MiSyk Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Ahoj, nevím proč, ale značka CERTINA patří mezi mé oblíbené. Pokukuji po nových hodinkách. Automaty, spíš velké, typ pilotních nebo podobné (nepřeplácané). Tisíckrát jsem (na fotkách i ve skutečnosti) viděl FORTIS, ARCHIMEDE, ZENO, HAMILTON, apod. , ale nejsem "hodinář", jen "uživatel", a tak mám stále trochu strach koupit nějakou značku přes internet, v hypermarketu, popř. v kamenném obchodě na hony vzdáleném od domova. Pohodlnost a zkušenost mi říká, koupit si něco se značkovým servisem takříkajíc "za zadkem", s takovým servisem, který zde (myslím v místě bydliště) již dlouhá léta existuje a patrně existovat bude. Je to hodně konzervativní nebo snad až připosranecký přístup, nebo na tom něco je? Jaká je Vaše zkušenost v této oblasti. ... A jéje nějak jsem se vzdálil od původního tématu . Otázka: CERTINA DS PILOT nebo CERTINA DS PODIUM, mají některé z nich průhled na strojek? (Na internetu informace k nenalezení, respektive nikde nepíšou, že ano). Kdo je znáte nebo nosíte, prozraďte mi to, prosím. Uf,to jsem se rozepsal, sorry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Já bych bral DS pilot, sympatičtější ručky a datumovka na normálnějším místě(když už tam musí být) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Já bych bral DS pilot, sympatičtější ručky a datumovka na normálnějším místě(když už tam musí být) Mám naprosto stejný názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lapis Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Certina DS Pilot máme v rodině. Mají průhled na strojek a jsou to velmi pěkné "klasické" hodinky s vodotěsností na úrovni (100m). Daly se koupit u Hanáka v Brně, lehce pod 9000,- a možná i dají, ale to je fuk, nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pierre Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Tiež mám DS Pilot-y a maximálna spokojnosť http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pid=5455#p5455 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiSyk Odesláno 8. října 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Takže mají průhled na strojek... , jestli to správně chápu (DS Pilot). Děkuji za informace, jsem skoro rozhodnutý, jen pořád nevím, jestli uvažovat nad koupí "odněkud" a třeba o něco levněji, nebo v té naší prodejně, hezké, střediskové (Plzeň)... za maloobchodku Ale to už si musím vyřešit sám. P.S. Jedna doplňující: Na fotkách se mi zdají být (DS Pilot) hodně lesklé, nejsou tím pádem víc vidět škrábance (třeba luneta)? Mám SEIKA, takový polomat, a škrábance žádné... Ať se daří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Já bych skoro řekl, že ty DS Podium narozdíl od Pilot ani nejsou automaty, chtěl jsem onehdá podobné s chronografem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lapis Odesláno 8. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2006 Já bych skoro řekl, že ty DS Podium narozdíl od Pilot ani nejsou automaty, chtěl jsem onehdá podobné s chronografem. DS Podium jsou i automaty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2006 Malé škrábance na lesklém pouzdru se dají přeleštit.Ale na matném vznikne lesklejší čára a s tím nic neuděláš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2006 rozdíl vskutku není nijak posouditelný. Všechny jsou stejně hezké, znovu, poslouchej žízeň ! Jen faktická poznámka - když ti záleží na průhledu na strojek, vyber si raději ruční nátah, je skutečně vidět strojek, ne hlavně kyvadlo, jako u automatu (praktická výhoda automatu je zanedbatelná). Hnidopich by jistě ještě upozornil na zjevně militantní vzor ciferníku těch pilot, což ti po nějaké době může přestat vyhovovat, pakliže nejsi fanda do zbraní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otto Odesláno 9. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2006 Jen faktická poznámka - když ti záleží na průhledu na strojek, vyber si raději ruční nátah, je skutečně vidět strojek. Cigi, já bych taky rád hodinky se strojkem s ručním nátahem, ale problém je v tom, že jich na trhu v této cenové kategorii (Certina - DS Pilot) moc není anebo mají průměr 5 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2006 obrať se na prim, otto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otto Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2006 obrať se na prim, otto. Myslel jsem spíš na swiss. