Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Jinak ten email na ty béžové spartaky s modrýma ručičkama by byl žůžo. Emailování na zakázku není myslím nijak nedostupné zvláště u malých rozměrů

Je to tady OT, ale smaltování velmi malých rozměrů s drobným popisem je IMHO v Čechách nedostupné. To jen abychom se hned na začátku neubírali špatným směrem.

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

1. Ty rucky jsou skutecne silnejsi a popravde -- ztraci se ta elegance puvodniho mensiho modelu.

2. Zitra a pozitri jsem v Praze, takze jsem si rikal, ze se stavim do nejakych zastavaren. Vubec to ale v Praze neznam, takze bych byl vdecen, kdybyste me nekam nasmerovali :) (vcetne popisu cesty)

3. Cesky strojek v L.E. by byl skutecne zajimavej, nicmene ono je to skutecne cenove mimo moje plany (nikoliv mimo moznosti, ale jsou zde i jine priority). Ale treba bych ho zuzitkoval i jinak.

4. Posledni prispevky ohledne dalsi L.E. (emailovy cifernik, modrene rucky, mimostredna sekundovka, ...) me nenechavaji chladnym. Zvlaste pokud by byl zaklad postaven trebas na verzi Diplomat.

Odesláno
4. Posledni prispevky ohledne dalsi L.E. (emailovy cifernik, modrene rucky, mimostredna sekundovka, ...) me nenechavaji chladnym. Zvlaste pokud by byl zaklad postaven trebas na verzi Diplomat.

Tak diskutovat tady.. ;)

Odesláno

Několik bazarů a zastaváren je v Sokolovské ulici v úseku od metra Florenc k železničnímu nadjezdu, určitě se tam staré Primky najdou, stejně jako v té Nekázance, je to tam cca 30 m když se vejde z Jindřišské ulice.

Odesláno

Tak se do toho pustím. Je tu zase spousta příspěvků, spousta otázek a nedorozumění. Teď jsem to všechno pozorně hodinu četl tak jsem zvědavý, jak dlouho mi bude trvat zodpovězení všech otázek.

To Viktor: Vítám na palubě - poprosím o zaslání mailu na adresu jan.prokop@prim.cz s detailní požadovanou specifikací, na základě které připravím konečné znění tabulky a objednávku. Samozřejmě, pokud už jste to neudělal.:)

To Dali: zpracuji došlý mail a připravím definitivní tabulku se specifikací a cenami.

To Kamil: pokud se ukáže že variant pro bílou nebo černou jedničku s kalibrem 66 je skutečně 13 lidí, bylo by to super, zatím ale nejsou objednávky v mailu v takovém počtu a struktuře, že by to opravňovalo k jednoznačnému soudu. Dám nějaký návrh, až budu cítit, kde je možný konsenzus. Mě se to zatím jeví jako 20ks série individuálních hodinek, vytvořených v rámci rozsáhlé a v historii firmy unikátní diskuzi o podobě hodinek PRIM.

Jejím výsledkem s největší pravděpodobností bude potvrzení naší současné obchodní politiky, orientované na individuální výrobu zakázkových hodinek.

Nicméně se to pokusím ještě sjednotit.:)

Co "Chronomag Limited Edition xx/xx". bude na dýnku nebo jinde?

Pokud jde o mne, může být na dýnku, včetně letopočtu 2005. Jen je třeba zvážit, jestli to už také není moc ukecané.:) Zabere to téměř celou plochu určenou pro popis dna, kde se obvykle objevují nápisy označující typ kalibru, skla, počet kamenů atd. Čím delší bude nápis na dýnku, tím méně obvyklých údajů tam bude.

Můj názor je, že bych tam dal označení Ch.l.e.05 xx/xx a detailněji to rozvedl v certifikátu, vytištěném na bankovním papíře, který od nás každý k hodinkám dostane.

Popis poctu kamenu nebo napis automatic zatim nebyl doresen pokud vim. Czech Made urcite bude a napis chronomag l.e. bude urcite na dynku.

Když se všichni shodnete, že na číselníku údaj o počtu kamenů a nápis automatic nechcete, připravím obrázek, na kterém uvidíte výsledek. Osobně si myslím, že tím rozbijeme vyváženost grafiky číselníku.

