, ne na ciferníku. Jinak musím říct, že mi PRIM ukázal současné malé Eleganty (a Spartaky ? zlatá skutečně působí tepleji a ne tak snobsky, jak jsem si myslel), příjemně jsme si popovídali a definitvně mě přesvědčil, že do toho půjdu, protože naživo vypadají opravdu skvěle.
Eda Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 pro zajímavost posílám foto kalibru 96
Lukáš Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 Krásná zajímavost, ale přeci jen manuální nátah je klasika.
nardin Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 To Lukáš: přesný počet ks neznáme a aktuální hodnota je okolo 600-800,-Kč u 96 a u 97 bych byl ochoten zaplatit i 2000,-Kč. "Přesnost je na dostatečné úrovni.;)" jak by řekli zaměstnanci Rolls Royce. Chci se zeptat ohledně toho kal.97.Máte jistotu,že to byl mechanický strojek? Je možnost,že to byl quartzový strojek u nás nevyráběný.Výrobce Miyota.Byl použit v pouze malé serii. Sehnal bych pouze číselník. Ke kal .96:Zde není použit system přehazování datumu maltezské stavítko-páka.Tento system má pouze kal.68,69.
Prokop Odesláno 14. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 4) Jsem pro jewels, ale nejsem si s tím až tak jist. Zejména pokud by se část hodinek dělala s kal. 66 a část se 73, asi by byly třeba dvě varinty ciferníku a to by výrobu opět prodražilo? Ano, znamená to dvě matrice. Pokud by Peca (chce také bílou jedničku - bez datumu s kal.73) či kdokoliv jiný také trval na kalibru 73, pak by se příplatek za matrici, vydělil dvěma (případně více). Nápis o počtu kamenů tam bude. To se zdálo být jednoznačně rozhodnuté. Jen bych ještě dal ke zvážení v jakém standardu. Uvádí se JEWELS nebo RUBIS a dokážu si představit i další varianty včetně hezky české RUBÍNŮ. Co vy na to? Jaký nápis je nyní cool. Chci se zeptat ohledně toho kal.97.Máte jistotu,že to byl mechanický strojek? Tuto jistotu máme, neboť byl odvozen z kalibru 96, který je zrovna na obrázku o pár příspěvků zpět. Quartzový strojek s ukazatelem dne a data jsme dělali také vlastní. Byl to kalibr 220, ale ten se do sériové výroby nedostal. Pokud máte hodinky se strojkem Miyota, pošlete fotku a zidentifikujeme to. Na poli posouzení konstrukce přeházování datumu nejsem tou pravou osobou, nechám to prověřit. Nicméně mi samotní konstruktéři zautorizovali ten přehled kalibrů na webu. Zkusím se na to ještě jednou optat.
Prokop Odesláno 14. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 To Eda: a takhle vypadá 96 po repasi, broušení a zlacení + rytina na rotoru:
Lukáš Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 Mě se líbí hezky česky Rubínů, hodinky prodávat nebudu, tak stačí, že tomu rozumím já sám To zlacení strojku se hodí spíše ke zlatému pouzdru, ale jak jsem psal -zlato- nic pro mě.
Pachollini Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 4) Jsem pro jewels, ale nejsem si s tím až tak jist. Zejména pokud by se část hodinek dělala s kal. 66 a část se 73, asi by byly třeba dvě varinty ciferníku a to by výrobu opět prodražilo? Ano, znamená to dvě matrice. Pokud by Peca (chce také bílou jedničku - bez datumu s kal.73) či kdokoliv jiný také trval na kalibru 73, pak by se příplatek za matrici, vydělil dvěma (případně více). Já na ničem netrvám, já se jenom snažím vyjít s rozpočtem ;-) Pokud to moc nenaskočí, jsem taky pro 66. Nápis o počtu kamenů tam bude. To se zdálo být jednoznačně rozhodnuté. Jen bych ještě dal ke zvážení v jakém standardu. Uvádí se JEWELS nebo RUBIS a dokážu si představit i další varianty včetně hezky české RUBÍNŮ. Co vy na to? Jaký nápis je nyní cool. RUBÍNŮ se mi líbí nejvíc, když už to budou celé české hodinky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se