Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hezky řečeno.. musím souhlasit...

Jen ještě přidám úryvek z chronomagu, viz. http://forum.chronom...st&f=45&t=31987 , autor INA.

..... Na druhou stranu jsem měl s Rolexem obecně hned několik ?psychologických" problémů:

• Rolex je "profláklý" - Rolex je jedna z nejvíce známých značek hodinek vůbec
  • Rolex je masový výrobce hodinek, denně vyrobí ~2000ks hodinek denně.
Ve srovnání s Omegou, která je na tom stejně co se známosti a množství produkce tyče, je pro mně Rolex v trochu horší pozici. To kvůli obecnému mínění lidí, které se dá rozdělit na dva tábory:
  • Lidé nepostižení ?chrono-chorobou - běžný typ člověka, který se o hodinky nikterak nezajímá, a má je pouze jako věc k zobrazování času a nebo je dokonce nemá vůbec
  • Většina návštěvníků tohoto serveru a přilehlého diskuzního fóra
Lidé z první skupiny většinou nerozeznávají kvality, značky a ani jejich přibližné ceny hodinek. Z reklamních, seriálových či románových masáží má jen zafixováno, že Rolex je vrcholem luxusu a v podstatě nic lepšího neexistuje. Proto všeobecné povědomí těch, co je nemají je, že se na jejich majitele automaticky koukají jako na snoby. Je to ale také dáno tím, že právě ta druhá část lidi z této ?nepostižené" skupiny, která na tyto hodinky má, si je kupuje s tím, že mají ?nejlepší hodinky na světě" a díky tomu se považují za něco více než ti bez nich. To je právě ten hlavní problém, který mi na Rolexu vadí, i když samotné hodinky za to pochopitelně nemohou.....

A...A.. vo tom to je, taky s nimi mám psychologický problém Posted Image

Odesláno (upraveno)

rolexy su fakt univerzalne! mylsim, ze bezproblemov sa hodia aj do obleku.. ako jedny z mala ocelovych hodiniek na tahu

napr. pred par dnami na skusku z fyziologie..

na pisomku a prakticku cas v prvy den

Posted Image

druhy den na teoreticku cast

Posted Image

Máš recht s přesýpacími by jsi to jistě neudělal,ale potom na zkoušku z patologie to bude chtít AP ne li Pateky

BTW nervoznější pacienty by měla lehce vyděsit představa,že potenciální budoucí zachránce jeich životů,před zkouškou,kde má dokázat,že má alespoň velmi hrubou představu jak jejich tělo funguje nemá nic lepšího na práci,než si hrát na manekýna s hodinkami

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Hezky řečeno.. musím souhlasit...

Asi jako když se řekne whisky tak většina lidí řekne Ballantines,Jack Daniels ale já si dám raději Highland Park 12 y.o

Odesláno

..... A ta historie je pro mě daleko silnější než u submarinerů....

Doufám, že tím nemyslíš, že Explorer byl na Mt.Everest s Hillarym a Tenzingem. To je pohádka.
Odesláno

Máš recht s přesýpacími by jsi to jistě neudělal,ale potom na zkoušku z patologie to bude chtít AP ne li Pateky

BTW nervoznější pacienty by měla lehce vyděsit představa,že potenciální budoucí zachránce jeich životů,před zkouškou,kde má dokázat,že má alespoň velmi hrubou představu jak jejich tělo funguje nemá nic lepšího na práci,než si hrát na manekýna s hodinkami

:)

hodinky mam cez skusku hlboko narazene na ruke. Naschval, aby ich nebolo vidno. O hodinky mi vtedy vobec nejde. Tie su pekny konicek, ale rucim ti za to ze pri skuske, alebo pri pacientovi su to posledne na co myslim. No a preco vznikli tieto fotky? pretoze som rano pobehoval jak splasena sliepka :) a komplet nachystany, obleceny cakal 15min na bus. nic ine sa robit nedalo.. ( otvorit knihu? :D :D :D a co by som si asi tak pozrel? opakoval som posledny tyzden pred skuskou.. bolo toho tolko, ze by som si ani nevedel vybrat co si v tie rana pozriet.. a kolko by som toho za tych par min stihol? :D )

spravit fotky mi prisli ako skvele odreagovanie.. :)

@ vrcan - :) ulavilo sa ti? to je hlavne.. a vsetci sme spokojni :)

@ shore - zistil som, ze nejde o velkost hodiniek, ale o to, ako pohodlne sa ti nosia. Kedze si hodinky nekupujem koli nejakemu "image" ale pre seba :) zalezi mi, ako je tvarovany tah a o vahu hodiniek. napr. 45,5nmm PO by som uz asi na ruku nedal. iba ak tie nove modre v titane. Kedze su lahke, vobec by mi neprekazal ich priemer. Naproti tomu take IWC ingenieur mission earth, ktore sa mi velmi pacia, su pre mna nenositelne koli velkosti a vahe na tahu. atd.. tych prikladov je vela..

