Eda Odesláno 21. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Otto: vteřinovky nejsou ohnuté, máš pravdu s tím, že kdyby byl dlouhý čas expozice, tak je to rozmazané. Přijde někdo na to proč jsou ohnuté?
cigi Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 je to pomalým svislým posunem závěrky aparátu, domnívám se.
Otto Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Otto: vteřinovky nejsou ohnuté, máš pravdu s tím, že kdyby byl dlouhý čas expozice, tak je to rozmazané. Přijde někdo na to proč jsou ohnuté? Kdyby se při expozici jakkoliv hnulo s celým foťákem, tak se obraze rozmaže. To jsem zkoušel třeba při snímání osvětlených reklam při dálnici u Průhonic - pak výsledná fotka je směsice barevných šmouh, ale když se to povede vypadá to dobře. Ale zpět k hodinkám, ještě mně napadlo, že kdyby na ciferníku byl nějaký výstupek, tak vteřinovka by přes něj chtěla dál, ale konec ručičky by držel za výstupek - pak by mohlo dojít k prohnutí do té míry, až by ten výstupek vteřinovka zdolala a šlapala by pěkně dál. Jenže to by byla ohnutá obráceně jakoby prohnutím dopředu. na fotce je prohnutí dozadu. Takže stejně nevím.
odklizec Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Ja myslim, ze to je urcite casem a bleskem! Nejsou to prvni hodinky, co jsem videl s takovou vterinovkou.
old black Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Prozradí někdo typ a kalibr? Děkuji.
odklizec Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Rekl bych 68. Kdyz hodinky otevres, cislo je viditelne vyrazene pod koleckem s perkem. Priznam se bez muceni, ze nevim jak se tomu kolecku rika odborne cesky;) In English je to "Balance with flat hairspring" (zdroj "Amateur watchmaking")
old black Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Díky za pohotovou odpověď. Nemám klíč na šroubovací víčko. Jsou to hodinky po tátovi, dnes jsem je od mámy přivezl, natáhl a několik hodin šly, než mně při focení upadly. Nejdou a strojek v nich klechtá. Nejraději bych si nafackoval. Jdu si nalít panáka.
odklizec Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Blbe To "klechtani" bude normalni, teda ne OK, ale normalni na stare PRIMky. Strojek v PRIMkach totiz neni ulozeny az tak pevne jak by mel a proto to v nich pri zatreseni sterka. Jinak to sroubovaci vicko se da pomerne pohodlne otevrit vetsima nuzkama. Na nove hodinky bych tenhle trik nepouzil, ale na takhle stare klidne
old black Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Měl jsi pravdu, blbě vidím, ale 68 tam asi je! Ale netikají.
odklizec Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Jojo, to cislo nekdy neni snadne precist jen tak volnym okem. Ja mam na to provizorni lupu, nez poridim hodinarskou. Mozna se pri padu urvalo to kolecko s perkem nebo perko samotne?
old black Odesláno 21. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2005 Když ho rozkývu, jde i několik minut při položení sklíčkem dolů. Jak změním polohu, zastaví se. Já vůl ...
Viktor Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Jeden ne moc hodinářský způsob na odšroubování dna u hodinek: na obě ruce si namotám kvalitní lepící pásku (kobercovku) lepivou stranou nahoru, hodinky pevně stisknu do dlaní a dlaněma pootočím. Většinou se to povede, i když zrovna staré Primky z bazaru, pravděpodobně neotevřené 40 roků, se mi takhle odšroubovat nepovedlo. Když nůžky, pak je lepší si dno taky přelepit páskou, snížím tak riziko poškrábání dýnka, které se u nůžkové metody blíží 100%. U nůžkové metody bych snad ještě doporučil na ruku držící hodinky dobrou rukavici :-) a lékárničku připravenou.
old black Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Nůžkama to šlo dobře, místo lékárničky jsem měl vedle sebe Honzu Chodce! Jako hodinář bych se neuživil, třásly se mě ruce a už jsem hůř viděl.
Viktor Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Narazil jsem na webu na tyhle Prim automat, co by v tom mohlo být za kalibr? Tipoval bych Myiotu jako v nových Prim Sport Automatic, ale jistý si nejsem. Jinak dost ďábelská luneta, někdo v Primu má jistě s frézovaním nápisu zkušenosti.
cigi Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 to viktor Nejďábelštější mi na primkách z této doby přijde ten lesklý povrch, na fotce to není tak vidět, ale v originále oči přecházejí. Tyhle jsou fakt maso! Kdyby tam byla 69, byl by to cenný úlovek! Přeji všem hezké vánoce a šťaszný nový rok cigi
Eda Odesláno 22. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Ohnutí sekundovky způsobilo to, že snímky nejso focené fotoaparátem ale skenované skenerem. Ten způsobil onu šavloidizaci.
odklizec Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Hehe..to jako fakt? To je nahodou super fotka na skener! To mne fakt prekvapuje. A ja uz tak dlouho ziju v tom, ze to je dlouhym casem a bleskem
Prokop Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Koukám na další množství příspěvků, které se tu objevilo a s potěšením mohu konstatovat, že se z vás stávají znalci. Některé mě položené otázky tak už byly zodpovězeny. V hodinkách, které jsou na posledním obrázku je dle mého přesvědčení kalibr 69, ale v tomhle musím spoléhat na informace od pamětníků (pošlete mi fotku mailem a já to hned zkraje roku zidentifikuji, teď mají zaměstnanci celozávodní dovolenou). Rozhodně jsou to hodinky z let, kdy se 69 používala a Myiota ještě nebyla ani skladem. Co se týče 3D nápisu "AUTOMATIC SYSTEM" tak ten není frézovaný. Jde o ražbu na výkonném lisu. Tato technologie je pro menší série dost drahá a hlavně se používala pouze na měkkou mosaz. Na nerezovou ocel je to tedy při malých sériích nepoužitelná technologie. Navíc, frézované nápisy jsou několikanásobně přesnější a hezčí. To Eda: tak dlouho chudáky ostatní napínat.
Chronomag Odesláno 27. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2005 Navrženo, aby přežilo XV. sjezd KSČ! Jenze ono neprezilo Nene, tim KSC sjezdem bych se moc nechlubil.. Ale fuj, naopak, to je nosný materiál pro reklamu. Kam jste dali rozum! Jako bych ji viděl: kamera švenkuje po zaplněném sále, kde končí projev, delegáti tleskají jak o život a kamera najede na ruku, na které jsou hodinky PRIM. Do toho hlas - Vyvinuli jsme nejlepší strojek, poučili jsme se na východě, instpirovali na západě. A stejně to bylo málo. Po takovéhle zatěžkávací zkoušce jsme měli, nad čím přemýšlet. A tady je - Prim Kalibr 68
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se