To odklizec: Vyryté "CH" na korunce mě příjde hezký nápad na stežejní poznávací znak:)

Do spony bych to nedělal. Při jakékoliv výměně řemínku s tím pak budou problémy. Jinak umíme to udělat i tak, že je takový frézovaný nápis intarziován 18k žlutým zlatem;), ale to jen tak na okraj, protože cena této unikátní ručně dělané úpravy je vyšší než cena zde zmiňovaných hodinek.:)

už jsem se smířil s pozdějším termínem. Je to pro nás poučení, že další hodinky musíme začít vyrábět dřív

Vím, že to není kritika směřovaná na mne, ale přesto musím říci, že pokud by nedošlo k požadavku na frézované nápisy na hodinky, asi bychom udělali rekord. Časový úsek od mého rozhodnutí hodinky pustit do výroby, po vyrobení prvního kusu

by nepřekročil 1,5 měsíce. Když si vezmu v potaz, že to řešíme ve vánočním čase a v době kdy dokončujeme většinu letos vyrobených celozlatých solitérů, jsem na své lidi hrdý. Nevím o firmě, která by takový termín byla schopna zvládnout, a to i kdyby dostala objednávku na 500 naprosto identických kusů.

Poznámka pro odklizece: Možná to ještě chvilku bude trvat, ale tváří v tvář těmto skutečnostem se naše image začne rychle zdvihat a bude silnější než kdykoli před tím. Naše image roste s každýmy individuálními hodinkami a s každým zákazníkem, který se na vlastní kůži přesvědčí, jak moc si jich vážíme. Při rozhodování, kterému ze zákazníků se budu věnovat nerozlišuji jaký má na objednávku vyhrazený rozpočet. Hlavním kriteriem pro mne je, zda má rád hodinky a upřímný zájem o ty naše. Kdo mě zná, ví, že to není jen výkřik poeticky naladěného šéfa PR, ale že je to realita.

Hodinky samotné jsou stroj, vyráběný lidmi. Jeho stoprocentnost nikdo není schopen garantovat. To za čím si mohu stát je náš přístup k zákazníkům.

Na druhou stranu, nejsem si jisty, ze se mi chce investovat dalsich 3000 do renovace a integrace x let serioveho strojku, jehoz porizovaci cena je dneska nejakych 300KC za kompletni hodinky?

Cena toho strojku nebo celých hodinek je devalvována tím, v jakém počtu byly vyrobeny a v jakém počtu se vyskytují po různých zástavárnách. Drtivá většina z nich je v dezolátním stavu a použitelný je z nich někdy už jen ten strojek. Jeho cena tedy přímo odpovídá stavu vnímání image značky Prim v devadesátých letech, kdy bylo všechno "komunistické" co nemělo žádnou předválečnou tradici automaticky špatné. Svůj vliv také má to, že tehdy vyráběný standard mosazných a galvanicky pokovovaných pouzder je dnes mimo orientaci trhu. Myslím, že i cena těchto strojků poroste. Kdybych na to měl čas, tak bych ty zastavárny objížděl také.

Pokud se jedná o cenu konverze pouzdra z ETA na Prim kalibr 66, tak ta je daná úpravami pouzdra. Jde nejen o úpravy zde zmiňované vložky, ale i o úpravu výšky natahovací hřídele a tím i zahloubení pro korunku, stejně jako úprava distance vůči číselníku. Ne nevýznamnou složku tvoří ručičky, které mají u kalibru 66 jiný průměr náboje. Není to tak triviální, jak se to může zdát a cena odpočteného strojku je v ceně konverze zakalkulována. Pokud nechcete, aby tato l.e. byla historicky poslední, tak mě zase nemůžete tlačit za hranici rentability.:) Rád Vám udělám atraktivní nabídku až budu vidět souhrn všech vážných zájemců v mém mailboxu a budu sestavovat finální tabulku specifikace a ceníku.