Odesláno

Doufám, že tím nemyslíš, že Explorer byl na Mt.Everest s Hillarym a Tenzingem. To je pohádka.

ja som cital ( na zdroj si nespominam ), ze hillary mal exploreri a Tensing ( jeho sherpa ) mal hodinky Smith. Ako rozpravku skor povazujem fakt, ze prvy bol Hillary. Podla toho clanku, bol prvy Tensing so Smith, Hillary prisiel na vrchol za nim.

Ale kedze overene info nemame ani ja ani nikto iny, tak su to vsetko len rozpravky.. ale.. velmi peke rozpravky :)

Odesláno

Ve čtvrtek jsem byl u Bechyněho vyzvednout svoje vintage Submariner Red po servisu a při té příležitosti jsem nechal udělat tlakovou zkoušku u mých 5513 z roku 1969. Nikdy nebyly v servisu, jdou cca -4s denně. Hodinář cca po 5 minutách vyšel zpoza dílny a jen pokyvoval hlavou "jo Rolex, k tomu snad ani nejde ani nic dodat" ... zkouška dopadla na výbornou. Tak to je asi ten důvod, proč je mám tak rád :)

Odesláno

ja som cital ( na zdroj si nespominam ), ze hillary mal exploreri a Tensing ( jeho sherpa ) mal hodinky Smith. Ako rozpravku skor povazujem fakt, ze prvy bol Hillary. Podla toho clanku, bol prvy Tensing so Smith, Hillary prisiel na vrchol za nim.

Ale kedze overene info nemame ani ja ani nikto iny, tak su to vsetko len rozpravky.. ale.. velmi peke rozpravky :)

Jestli Smith nebo Rolex, to jsou dohady. Ale určitě neměli Explorer, v době výstupu ještě neexistoval, Rolex název Explorer zaregistroval až pozdějc. Viz fajn článek, co tenkrát vyškráb YPO někde na Puristech..

http://rolex.watchprosite.com/?show=forumpost&fi=732&pi=3438436&ti=557666&s=0

Odesláno

Já vím. Ale Rolexky měli. Buď jeden nebo druhej, nevím. Každopádně Explorer po horách chodil a snad chodí dodnes. http://rolexblog.blogspot.com/2009/03/reinhold-messner-rolex-explorer-mark-ii.html , ale to určitě víš. :smile_anim:

Edit: Ta fotka jak si tam smaží ty svoje prsty na pánvi nemá chybu :D

Super fotky :smile_anim:

Moje byly zatim jen na Sněžce :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník Tada
Odesláno

Vojt: Tak důležitý je, že ti alespoň někdo uvaří a zabalí, to je první krok správným směrem... :D

Odesláno

vojta, krasna fotka, explorery z rizkama :) dokonale zatisie :)

Jaret... od 69 neboli v servise ani raz??

Nevím o tom, ležely dlouho v šupleti trezoru někde v Itálii :) Všechny díly jsou původní, včetně těsnění...

Odesláno

Já vím. Ale Rolexky měli. Buď jeden nebo druhej, nevím. Každopádně Explorer po horách chodil a snad chodí dodnes. http://rolexblog.blogspot.com/2009/03/reinhold-messner-rolex-explorer-mark-ii.html , ale to určitě víš. :smile_anim:

Edit: Ta fotka jak si tam smaží ty svoje prsty na pánvi nemá chybu :D

Vsetko je to "Product placement", od horolezcov ( Hillary, Messner ) az po potapacov ( Piccard, Cousteau ), a o pouziti len tych "spravnych" informacii do reklamy. Ked sa ( hodinkovych nadsencov ) spytate, ake hodinky nosil Cousteau, vacsinou dostaente odpoved - Rolex. Lenze on nosil aj Doxy, a dokonca pocas spoluprace s Comex sa spolupodielal na vyvoji Omega Ploproof..

mna by len zaujimalo, ake hodinky by si tyto badatelia a prieskumnici skutocne sami vybrali. Mimo sponzorskych darov!

Priklad: pozrite si link od Aldu na RolexBlog. Kazda jedna bunda, tricko ci sveter je Fila

Posted Image

a teraz otazka, bola vtedy Fila skutocne najlepsia v ramci technickeho oblecenia pre horolezcov? :) rolex a Smith jedine firmy, ktora dokazali vyrobit dostatocne odolne hodinky? Vyhrala by Omega licenciu od NASA, ak by testovane GMT mastery boli rucne natahovacie? atd.. atd.. )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...