collie Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Tak mi to nedá a musím se pochlubit. Přišla mi domů nová hračka a jsem nadšený. Nedávno jsem si pořídil Citizenky AS4050-51E, ale i když se mi hodně líbí, byl to takový sňatek z rozumu...Eco-Drive, seřizování rádiem, titan a safír... špičkový japonský výrobek, ale vlastně trochu nuda. Tak jsem se rozhodl přidat k nim nějakého brášku s větší osobností a začal jsem se dívat po prodejních fórech všude okolo. No a samozřejmě hned tady na chronomagu jsem se zamiloval na první pohled do nedávno prodávaných Bulova Accutron Railroad Approved. Našel jsem si nějaké info o této pro mě do té doby neznámé firmě a to co jsem našel, mě nadchlo ještě víc... Zajímavá historie, úžasná novátorská technologie. A protože teď trochu inklinuji k věcem z přelomu 60. a 70. let, věděl jsem, že je musím mít. Takže jsem začal hledat a hledat.... Ebay.com, .co.uk, .de... asi to všichni znáte :-). Jenomže nikde nic. Tedy ne že by nebyly Railroad Approved, ale jen jiné - s červenými čísly 24-hodinové stupnice, jen s natisklými čísly 1 až 12 (místo krásných "embosovaných) a hlavně bez toho úžasného kroužku kolem ciferníku (teď už vím, že mu říkají reflektorový kroužek). Po několika dnech hledání jsem propadl zoufalství, že je neseženu. Ale Accutrony jsem mít chtěl. Musel :-). A tak jsem začal hledat "jenom" funkční a co nejlevnější. Což už nebyl takový problém. Tak je mám doma. Krásně bzučí a na vteřinovku se dokážu koukat pořád . Jsou... jak to slušně říct... v nálezovém stavu. Potřebují vyčistit a vyleštit. Ale strojek vypadá hezky, mají novou baterku a jdou vcelku přesně - zpozdí se o 5 vteřin za 24 hodin. Na 40 let staré hodinky myslím fajn výkon. Přikládám pár mizerných fotek: Tah bohužel není originál (ale aspoň není z Číny) Pro srovnání vedle všeobecně známých hodinek I když nejsou úplně nejkrásnější, mám je čím dál víc rád a když jdu něco dělat na veteránovi (US auto), beru si samozřejmě Accutrony :-).
Návštěvník Tada Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Pěkný Accutrony jsem měl dvoje, jedny oblekovky a Astronaut (ty teda mám a obšas nosím). A 5 vteřin je nějak moc, i staré by měly když jsou servisované běžet do 2s denně
collie Odesláno 18. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 No to je otázka, jestli a případně kdy, byly servisované... Pokud byly, tak asi hodně dávno. Ale víš co, nejsou na denní nošení (a i kdyby byly), tak mi to nevadí... Mimochodem ve chvíli, kdy se tyhle hodinky vydaly na cestu ke mě, jsem narazil i na ty, které jsem původně hledal :-). Taky už jsou na cestě ke mě :-)))
fobus Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Pekné gratulácia...a nezabudni dať fotku po absolvovaní servisu...nech to porovnáme...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se