spiderer Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 To co psal mechano a dalsi dava smysl a v zasade s tim souhlasim, neni to sice jednoduche, ale da se prijit na system, ktery te co nejvice ochrani, zvlaste v pripadech kdy nechces udelat kup stoleti ve smyslu submarinery za desitku a podobne, potom uz je kazda rada draha.. 1. Koupit prodejce (dle gougyho) - zjistit jeho feedback, informace o tom jake zbozi prodava, zdali ma napriklad nejakou kamennou prodejnu - pokud je to tedy mozne, na forech jako je chronomag, WUS, breitlingsource atp zjistit jak dlouho je registrovan, jake jsou na nej reference, zdali pouze prodava nebo je aktivne zapojen - pokud narazis na dobreho prodejce, mas na 97% vystarano a zbytek probehne hladce, pokud se neprihodi neco co treba ani prodejce nemuze ovlivnit - selhani posty atd.. V idealnim pripade muzes prodejce proverit podle jeho komunikace a ochoty jednat o prodeji, poskytnout informace, zaslat fotografie detailu, ktere te zajimaji atp (ne vzdy ale na to musi mit prodavajici cas a chut, cili to, ze neposle 50 detailnich fotek nemusi nutne znamenat, ze se jedna o nejakeho lumpa) 2. Mit zkusenosti (dle mechana) - pokud jsi mel v ruce vice kvalitnich hodinek, idealne od levnych az po ty drahe, budes vedet jak maji vypadat, jakym zpusobem vyrobci delaji jednotlive detaily pouzdra, ciferniku, tahu a uz podle fotek zvladnes odfiltrovat spoustu fejku, ktere se z fotek daji poznat. Na netu se da najit spousta obrazku jak maji hodinky vypadat a porovnani detailu muze pomoci i kdyz dane hodinky neznas - predevsim velikost a font pisma, provedeni log, indexu, kvalita antireflexu, clanky tahu, napojeni tahu k pouzdru atd. Pokud je na fotkach videt i cele SN hodinek je mozne zkusit polozit googlu dotaz ve stylu "fake/replica TYP HODINEK + ZNACKA a SERIOVE CISLO" - nekdy ti vyskoci informace o tom, ze tohle SN je fejkovane, potom ruce pryc - sance ze narazis na to jedine originalni bude vskutku mala. V kombinaci s bodem 1. pokud je pozitivni uz mas vicemene vyhrano. 3. Byt zajisten - nakupovat tak at mas co nejvetsi sanci na pripadne reseni nespokojenosti, kryje te eBay, PayPal atd = pokud je moznost, vzdy radsi platit PayPalem, kde mas nejake zaruky na vraceni penez v pripade podvodu nebo nefer jednani nez na blind nekomu posilat penize na ucet nebo pres Western Union, ke kterym uz se pravdepodobne nikdy nedostanes a kdyz, tak to bude beh na dlouhou trat. Po prijeti zasilky postou otevrit balik na poste a pokud hodinky chybi ihned sepsat protokol, pozdeji uz budes v pr*eli.. Pokud si nejsi jisty originalitou, navstivit zkuseneho hodinare jako je mechano a nebo autorizovany servis, pote budes mit jistotu jak na tom jsi. 4. Nejlepsi cena vzdy neznamena vyhodnou koupi - podezrele nizka cena by mela byt velkym varovanim, malokdo najde na pude Rolexy, a kdyz uz by je ciste nahodou nasel, malokdo si nezjisti jakou to ma cenu a zkusi je hodit na aukro za 5.000 Kc, sposuta lidi neni debilnich, spis vychcanych a z toho je potreba vychazet.. Nekdy se muze postestit koupit hodinky za i vyrazne vyhodnejsi cenu nez je bezne, ale stava se to vyjimecne a tady stesti preje spise tem pripravenym nez tem co hledaji prvni Rolex/Breitling/Omega atd.. --- To bych bral jako zakladni postup pri vyberu, uz mnohokrat se mi osvedcil a zatim mi to funguje.. Doklady + krabice - vzdy i pro pripad dalsiho prodeje je lepsi kupovat drazsi hodinky s kompletnim balenim, automaticky to zvysuje duveryhodnost, potazmo i cenu prodavaneho zbozi. Ziskas tim jistotu i pripadne vstricnejsi jednani autorizovanych servisu. Nemusi vsak platit vzdy ze krabice + doklady = vyhrano.. Na eBay ale i jinde se da koupit spousta originalnich boxu na vsemozne hodinky (nekomu zustaly, nekdo k nim prisel jako prodejce v hodinarskem butiku, nekdo je prodava protoze mu staci hodinky a serepeticky nesbira atd atd, stejne tak prazdne karty se obcas daji sehnat = neni problem potom "zlegalizovat" temer jakekoliv hodinky.. Vzhled zarucnich karet a boxu se s lety meni, neni vzdy stejny, coz take muze poslouzit jako voditko k tomu, jeslti je treba byt