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2006 ollech&wajs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedro111 Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2007 Ahoj,chtěl bych vás upozornit na jeden fakt. Před sedmy lety jsem si koupil jako dárek k narozeninám hodinky Certina cascadeur DS za 21000,- kč! Normálně bych si tak drahé hodinky nekoupil,ale myslel jsem,že by mohli za ty peníze dlouho sloužit. Vždy asi po dvou letech jsem vyměnil baterku v odborném servisu a nechal je přetěsnit. Nedávno se mi ale normálně zamlžilo sklíčko a tak jsem je poslal do servisu. Odtud mi volali,že hodinky jsou utopené a oprava by stála asi 10000,-!!! Chtěl bych podotknout,že hodinky jsou,teda byli vodotěsné do 200m. Takže si spočítejte investici do hodinek za sedm let.Dobrý,ne?? Proto už nechci značku Certina ani vidět,hodně mě tato značka zklamala. Akorát se blíží čas mých narozenin,tak nevím,do jakých hodinek půjdu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2007 Ahoj,chtěl bych vás upozornit na jeden fakt. Před sedmy lety jsem si koupil jako dárek k narozeninám hodinky Certina cascadeur DS za 21000,- kč! Normálně bych si tak drahé hodinky nekoupil,ale myslel jsem,že by mohli za ty peníze dlouho sloužit. Vždy asi po dvou letech jsem vyměnil baterku v odborném servisu a nechal je přetěsnit. Nedávno se mi ale normálně zamlžilo sklíčko a tak jsem je poslal do servisu. Odtud mi volali,že hodinky jsou utopené a oprava by stála asi 10000,-!!! Chtěl bych podotknout,že hodinky jsou,teda byli vodotěsné do 200m. Takže si spočítejte investici do hodinek za sedm let.Dobrý,ne?? Proto už nechci značku Certina ani vidět,hodně mě tato značka zklamala. Akorát se blíží čas mých narozenin,tak nevím,do jakých hodinek půjdu..... Nemyslím, že by to byla chyba firmy Certina. To spíše nějaký "šikovný" hodinář odvedl při přetěsnění "dobrou" práci. Model Cascadeur se mi vždy líbil. V agresivní žluté barvě. A ta ochrana sklíčka mi přišla ke sportovním hodinkám docela vhodná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Francin Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2007 Ahoj,chtěl bych vás upozornit na jeden fakt. Před sedmy lety jsem si koupil jako dárek k narozeninám hodinky Certina cascadeur DS za 21000,- kč! Normálně bych si tak drahé hodinky nekoupil,ale myslel jsem,že by mohli za ty peníze dlouho sloužit. Vždy asi po dvou letech jsem vyměnil baterku v odborném servisu a nechal je přetěsnit. Nedávno se mi ale normálně zamlžilo sklíčko a tak jsem je poslal do servisu. Odtud mi volali,že hodinky jsou utopené a oprava by stála asi 10000,-!!! Chtěl bych podotknout,že hodinky jsou,teda byli vodotěsné do 200m. Takže si spočítejte investici do hodinek za sedm let.Dobrý,ne?? Proto už nechci značku Certina ani vidět,hodně mě tato značka zklamala. Akorát se blíží čas mých narozenin,tak nevím,do jakých hodinek půjdu..... Musím se jich zastat CERTINOU to asi opravdu nebude, máme jich v rodině několik a nikdy nebyl žádnej problém, natož abych je utopil. Taky bych to spíš viděl na profi výměnu baterky. Ale kdo ví..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2007 Ahoj,chtěl bych vás upozornit na jeden fakt. Před sedmy lety jsem si koupil jako dárek k narozeninám hodinky Certina cascadeur DS za 21000,- kč! Normálně bych si tak drahé hodinky nekoupil,ale myslel jsem,že by mohli za ty peníze dlouho sloužit. Vždy asi po dvou letech jsem vyměnil baterku v odborném servisu a nechal je přetěsnit. Nedávno se mi ale normálně zamlžilo sklíčko a tak jsem je poslal do servisu. Odtud mi volali,že hodinky jsou utopené a oprava by stála asi 10000,-!!! Chtěl bych podotknout,že hodinky jsou,teda byli vodotěsné do 200m. Takže si spočítejte investici do hodinek za sedm let.Dobrý,ne?? Proto už nechci značku Certina ani vidět,hodně mě tato značka zklamala. Akorát se blíží čas mých narozenin,tak nevím,do jakých hodinek půjdu..... Nemyslím, že by to byla chyba firmy Certina. To spíše nějaký "šikovný" hodinář odvedl při přetěsnění "dobrou" práci. Model Cascadeur se mi vždy líbil. V agresivní žluté barvě. A ta ochrana sklíčka mi přišla ke sportovním hodinkám docela vhodná. Bohužel to bude fakt asi chyba hodináře. Stojí za úvahu podívat se po účtech za servis kdy byly naposled přetěsněny a zkoušeny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fester Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2007 A co Certina DS First??? Na ty mám v automatu políčeno já (ale bohužel jen políčeno...), jsou to automaty, vodotěsnost tuším kolem 200 m, ale nejsem si stoprocentně jistej. K vidění jsou na www.hibernia.cz, ale mají u nich nějaký divný piktogramy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fester Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2007 4 Pedro 111 A kde servisuješ??? Já si před třemi lety koupil Tissot T-lord chrono quartz (já vím, jsou to kvarcky, ale jsou to tři roky a už s tí nic nenadělám a moc se mi líbí, takže si nechte komentáře) a pravidelně je servisuju u Hanáka v Brně. Vždycky jednám s paní Hanákovou, nebo s panem Hanákem, se kterými se trochu znám a naprostá spokojenost a profesionální přístup. Vím že se tu objevily kritické připomínky, taky mám své výhrady k bábám v obchodě, ale jednám vždy s někým od Hanáků a super! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se