Toto bych rád směřoval i k Cigimu: Na slovo sleva jsem alergický.:) :)

To zní, jako by bylo běžné, že naše nevědomé zákazníky okrádáme a těm chytřejším dáváme extra podmínky. Takhle to u nás nefunguje. Pokud ode mne chcete nějaké zvýhodnění, musíte na mě jít jinak.;) Třeba mě přesvědčete, že Chronomag limited edition 2005 bude o jedné variantě, která bude ve všech případech osazena strojky Prim kalibr 66, číselník bude mít stejnou grafiku (klidně i bez nápisů o počtu kamenů a způsobu dotahovaní strojku). Pak si dokáži představit, že bych Vám udělal radost tím, že by cena konverze byla nižší (pouze pro tuto l.e.) a frézované popisy byste ode mne dostali jako dárek k vánocům.:)

PS: + další dvě hodiny :)

Odesláno
Vsechny vaše názory (cena, faktická neexklusivita série z důvodu pozdější sériové výroby,...) způsobily mé odstoupení. Nyní váhám mezi upravenými Spartaky, Orlíky nebo hodinkami Omega Railmaster nebo Aqua Terra.

Respektuji každé rozhodnutí, ale myslím, že rozhodnutí o tom, že Ch.l.e. není dostatečně exkluzivní se mi zdá být předčasné. Začínám mít opačný pocit.:)

A to sice proto, že prim nedokáže vyřešit tu datumovku.

Přiznám, se, že jsem celé té pasáži o datukách moc nerozumněl a obávám se, že asi nebudu sám. Pokud jste měl namysli změnu polohy datumky na jiné místo číselníku, tak to skutečně neumíme. Ale viděl jsem to minulý týden u Lange und Soehne, ti v tomto ohledu dělají hotové zázraky.:)

Já například chci darovat jeden kousek mému obchodnímu partnerovi z Rakouska. Ten má samozřejmě spoustu švýcarů, bez toho to v Rakousku nejde, ale jsem si jist, že z tohodle se po..... radostí a zlostí, že rakušani se na to nezmůžou, když už i my a pívkes (němci) a dokonce osis!! Jó, ať žije hecování!

Tak za tuto poznámku naopak velmi děkuji. Občas nechápu, za co se lidi stydí. Vždyť opravdovou výrobu hodinek na světě nezvládlo mnoho zemí. Rozdíl je jen v té startovní čáře. My se musíme vypořádat s ukončením zbrojní výroby, otevřením trhu (do té doby monopolního) a s katastrofálně nefunkčním soudnictvím a to za situace, kdy od státu nedostaneme ani korunu dotace (narozdíl od našich německých kolegů, kteří dostali 50% nevratné státní dotace na veškeré investice a zbytek dostali půjčeno od bankovních ústavů za úrokových podmínek, které mi považujeme za směšné), protože stát moc nezajímá budoucnost hodinařiny ve východních čechách ani vedlejší následky jejich rozhodování. Finanční úřad nás neustále prudí kvůli každé kravině, takže na komunikaci s ním musíme mít vyhrazené dva lidi.

Nechci si stěžovat, jen chci upozornit na vše, s čím se musíme prát a co nás brzdí v tom, abychom i tu švýcarskou konkurenci mohli sebevědomě pozorovat z dvoupatrového stánku na veletrhu v Basileji nbo dokonce v Ženevě.

1. Ty rucky jsou skutecne silnejsi a popravde -- ztraci se ta elegance puvodniho mensiho modelu.

Tyto ručky jsou pravda silnější, ale zato jsou profilované, což dává poměrně hezký efekt při ppohledu na číselník. V reálu pak ručky vypadají, jakoby měly jen poloviční šířku, protože se jedna strana leskne víc a jedna míň. Krom toho tyto ručky jsou originální primácké ručky vyrobené dle původní dokumentace a zvětšené pro potřeby větších hodinek. Pokud byste to viděli jako problém, zkusím to vyřešit.

Tak a hurá na poslední stránku s nevyřízenými příspěvky:)

Odesláno
Tak se do toho pustím. Je tu zase spousta příspěvků, spousta otázek a nedorozumění. Teď jsem to všechno pozorně hodinu četl tak jsem zvědavý, jak dlouho mi bude trvat zodpovězení všech otázek.

