Přejít na obsah

Sklíčko na PAM111

polda.p

Doporučené příspěvky

Kéž bys měl pravdu, to by se tím trochu dala omluvit ta zlodějna.

Coz o to, zlodejina. Proste jsme si vybrali blbej konicek. Driv byly mechanicky hodinky naprosto bezna vec, pak (po prichodu kvarcu) se z toho stala zastarala technologie a pak se marketingovym magum podarilo vybudovat v nas pocit, ze ta zastarala technologie je neco extra. A protoze je to neco extra, tak je treba to poradne vosolit. A protoze je to tak zastarala technologie a navic vosolena, tak je velka cast "hodnoty" vyrobku v tom "extra pocitu" (viz "prodavame radost..."). A ten pocit prece nemuzeme kalit nakupem neoriginalnich nahradnich dilu. Jsme pekne v pasti, pekne to na nas policili :).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 4 týdnech...

No já nevím... Prodávej 111. Prodáš je okolo 65 litrů tady, venku na e-bay na nás z Banánova nečekaj, aby si od nás mohli koupit OP a kde dál? Takže prasknutím skla se podle mě ty hodinky stávají neprodejnými za rozumnou cenu. Buď do nich rveš cca 20% ceny nových a rázem tratíš jako kráva, protože kupec ti těch 700 euro v ceně nikdy nezaplatí, nebo máš mrzáčky s neorigo sklem. Takže výsledek šul nul. Já bych je asi na tvém místě vrazil do rukou Mechana, dohromady dal aftermarket sklo v nejvyšší možné kvalitě, smířil se s tím, že je nebudu prodávat a vysral se na to. Jsou to založením pracovní hodinky a jejich původní majitelé je také neměli jako salónní krásky.

Dovolím si do toho kecat, protože OP doma mám taky, takže si dovedu zcela reálně tuhle situaci představit.

Súhlasím.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Mam do placu dotaz: kdyz jste se rozhodovali o koupi svych OP (nebo jinych cibuli), na co jste kladli duraz ?

a ) na cenu a pripadny vyvoj hodnoty ? V tom pripade berete asi hodinky spise jako investici, ne jako vytouzenou hromadku kolecek a pruzinek. Pak chapu, ze dat za sklicko a kompletni servis 20t je nesmysl. Ale pak takove hodinky nenoste, ale drzte si je ve vitrine.

b ) na to jake se Vam libi a i kdyz byla moznost sehnat jiny model levneji, pockali jste si na tyhle, protoze Vas vzaly za srdce a kazdy den, kdyz je davate na pazouru, tak Vas to pohladi na dusi bez onoho divneho pocitu tam v koutku, ze staly stejne jako malej domek nekde na vesnici na jizni morave ? Pak nakup sklicka na ebayi asi neomluvi ani relativni moznost, ze je to sklicko origo. A to i bez ohledu na to, co bylo zde zmineno, ze takova nehoda muze znamenat uvolnene castice a diky tomu poskozeni strojku. Kdyz si pak predstavite tu praci s rozebranim a kompletnim servisem takovych cibuli, tak nejakych 500 USD mi prijde celkem adekvatni cena.

Nevim. Pokud ja si nekdy koupim sve vysnene OP (a to jeste nemam na 100% vybrany model), tak urcite nebude rozhodovat cena. Cena pouze urci dobu, kdy si je budu moci koupit. samo, ze budu hledat, kde se budou dat sehnat levneji, ale v pripade, ze bude potreba servis a jediny se 100% zarukou bude stat treba tech 20t, budu to ochoten dat. Tak ci onak na tuto hru okamzikem zakoupeni techto hodinek pristupujete a i tento samotny fakt dava hodinkam tu jejich moralni hodnotu. Pokud jsem v situaci, ze si nemohu dovolit dat rovnou z fleku tech 20t, radeji ulozim hodinky do krabice, kde si pockaji, az onu castku nastradam, nebo najdu levnejsi (ale oficialni) cestu.

Upraveno uživatelem Daryl
Odkaz ke komentáři

ale v pripade, ze bude potreba servis a jediny se 100% zarukou bude stat treba tech 20t, budu to ochoten dat

Pravdu mas v tom, ze u takhle drahych hodinek clovek musi zvazit nejen porizovaci naklady, ale i cenu a dostupnost pripadneho servisu, protoze to muze hodinky pekne prodrazit. Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

ale v pripade, ze bude potreba servis a jediny se 100% zarukou bude stat treba tech 20t, budu to ochoten dat.

Myslím že nebudeš..... Za chvíli to bude rok, co jsou po opravě (dle některých zfejkaření), ale nemám pocit, že nosím "mrzáky". Beru to tak, jak když mám na autě vyměněný čelní sklo, taky bych kvůli tomu nejel do autorizovanýho servisu Alfy Romeo, když originální sklo na můj model vyrobil Splintex v Bílině (Teplicích)....
Odkaz ke komentáři

To mozna jo, ale ja bych se bal jezdit se sklem nalepenym nejakym panem ve stodole, zejmena pokud to sklo ma vyhrivani, destovy senzor, senzor pro udrzovani jizdniho pruhu a mozna i dalsi vychytavky ( OP prirovnavam spise k mercedesu, nebo spise bentley nez k ochcavce ). A co si budem povidat, s mercedesem, nebo bentley proste do maleho servisu na periferii nepojedu. Koupil jsem si bentley, tak musim pocitat i s naklady na servis. U hodinek je to mozna jednodussi. Tam to s tim servisem nebude tak zhavy a ve spickovem servise asi tu vymenu sklicka udelaj dostatecne kvalitne, i kdyz je otazka, co bys delal, kdyby se neco pokazilo a tys po dvou tempech v mori zjistil, ze mas pod sklickem akvarko. Kde a jak bys resil zaruku ?

Pri psani mne ted napadla otazka: nedaj se hodinky pro takovy pripad pojistit ? Pojistuji se kdejaky kraviny a tady si myslim, ze pojisteni by se mohlo vejit tak do 500 rocne, ne ?

Jinak ja takovou opravu neberu jako zfejkareni, to je zase jiny extremismus. Spise mi jde o garanci, ze my hodinky za kilo+ jsou a budou absolutne v cajku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...