Přejít na obsah

Recenze a názor

Vrsar

Doporučené příspěvky

Titan je opravdu příliš lehkej na hodinky typu Breitling. Nejlepší z důvodu odolnosti hodinek je broušená či sandblasted ocel evtl. ještě lépe karbonové pouzdro DLC (blacksteel) , nikoliv však PVD.

No já měl Emergency v titanu a byla to paráda Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karbonové pouzdro? Tak to DLC rozhodně není, ikdyž by to teda bylo hezkýPosted Image

Toto by bylo možná hezký, ale technicky vzato je to nesmysl. Je to nejen nevyrobitelný ale po funkční stránce pěknej nesmysl. Jinak je to Diamond Like Carbid. Tedy nic s karbonem, kevlarem a podobně, je pouze povrchová vrstva, pravda báze je uhlík.

Odkaz ke komentáři

Toto by bylo možná hezký, ale technicky vzato je to nesmysl. Je to nejen nevyrobitelný ale po funkční stránce pěknej nesmysl. Jinak je to Diamond Like Carbid. Tedy nic s karbonem, kevlarem a podobně, je pouze povrchová vrstva, pravda báze je uhlík.

Nezmysel to mozno je, no nevyrobitelne to nie je.

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Nějak ti nerozumím, nikde tam karbon s vrstvou DLC nevidím?

PS: Efektivně povlakovat vrstvou DLC jde pouze nemnoho materiálů, rozhodně ne plast, titan technicky vzato lze, ale není mechanicky vůbec vhodný. DLC má poměrně malý modul pružnosti a velmi vysokou tvrdost (s ní související nízkou lomovou houževnatost a odolnost na namáhání rázem).

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odkaz ke komentáři

Pardon, nejak som nepobral, ze hovoris o carbonovom puzdre s DLC upravou. Pochopil som to tak, ze hovoris o carbonovom puzdre ako takom.

Nějak se to celé domotalo. :) Reagoval jsem původně na toto:

Titan je opravdu příliš lehkej na hodinky typu Breitling. Nejlepší z důvodu odolnosti hodinek je broušená či sandblasted ocel evtl. ještě lépe karbonové pouzdro DLC (blacksteel) , nikoliv však PVD.

Ještě k tomu titanu, pokud bych já kupoval obecně hodinky, tak titanové snad jedině kvůli tool funkci tohoto materiálu a tím pádem i celých hodinek. Z mnohého pohledu je titan velmi vhodný na "takovýto předmět na ruce", ale mě vadí jeho pohledové vlastnosti a nízká odolnost proti otěru - (opět estetika). Právě kvůli tomu jsem nakonec nekoupil Orisy diversky, byť to býval dlouhou dobu můj veliký favorit.

Odkaz ke komentáři

Nějak se to celé domotalo. :) Reagoval jsem původně na toto:

Ještě k tomu titanu, pokud bych já kupoval obecně hodinky, tak titanové snad jedině kvůli tool funkci tohoto materiálu a tím pádem i celých hodinek. Z mnohého pohledu je titan velmi vhodný na "takovýto předmět na ruce", ale mě vadí jeho pohledové vlastnosti a nízká odolnost proti otěru - (opět estetika). Právě kvůli tomu jsem nakonec nekoupil Orisy diversky, byť to býval dlouhou dobu můj veliký favorit.

No já nevím, zda je DLC (aka Blacksteel) CARBON či CARBID, ale zde je odkaz http://en.wikipedia.org/wiki/Diamond-like_carbon a vypadá to na ten CARBON. Každopádně je to pěkný a snad i odolný. Dalši debata do hloubky by byla spíš vhodnější na nějakým fóru chemiků nežli watchmaniaků.

Odkaz ke komentáři

No já nevím, zda je DLC (aka Blacksteel) CARBON či CARBID, ale zde je odkaz http://en.wikipedia.org/wiki/Diamond-like_carbon a vypadá to na ten CARBON. Každopádně je to pěkný a snad i odolný. Dalši debata do hloubky by byla spíš vhodnější na nějakým fóru chemiků nežli watchmaniaků.

Blacksteel, jak uz z nazvu vyplyva, je cerna ocel. Tzn je to cerneny nebo nejaka povrchova uprava - povlakovani apod. S karbonem to nema nic spolecneho.
Odkaz ke komentáři

No já nevím, zda je DLC (aka Blacksteel) CARBON či CARBID, ale zde je odkaz http://en.wikipedia....ond-like_carbon a vypadá to na ten CARBON. Každopádně je to pěkný a snad i odolný. Dalši debata do hloubky by byla spíš vhodnější na nějakým fóru chemiků nežli watchmaniaků.

Chemiků snad ne, tohle je nauka o materiálech. Přečti si to celý, pochopíš že DLC je technologie povlakování, nemá to nic společnýho s pouzdrem hodinek. Hodinky jsou z "oceli" a na ní je vrstva pár mikronů DLC. Věř mi, že já vím o čem mluvím a nevypadá to na CARBON. Posted Image Třeba tužka je z grafitu, ne z diamantu, byť oboje je vlastně uhlík. Když už, tak teda Carboneum. Sice jsme na fóru o hodinkách, ale o povlakování je tady toho víc než ve skriptech na strojárně. :D Nechci to už dál pitvat, nicméně nepokoji v hodinkách tady taky neříkáme třeba giglátko...

Odkaz ke komentáři

..ono je to tym ze sa to preklada z anglictiny, Carbon = uhlík, chemicky prvok. u nas sa pod pojmom carbon, či karbón primárne označuje konštrukčný materiál na báze uhlíkových vlákien /angl. carbon fiber/.

Uhlik je alotropicky, tj. vyskytuje sa vo viacerych tvarovych sustavach, ak sa dobre pamatam je ich osem, grafit, diamant atd /chemiu som neznasal a zo skoly som mimo asi 20r/.. blä

DLC znamena Diamond Like Carbon /"uhlík ako diamant"/.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...