Hrozne, ze? Clovek na chvili vypadne a clovek aby se pak upsal.. :D

Můj názor je, že bych tam dal označení Ch.l.e.05 xx/xx a detailněji to rozvedl v certifikátu, vytištěném na bankovním papíře, který od nás každý k hodinkám dostane.

Ja si myslim, ze by bylo fajn mit tam cele to Chronomag l.e. xx/xx. Ch l.e. 05 xx/xx se mi zda spis jako sifra nez vyjadreni neceho ;) Nvic krabicky a certifikaty se rady ztraceji a za 50 let u zniko nebude vedet co to znamenalo. Ne ze by pak nekdo vedel co byl "Chronomag", ale aspon trosku ten popis to o necem vypovida, na rozdil od sifry "Ch l.e. 05 xx/xx" nemyslite?

Popis poctu kamenu nebo napis automatic zatim nebyl doresen pokud vim. Czech Made urcite bude a napis chronomag l.e. bude urcite na dynku.

Když se všichni shodnete, že na číselníku údaj o počtu kamenů a nápis automatic nechcete, připravím obrázek, na kterém uvidíte výsledek. Osobně si myslím, že tím rozbijeme vyváženost grafiky číselníku.

Toto musim potvrdit. Sam jsem nad tim uvazoval a je fakt, ze pak to opravdu vypada tak nejak nevyvazene. Jeste bychom to meli zvazit. Napadla mne jedna vec..neslo by treba misto toho "ukecaneho" loga pouzit to puvodni PRIM s oblouckem? Pak by mozna nikomu napis s poctem kamenu nevadil? Rozumim tomu, proc tam nekdo nechce mit oboje..tech textu je tam uz pak opravdu hodne, ale pri logu s oblouckem by se dal zvladnout i pocet kamenu a zustala by zachovana graficka vyvazenost?

To odklizec: Vyryté "CH" na korunce mě příjde hezký nápad na stežejní poznávací znak:)

Do spony bych to nedělal. Při jakékoliv výměně řemínku s tím pak budou problémy. Jinak umíme to udělat i tak, že je takový frézovaný nápis intarziován 18k žlutým zlatem;), ale to jen tak na okraj, protože cena této unikátní ručně dělané úpravy je vyšší než cena zde zmiňovaných hodinek.:)

Mne se to prave jako napad velmi libi, ale co se tyka zlaceni..asi takhle..parafrazi vyroku z ceske komedie "jachyme hod ho do stroje"...ZLACENI NEBRAT!!! :D je mi lito, ale asi mam krome jinych alergii i alergii na zlatou barvu..

Poznámka pro odklizece: Možná to ještě chvilku bude trvat, ale tváří v tvář těmto skutečnostem se naše image začne rychle zdvihat a bude silnější než kdykoli před tím. Naše image roste s každýmy individuálními hodinkami a s každým zákazníkem, který se na vlastní kůži přesvědčí, jak moc si jich vážíme. Při rozhodování, kterému ze zákazníků se budu věnovat nerozlišuji jaký má na objednávku vyhrazený rozpočet. Hlavním kriteriem pro mne je, zda má rád hodinky a upřímný zájem o ty naše. Kdo mě zná, ví, že to není jen výkřik poeticky naladěného šéfa PR, ale že je to realita.

Hodinky samotné jsou stroj, vyráběný lidmi. Jeho stoprocentnost nikdo není schopen garantovat. To za čím si mohu stát je náš přístup k zákazníkům.

Jasne, plne chapu vase stanovisko a vim, ze to chce cas. Verim, ze my vsichni tady co se bavime na foru, jsem hrdi na to, ze muzeme byt u toho, kdyz se firma PRIM zveda. A uprimne se tesim, az nove PRIMky ukazu nekde na forech v zahranici. Dobre veci tam lidi umi ocenit.

Na druhou stranu, nejsem si jisty, ze se mi chce investovat dalsich 3000 do renovace a integrace x let serioveho strojku, jehoz porizovaci cena je dneska nejakych 300KC za kompletni hodinky?

