Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

mám dotaz ohledně Watch Winderu vhodného pro mé hodinky. Slyšel jsem, že Winder se kupuje podle strojku, který obsahují určité modely hodinek.

Vlastním model Tissot PRC 200 Automatic, zde odkaz: http://www.watchworl...1-01/226/22091/

a chtěl bych pořídit tento WatchWinder, zde odkaz: http://www.timemachi...ks-hodinek$4-36

myslíte že je tato kombinace vhodná ?. Děkuji.

Odesláno

Dobrý den,

mám dotaz ohledně Watch Winderu vhodného pro mé hodinky. Slyšel jsem, že Winder se kupuje podle strojku, který obsahují určité modely hodinek.

Vlastním model Tissot PRC 200 Automatic

a chtěl bych pořídit tento WatchWinder.

myslíte že je tato kombinace vhodná ?. Děkuji.

V pohode. Vyhovie každému automatu, len uváž, či časom neprikúpiš daľšie hodinky. Automat pre dvoje hodinky by sa v tom prípade hodil.
Odesláno

V pohode. Vyhovie každému automatu, len uváž, či časom neprikúpiš daľšie hodinky. Automat pre dvoje hodinky by sa v tom prípade hodil.

Ještě k nastavení, nevím jaký nastavit směr otáčení a kolik je vhodných otáček ?

Odesláno (upraveno)

Mrkni SEM .Najdi si tam svůj model,když tam nebude,tak najít pod ETA.

Ještě jsem zapoměl-kliknout na SUPORT a pokračovat na Automatic watch database.

Upraveno uživatelem HB63
Odesláno

Takže jestli správně vidím, tak by mělo být 800 otáček, což zrovna ten Winder, který jsem posílal neumí, ale otázka je, když nastavím 750 jestli to bude vadit. Myslím že ne.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak to bylo celkem dost z teorie. V praxi to vypadá trochu jinak, co se týká samotného natahování po nastavení po směru hodinových ručiček se hodinky za 2 dny zastavily  (po směru už mi to bylo divný, když jsem se mrknul ze spodu na strojek, kde se natahovací kolečko netočilo). Nastavil jsem tedy otáčení proti směru, od té doby vše funguje velice dobře. Předpokládám tedy, že ani počet otáček dle tabulky nesedí, je možný že strojek vychází z nějakého předchozího modelu, ale očividně je úplně jinak nastavený. Takže jsem zkusil proti směru, 750ot./den a bez problémů.

Co se týká samotného natahovače, byl jsem velice překvapen velikostí, myslel jsem, že se bude jednat o nějakou mini krabičku, ale ve skutečnosti je to velice pěkná a velká skříňka. Provozní vlastnosti jsou na tak "levný" natahovač taky velice dobré. Umí natahovat v obou směrech + kombinovaně. V pohybu směru hod. ručiček je skříňka super tichá. Bohužel ve směru který musím používat a to v opačném, už je slyšet nejspíše převodový řemínek, který lehce cvaká, což je škoda, protože večer je slyšet. Nicméně za cenu 2 tisíc myslím, že velice dobrá záležitost a pro někoho kdo za něho nechce dát 12 tisíc je to velice dobrá volba.

Odesláno

Tak to bylo celkem dost z teorie. V praxi to vypadá trochu jinak, co se týká samotného natahování po nastavení po směru hodinových ručiček se hodinky za 2 dny zastavily  (po směru už mi to bylo divný, když jsem se mrknul ze spodu na strojek, kde se natahovací kolečko netočilo). Nastavil jsem tedy otáčení proti směru, od té doby vše funguje velice dobře. Předpokládám tedy, že ani počet otáček dle tabulky nesedí, je možný že strojek vychází z nějakého předchozího modelu, ale očividně je úplně jinak nastavený. Takže jsem zkusil proti směru, 750ot./den a bez problémů.

Ja si sice nepamatuju, kterym smerem se 7750 natahuje, ale mel jsi sanci 1:2, ze se (ne)trefis. Strojek se totiz dotahuje pouze v jednom smeru, ve druhem se rotor toci na volno. Efektivita natahovani je srovnatelna s obousmerne natahovanymi strojky, neboli 7750 neni nijak "menecenny". Jen se obcas setkas s tzv. efektem divokeho rotoru, kdy se tento pri vyraznejsim pohybu muze velmi rychle roztocit (v tom "prazdnem" smeru), az cely strojek zabzuci. Ale to poznas sam.
Odesláno (upraveno)

Ja si sice nepamatuju, kterym smerem se 7750 natahuje, ale mel jsi sanci 1:2, ze se (ne)trefis. Strojek se totiz dotahuje pouze v jednom smeru, ve druhem se rotor toci na volno. Efektivita natahovani je srovnatelna s obousmerne natahovanymi strojky, neboli 7750 neni nijak "menecenny". Jen se obcas setkas s tzv. efektem divokeho rotoru, kdy se tento pri vyraznejsim pohybu muze velmi rychle roztocit (v tom "prazdnem" smeru), az cely strojek zabzuci. Ale to poznas sam.

Hodinky už mám rok, takže taknějak poznám co dělají. Šlo spíše o výběr Winderu, nerozhodoval jsem se jen o tom co jsem na konec koupil, byly i verze, které se točily pouze jedním směrem. Ve finále jsem rád, že jsem zvolil s volitelným směrem otáčení, protože by mi právě dle rad zde, jednosměrný byl uplně na nic.

Ještě bych se tedy zeptal. Vzhledem k tomu, že údaje uvedené v tabulce moc nesedí, v manuálu k natahovači píší, že pokud neznám přesné parametry strojku mám nastavit odpovídající směr a 1000 otáček. Nyní mám 750 a funguje OK, v případě že bych nastavil 1000ot. a bylo to moc, stane se něco s hodinkama ?

Upraveno uživatelem AlešH.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...