Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny místní fanoušky a znalce,

dnes mi konečně přišly vytoužené kapesní hodinky Langendorf. Jednak jsem se jimi chtěl trošku pochlubit, jelikož se mi moc líbí Posted Image , a jednak bych chtěl poprosit o nějaké konkrétnější určení data výroby. Jen pro informaci - dostal jsem k nim i stříbrný řetízek, pokud to nějak pomůže. Foto jsou uvedeny jako příloha.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

A kolik třeba můžou mít kamenů? Z jakého materiálu může být plášť? Potřebují čištění? Pokud ano, tak daly by se nějak vyčistit/naleštit včetně ciferníku? Díky!

Upraveno uživatelem Vates
Odesláno

Langendorf je mala dedina hned vedla hlavneho mesta kantonu Solothurn - Solothurn. Hystoria znacky Lanco (Langendorf CO.) sa datuje do roku 1842 kedy boli odkupene priestory buducej fabriky rodinou Kottman. V roku 1873 firma zamestnavala 80 zamestnancov. Neskor bola firma pocas hodinarskej krizy zaclenena v roku 1971 do konzorcia Omega - Tossot. V roku 1973 zanikla definitivne. Tieto modely vyrabali so 7-mymi alebo 15-timy kamenmi. Tazko povedat kolko sutrov mas ty...

Hodnotu maju dnes minimalnu, jedine ze by si nasiel niekoho z domacich co ma sexualny vztah ku tejto znacke .. potom by si sa cudoval.

Odesláno

Kamenů mají minimum, já vidím jen na setrvačce. Fotky jsou špatné, ale plášť je asi nikl, což samozřejmě vyleštit jde, na ciferník bych ale nešahal. Taky se dá vyčistit, ale je tam riziko nevratného poškození. A strojek samozřejmě (jako každý jiný pohyblivý nechanizmus) potřebuje čas od času vyčistit a promazat, takže šup k hodináři, ať se postará o strojek (mezitím si můžeš přeleštit plášť) a hodinky pak zase budou nějaký čas šlapat jak mají.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Je to do puntíku tak jak řekl KARLOS.

Jen aby jsem tedy zase přispěl mohu li tak uvedu, že takto vypadá ten druhý strojek a že dělali jak je vidět hodinky i bez svého označení fakticky pro kohokoliv. (jako ty mé)

Je tam pouze pootočená struktura ciferníku, ale font číslic na ciferníku je shodný.

Odesláno

Jen bych dodal, že vzhledem k poloze korekce ten strojek asi nebude úplně v kondici. Tyhle jednoduché krejcarové strojky bez uložení v kamenech po vyběhání už byly na vyhození. (Tím nechci říct, že se neopravovaly) I když vypadá docela čistě, a neopravovaně.

Odesláno

...

Je tam pouze pootočená struktura ciferníku, ale font číslic na ciferníku je shodný.

Ze by Ti na monitor svitilo ostre srpnove slunce? :guitar: Kazde 5. hodinky v tehle dobe mely +/- takovehle cislice, at to byly Langendorf nebo Omega, zkratka tehdejsi Times New Roman nebo Arial :) Tyhle fonty se jeste docela lisi.

Odesláno

Je to do puntíku tak jak řekl KARLOS.

Jen aby jsem tedy zase přispěl mohu li tak uvedu, že takto vypadá ten druhý strojek a že dělali jak je vidět hodinky i bez svého označení fakticky pro kohokoliv. (jako ty mé)

Jsem nějakej natvrdlej, vidím hodinky Alpina (Dugena) a čtu něco o Langendorf. :wheelchair:
Odesláno

Jsem nějakej natvrdlej, vidím hodinky Alpina (Dugena) a čtu něco o Langendorf. :wheelchair:

:suicide_anim: Vložil jsme tam jinou fotku soudruzi. No tak jsme v.l no.

Odesláno

Jsem absolutne ztracen...

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...