Cena toho strojku nebo celých hodinek je devalvována tím, v jakém počtu byly vyrobeny a v jakém počtu se vyskytují po různých zástavárnách. Drtivá většina z nich je v dezolátním stavu a použitelný je z nich někdy už jen ten strojek. Jeho cena tedy přímo odpovídá stavu vnímání image značky Prim v devadesátých letech, kdy bylo všechno "komunistické" co nemělo žádnou předválečnou tradici automaticky špatné. Svůj vliv také má to, že tehdy vyráběný standard mosazných a galvanicky pokovovaných pouzder je dnes mimo orientaci trhu. Myslím, že i cena těchto strojků poroste. Kdybych na to měl čas, tak bych ty zastavárny objížděl také.

Tady bohuzel stale musim trvat na svem, ale je to jen muj problem. Je kazdeho vec, jak se rozhodne a kolik chce o tohohle podniku investovat ;) Nerikam, ze vsechno komunisticke je spatne, ale proste momentlane nevidim smysl investovat. Je to prvni kousek, ktery mne z manufaktury PRIM po dlouhe dobe zaujal a jakmile jej budu mit v ruce a budu si jej moct osahat, treba zmenim stanovisko a moje dalsi hodinky budou Spartaky l.e.? Ostatne uz drive jsem o ne projevil zajem, nekde v poste mozna jeste budete mit email ode mne ;)

Toto bych rád směřoval i k Cigimu: Na slovo sleva jsem alergický.:) :)

To zní, jako by bylo běžné, že naše nevědomé zákazníky okrádáme a těm chytřejším dáváme extra podmínky. Takhle to u nás nefunguje. Pokud ode mne chcete nějaké zvýhodnění, musíte na mě jít jinak.;) Třeba mě přesvědčete, že Chronomag limited edition 2005 bude o jedné variantě, která bude ve všech případech osazena strojky Prim kalibr 66, číselník bude mít stejnou grafiku (klidně i bez nápisů o počtu kamenů a způsobu dotahovaní strojku). Pak si dokáži představit, že bych Vám udělal radost tím, že by cena konverze byla nižší (pouze pro tuto l.e.) a frézované popisy byste ode mne dostali jako dárek k vánocům.:)

To je to, proc jsem od zacatku smeroval k tomu, aby byla jedna varianta. Je mi jasne, ze pokud bude jedina varianta, bude mit nizsi vyrobni naklady. S napadem dat tam kal. 66 se prislo pozdeji a jak se ukazalo, najednou to chteji temer vsichni. Pro lidi, kteri chteji mit datumovku, by se tam mohl dat stojek 68? To uz by asi nemusel byt velky rozdil v uprave pouzdra pro kal. 66 a 68?

Verim, ze kazdy co jsme tady si stojek muze sam sehnat, protoze to je opravdu otazka jednoho odpoledne a prosmejdeni jedne-dvou zastavaren. Ja jsem ani nikam nesel a uz mam strojek 66 ve skvelem stavu a vim, ze mam nekde doma i dalsi 68. Hodinky PRIM mel doma kazdy min. dvoje. To je jako dneska s mobilnimi telefony ;) A pokud se vam nechce chodit do zastavaren, dejte si inzerat, nebo mrknete na inzertni noviny. Primky porad nekdo prodava a strojku je zatim dost. Za 20-30 let to uz bude jina a verim, ze strojek v dobrem stavu bude docela problem sehnat a i cena bude vyssi. Ale v te dobe uz bude PRIM urcite yrabet svuj novy vlastni storjek ;)

Odesláno

Čím dál víc mi vrtá hlavou použití kalibru 66, mám teď toho čerta u ucha, který pořád hučí "udělej to, použij ten 66, budou to ty nej hodinky" , ale rozum mi pořád říká, abych použil ETU. Asi mi z těch všech hodinek, strojků, ručiček hrábne a bude klid. Rozhlásil jsem, že hledám hodinky PRIM a všichni mi nosí budíky, nástěné hodiny atd....

Mimochodem ještě seskupuju staré foťáky + fotopotřeby, ale co je nejhorší tak i motorky a auta.

