Přejít na obsah

primky-rada

Doporučené příspěvky

Ta stovka Tě nezabije, jestli jsou v pěkném stavu, tak jen záleží na tom, jak moc a rychle je chceš. Víš, že to je dětská velikost?

na aukru takove zatim nejsou

jo, to vím-detské-měl jsem je jako kluk :-) mají být v zachovalém stavu-prý i seřízené

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky záleží na Tvé netrpělivosti, ať Ti pošle pár fotek, z toho poznáš, v jakém stavu jsou. Osobně bych neztrácel příliš času čekáním, jestli to tedy není lovecká vášeň a koupil je hned.

Upraveno uživatelem mischa
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

díky, dám potom vědět jak jsem se rozhodl

tak ty modré, které se mi původně líbily víc nebyly nic moc-ciferník oloupaný, poškozené pouzdro-někdo se je pokušel otevřít zřejmě "kombinačkami", vybral jsem tedy tyto-viz foto

zatím tikají, tak uvidím jak pošlapou.

Primkám nerozumím(jinak nějaké ty švýcary mám), chtěl jsem si tyhle dětské pořídit z nostalgie.

post-9961-1281433179,47.jpg

post-9961-1281433192,34.jpg

Odkaz ke komentáři

S tema cenama starych Primek je to tezky. Kdyz uz nahodou v CB potkam v Antiku stare Primky, Slavy, Poljoty a podobnou "komunistickou" vyzbroj jen valim oci. Za nevycistene hodinky s ocumlanym pouzdrem a spatnym cifernkem si reknou klidne okolo 1000kc. S tim ze jeden prodavac mi jednou po kratkem rozhovoru rovnou rekl, at si ty hodky najdu na Ebay (nebo Aukru) ze tam je maj za polovic. Cena na kramu je pro hejly a nemuze mi prej slevit.

Takze za co je chronomagor ochoten dat max. 200kc, je prodejne jinym kanalem treba za 500kc. Nekdy to ale muze byt i obracene:-)

Odkaz ke komentáři

je tu jedno ale, ted jsem byl opet na aukru-a to co je tam za př. 250kč je v zoufalem stavu a bohužel v 90% k pláči, nelituji co mám :-)

p.s.navíc jsem objevil po dědovi doma primky(zastrčené ve skříni mezi nářadím)-od včera jsou u hodináře(předběžně konstatoval, že jsou v moc dobrém stavu...už se těším až budou..:-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

já bych se přidal s žádosí o radu.Chtěl bych se zeptat zkušenějších kolegů, jestli by někdo nepomohl s identifikací těhle Primek. Průměr 28mm. Pouzdro je ze žlutého kovu, ale punc jsem nenalezl.Ale ošoupané nejsou. Indexi jsou plastické, také žluté.Na boku pláště je slabě viditelný vyražený nápis PRIM Plauge 2 (nebo tak něco podobného. Za případné info děkuji.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

já bych se přidal s žádosí o radu.Chtěl bych se zeptat zkušenějších kolegů, jestli by někdo nepomohl s identifikací těhle Primek. Průměr 28mm. Pouzdro je ze žlutého kovu, ale punc jsem nenalezl.Ale ošoupané nejsou. Indexi jsou plastické, také žluté.Na boku pláště je slabě viditelný vyražený nápis PRIM Plauge 2 (nebo tak něco podobného. Za případné info děkuji.

post-10962-128152238537.jpg

post-10962-128152240731.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

jsem na chronomagu nový a zajímali by mě rady a názory od zkušených sběratelů primek. Hodinky jsem dosud vyloženě nesbíral, ale nashromáždil jsem několik modelů prim. Jedná se především o hodinky po prarodičích a také o pár kousků které se mi líbili a později jsem si je i pořídil. Měl jsem v plánu některé z nich renovovat. Na oficiálních stránkách primek jsem našel nějaké informace o renovaci přímo v Eltonu. Mám ale obavy z vysoké ceny renovace a napadá mě jestli by nebylo rozumnější donést hodinky raději do obyčejného hodinářství a tam je nechat vyčistit nebo opravit. V takovém případě si ale nejsem jistý zda je možné nějak získat náhradní součástky aniž bych musel shánět další hodinky jen na náhradní díly?Pokud by někdo věděl o nějakém zavedeném a prověřeném hodinářství v Plzni, kde mají nějakou zkušenost s renovací prim, ať dá vědět. Prosím i informaci o cenách renovací v Eltonu?

Děkuji předem za jakoukoliv informaci nebo radu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

nejdřív určitě zkus místního hodináře. Někteří z nich mají i náhradní díly. Potíž s díly by mohla být jen u Prim Sport 1/2, zejména jde o korunky, sklíčka, lunetky.

Elton je poslední volba, to bude na dýl, dražší a také nemusí mít původní díly.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

nejdřív určitě zkus místního hodináře. Někteří z nich mají i náhradní díly. Potíž s díly by mohla být jen u Prim Sport 1/2, zejména jde o korunky, sklíčka, lunetky.

Elton je poslední volba, to bude na dýl, dražší a také nemusí mít původní díly.

Aniž bych chtěl s kolegou Bigesem, kterého považuji za zkušenějšího a kvalifikovanějšího, nějak zásadně polemizovat, dovolím si tvrdit, že ono jde zejména o pouzdra, že...? A na ty jsem nikdy u žádného místní hodináře nanarazil. Bohužel...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...