Přejít na obsah

Letecké PRIM automat

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...

Zdravím! Byl jsem požádám Petrem_P o možnou kontrolu, jelikož toto číslo bylo při vytváření seznamu mnou do seznamu vloženo. ...

... No a tady už slíbené foto pomocí mobilu. Je dnešní, vytvořeno v cca 12 hodin. .... Will638 dle všeho máš pokus o padělek :( Nechci ti kazit radost, je to jen můj názor!!! 

Pikec, děkuji mnohokrát!  :notworthy:  :notworthy: :notworthy:  

Číslo 000236 je hodně zajímavé:

Původní kus s číslem 000236 vyrobili v Eltonu v roce 1983 pro vojenské letectvo Československé lidové armády.

V letech 1992/93 přešly do inventáře Vzdušných sil Armády České republiky. Tedy velmi těžko mohly kolovat někde na Slovensku.

V AČR se dostaly na základnu Praha Kbely, která si v letech 2008-09 nechala 32 kusů PRIM Letecké Automatic kompletně repasovat (vlastně se jedná o 100% nové hodinky účetně maskované jako oprava) na nerezovou verzi se strojkem Miyota. Část této dávky hodinek si ponechala původní zrepasovaná víka pouzdra, ostatní jako 000236 mají víka nová.

Protože součástí eltonské repase je vrácení původních dílů majiteli, tak se do Kbel asi vrátilo více méně 32 původních hodinek v různém stavu poškození. Zda dnešní 000236 v původní konfiguraci jsou celé původní, nebo se jedná o skládačku z různých kusů, se už asi nedozvíme. Jediné, co je známé, že hodinek, kde současně existují repasované i původní se stejným sériovým číslem, se ve Kbelích vyskytovalo/vyskytuje více.

Anomálie víka s falešným číslem 00236 jednoznačně vznikla někdy později. Proč ale někdo potřeboval doplnit (zkazit) dobré víko takto nepovedenou ražbou sériového čísla a to dát na původní letecké automaty, které jinak vypadají jako původní, by mohlo být předmětem dalších spekulací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kurna to je detektivka :)

muzu se zeptat jak v praxi behaj ty miyoti strojky? jestli je znatelny nejaky rozdil od primackeho kalibru (lepsi/horsi)

Pikec, děkuji mnohokrát!  :notworthy:  :notworthy: :notworthy:  

Číslo 000236 je hodně zajímavé:

Původní kus s číslem 000236 vyrobili v Eltonu v roce 1983 pro vojenské letectvo Československé lidové armády.

V letech 1992/93 přešly do inventáře Vzdušných sil Armády České republiky. Tedy velmi těžko mohly kolovat někde na Slovensku.

V AČR se dostaly na základnu Praha Kbely, která si v letech 2008-09 nechala 32 kusů PRIM Letecké Automatic kompletně repasovat (vlastně se jedná o 100% nové hodinky účetně maskované jako oprava) na nerezovou verzi se strojkem Miyota. Část této dávky hodinek si ponechala původní zrepasovaná víka pouzdra, ostatní jako 000236 mají víka nová.

Protože součástí eltonské repase je vrácení původních dílů majiteli, tak se do Kbel asi vrátilo více méně 32 původních hodinek v různém stavu poškození. Zda dnešní 000236 v původní konfiguraci jsou celé původní, nebo se jedná o skládačku z různých kusů, se už asi nedozvíme. Jediné, co je známé, že hodinek, kde současně existují repasované i původní se stejným sériovým číslem, se ve Kbelích vyskytovalo/vyskytuje více.

Anomálie víka s falešným číslem 00236 jednoznačně vznikla někdy později. Proč ale někdo potřeboval doplnit (zkazit) dobré víko takto nepovedenou ražbou sériového čísla a to dát na původní letecké automaty, které jinak vypadají jako původní, by mohlo být předmětem dalších spekulací.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník rama

Podle mé grafické srovnávací analýzy nic zkresleného fotkou není. Na čísle 00236 je prostě nějak moc anomálií současně.

Naopak číslo 000245 odpovídá "standardu".

attachicon.gifSerial_Numbers.jpg

Když se tak koukám na tuto pěknou srovnávací fotku, tak můj soukormý názor je, že nejde o číslo 00236, ale o 00236X a chybí spíš nějaká poslední číslice, nikoli první 0. Důvod neznám, ale vyloučil bych novodobý pokus o padělek, font čísel je shodný.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník rama

Ono je to asi jedno - jde hlavně o tu rakvičku, ale ta moje výplň je tmavě modrá a už jsem ji viděl na aukru v prodeji, ještě jednou ve stejných barvách.

Jedno vysvětlení by tu možná bylo. Všechny letecké komplety bez čísla nebo s věnováním (což je vlastně to samé) co se v posledních letech prodávaly měly vždy modrou vystýlku. Rakvička s leteckými s ev. číslem vždy vystýlku bílou.

Upraveno uživatelem rama
Odkaz ke komentáři

Návštěvník rama

Když se tak koukám na tuto pěknou srovnávací fotku, tak můj soukormý názor je, že nejde o číslo 00236, ale o 00236X a chybí spíš nějaká poslední číslice, nikoli první 0. Důvod neznám, ale vyloučil bych novodobý pokus o padělek, font čísel je shodný.

Za mě je to dobová anomálie, možná unikát a nikoli padělek. To ale ukáže až čas.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...