Kdybych se dlouho neozýval, tak jsem se prostě zbláznil :)

Fórum je pěkný, ale člověk začne být závislý

Odesláno
neslo by treba misto toho "ukecaneho" loga pouzit to puvodni PRIM s oblouckem?

Nešlo! Jsou za tím právní komplikace, které zatím nemůžeme vyřešit. Jde o pomalost soudů.

Mne se to prave jako napad velmi libi, ale co se tyka zlaceni..asi takhle..parafrazi vyroku z ceske komedie "jachyme hod ho do stroje"...ZLACENI NEBRAT!!!  je mi lito, ale asi mam krome jinych alergii i alergii na zlatou barvu.

Špatně jsme si rozuměli, slovo intarzie možná není to správné, protože pochází z terminologie výrobců nábytku, ale nejlépe postihuje fakt, že jde o vykládání masivním materiálem. Nejde tedy o zlacení, ale o 3D vykládání masivním zlatem anebo platinou. Jinak ke zlacení mám stejný postoj. Je to laciné. Tato technika ale vypadá naprosto úžasně. Jde pravda o úplně jinou kategorii výrobků, než o jaké se tady bavíme, ale je to jedna z technik, kterou nabízíme jako jediní na světě. (Nedělal jsem si průzkum, ale nikde jsem to neviděl.) V současnosti se snažíme vyvíjet nové dekorační techniky, které zapadají do střízlivějšího pojetí našich hodinek a přitom jsou unikátní.

Pro lidi, kteri chteji mit datumovku, by se tam mohl dat stojek 68? To uz by asi nemusel byt velky rozdil v uprave pouzdra pro kal. 66 a 68?

Je mi líto, ale výška datového věnce mění polohu natahovací hřídele - to znamená samostatnou vložku, úpravu vrtání pouzdra a zahloubení pro korunku... Krom toho si kalibr 68 bude vyžadovat raznici na datové okénko. Není to nic dramatického. Do standardní ceny konverze se s tím vejdu, ale identické to není. Chci jen říci, že jsem prozřetelně navrhoval Linea 40 tak, aby do tohoto pouzdra šel aplikovat kalibr (50,52,55,57,66,68,96) myslím, že by zásadnější problém nebyl ani s kalibry 64 a 69. Pouze automaty 96 a 69 musejí mít jiné zadní závitové víčko (vyšší). Všechny další úpravy a přizpůsobení na individuální strojek se pak odehrávají na poli ladění universálního pouzdra (vrtání, zahloubení pro korunku, úprava stavěcí hřídele pro korunku a zahloubení korunky). Důležitá věc je ještě aplikace ruček (na původní strojky mají ručky jiný průměr náboje) a zaručení vodotěsnosti. To řešíme propojením starého strojku s novou konstrukcí korunky, takže stavěcí hřídel je jiná. Výhoda je v tom, že výsledný produkt si zachovává schopnost uspokojit současné nároky na vodotěsnost (konstrukce odpovídá odolnosti 10ATM/100m a garantována je odolnost 5ATM/50m vodního sloupce). Znamená to tedy, že pokud nedojde k teplotnímu šoku a jeho kombinaci s velkým dynamickým zatížením, můžete se s hodinkami klidně potápět. Běžné použití by měly hodinky bez jakékoliv ujmy přežít. S oblibou říkám, že hodinky po stránce vodotěsnosti vydrží více, než jejich majitel (platí pro 95% lidí).:)

Osobně jsem přesvědčen, že Ch.l.e. má smysl pouze s tím kalibrem 66. Naši zaměstnanci mě sice sežerou, protože vložit do hodinek standardní ETA strojek je pro ně záležitost na 2 min, zatímco s kalibrem 66 si budou muset pohrát daleko déle. Vzhledem kolik jich bude, tak i jejich renovace zabere dost času. Ale což, pro Vás je to dle mého soudu ideální řešení. Za 15-20 tisíc (když počítám, že některé strojky budou potřebovat repasi a vyčištění a navíc někteří si přeci jen ještě něco budou přát navíc například brus strojku, jeho zlacení nebo rhodiování, sražení hran atd.) dostanete vpodstatě unikát, jehož cenu bych odhadoval na 80-90 tisíc Kč.

Aniž bych Vám do toho chtěl zasahovat, tak moje představa o ideální konfiguraci limitované série je:

Linea 40

Kalibr 66 - dodaný zákazníkem, který se bude na základě ind. přání repasovat a třeba i zušlechťovat.

Černý číselník, bílý tisk

To Lukáš: Bylo by to nuda, kdybychom neměli víc úchylek.:)

Odesláno
Bylo by do toho možno ještě vstoupit? Měl bych zájem.

pokud ano chtěl bych bílý ciferník

díky

Urcite muzes, beztak si to nekdo dalsi rozmysli ;) Teprve uvidime, kolik lidi z tech co projevili zajem, poslalo i objednavky? ;)

Odesláno
neslo by treba misto toho "ukecaneho" loga pouzit to puvodni PRIM s oblouckem?

Nešlo! Jsou za tím právní komplikace, které zatím nemůžeme vyřešit. Jde o pomalost soudů.

Aj jsem si myslel, ze se o nej natahujete..mototechna? ;) Nedavno jsem videl na ebay nejake odznacky PRIM mototechna a presne s tim oblouckem.

Mne se to prave jako napad velmi libi, ale co se tyka zlaceni..asi takhle..parafrazi vyroku z ceske komedie "jachyme hod ho do stroje"...ZLACENI NEBRAT!!!  je mi lito, ale asi mam krome jinych alergii i alergii na zlatou barvu.

Špatně jsme si rozuměli, slovo intarzie možná není to správné, protože pochází z terminologie výrobců nábytku, ale nejlépe postihuje fakt, že jde o vykládání masivním materiálem. Nejde tedy o zlacení, ale o 3D vykládání masivním zlatem anebo platinou. Jinak ke zlacení mám stejný postoj. Je to laciné. Tato technika ale vypadá naprosto úžasně. Jde pravda o úplně jinou kategorii výrobků, než o jaké se tady bavíme, ale je to jedna z technik, kterou nabízíme jako jediní na světě. (Nedělal jsem si průzkum, ale nikde jsem to neviděl.) V současnosti se snažíme vyvíjet nové dekorační techniky, které zapadají do střízlivějšího pojetí našich hodinek a přitom jsou unikátní.

Asi jsem rychlei odepisoval, nez cetl. Vyplneni masivem je jina, ovsem i tak nic pro mne s mou alergii na zlato :D

Pro lidi, kteri chteji mit datumovku, by se tam mohl dat stojek 68? To uz by asi nemusel byt velky rozdil v uprave pouzdra pro kal. 66 a 68?

Je mi líto, ale výška datového věnce mění polohu natahovací hřídele - to znamená samostatnou vložku, úpravu vrtání pouzdra a zahloubení pro korunku... Krom toho si kalibr 68 bude vyžadovat raznici na datové okénko. Není to nic dramatického. Do standardní ceny konverze se s tím vejdu, ale identické to není.

Diky za vysvetleni.

Odesláno

To Odklízeč.

Kde se mám přihlásit? jestliže tady, tak se přřihlašuji naprosto závazně. Ale bude problém se starýma hodinkama. Zrovna dneska jsem koupil kalibr 50. Ty jsou tak zachovalé a pěkné, že je nechám jenom vyčistit, a jsou jako nové. Když to tak půjde dál, tak budu mít doma sbírku Primek a strojek na přestavbu žádný. :-)

Odesláno

to odklízeč: Tak jaký použiješ nakonec kalibr? Já pořád váhám, včera jsem byl blíž 66 a dneska mi to hodinář zase rozmluvil. 66 je dokonalá, ale ron je zásadně pro renovace původních hodinek, třeba automatů od PRIMu.

Pomoz mi se vrhnout na jednu stranu.........

Odesláno

To ti asi neporadim, sam totiz nejsem rozhodnut. Cekam, na finalni vyjadreni k cenam. Svoje jsem k tomu uz napsal a ackoliv bych kal. 66 chtel, rozhodnuti ohledne konecneho cenoveho limitu s nejvetsi pravdpodobnosti nezmenim, takze to asi bude eta automat, ovsem bez datumovky ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...