obezretny - mit krabici od jineho modelu a s doklady, ktere k danym hodinkam nikdy neexistovaly zadny vyznamny bonus neni). Prislusenstvi - tah, remen, spony atd - tam je situace asi nejtezsi, udelat kopii (fejk, repliku) jednotliveho dilu tak aby byl nerozeznatelny je asi nejmensi problem, navic i vzhledem k tomu, ze jednotlivi vyrobci postupem casu tyhle veci meni a upravuji nemusi byt jasne jestli je to jen zamena originalniho prislusenstvi a nebo podraz, napriklad u spon (tech lepe provedenych) ti nemusi dat jasnou odpoved ani v autorizovanem servisu, protoze to proste treba nepoznaji - vygravirovat kvalitne logo omega do kusu silnejsiho plechu, ktery bude dobre obrobeny zas tak nakladne neni.. Posta/doruceni - nejbezpecnejsi zpusob bude asi vzdy osobni predani (pokud se nepotkavas s nejakym gangsterem v podchodu na Florenci v 11 vecer) a navsteva AD, pripadne i kdyz se pri nakupu musi pocitat se DPH je lepsi si nechat zasilku pojistit na plnou vysi at v pripade ztraty nemas zbytecne problemy, pri vyzvednuti zasilky ihned overit obsah baleni v pripade zjevneho fejku atd poridit fotodokumentaci a co nejrychleji to resit - s prodejcem, eBay, PayPalem atd. Stav hodinek - nekdy je pred vyhodnou koupi dobre zvazit i stav hodinek aby se ti ta extra koupe nevymstila a i kdyz bude vsechno originalni tak zjistis, ze to za co jsi hodinky koupil budes muset jeste dat za servis, veskere pripadne servisni prace, ktere hodinky nutne potrebuji je dobre zapocitat do ceny hodinek a i s timto servisem brat cenu jako takovou - kolikrat uz nemusi byt tak vyhodna jak se napocatku zda byt. Navic i stav muze napovedet jestli se jedna o original ci nikoliv - starnuti nejlevnejsi cinske oceli muze vypadat tak jak nikdy original vypadat nebude. --- Nevim jestli ti to nejak pomuze, za pripadne chyby v textu, nebo spatnou stylizaci atd se omlouvam, uz je pozde a trosku se mi pletou prsty a krouti se mi mozek 6 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Spajdy, neměl bys nějakou kratší verzi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Spajdy, neměl bys nějakou kratší verzi? AD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 filo-boxer - Puvodne to melo byt par radku, ale nejak se to rozrostlo A nez bych to vyselektoval, co je dulezity, tak to snad radsi sepisu znova a kratsi gougy - co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 filo-boxer - Puvodne to melo byt par radku, ale nejak se to rozrostlo A nez bych to vyselektoval, co je dulezity, tak to snad radsi sepisu znova a kratsi gougy - co? Autorizovaný Dealer - aneb jistota je kulomet Chtěl to co nejkratší, tak jsem holt snažil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 AD ...to snad radsi sepisu znova a kratsi Nic nesepisuj, to byl z me strany jen pokus o vtip Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Nic nesepisuj, to byl z me strany jen pokus o vtip OK, uklidnil jsi me Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 6. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 To co psal mechano a dalsi dava smysl a v zasade s tim souhlasim, neni to sice jednoduche, ale da se prijit na system, ktery te co nejvice ochrani, zvlaste v pripadech kdy nechces udelat kup stoleti ve smyslu submarinery za desitku a podobne, potom uz je kazda rada draha.. 1. Koupit prodejce (dle gougyho) - zjistit jeho feedback, informace o tom jake zbozi prodava, zdali ma napriklad nejakou kamennou prodejnu - pokud je to tedy mozne, na forech jako je chronomag, WUS, breitlingsource atp zjistit jak dlouho je registrovan, jake jsou na nej reference, zdali pouze prodava nebo je aktivne zapojen - pokud narazis na dobreho prodejce, mas na 97% vystarano a zbytek probehne hladce, pokud se neprihodi neco co treba ani prodejce nemuze ovlivnit - selhani posty atd.. V idealnim pripade muzes prodejce proverit podle jeho komunikace a ochoty jednat o prodeji, poskytnout informace, zaslat fotografie detailu, ktere te zajimaji atp (ne vzdy ale na to musi mit prodavajici cas a chut, cili to, ze neposle 50 detailnich fotek nemusi nutne znamenat, ze se jedna o nejakeho lumpa) 2. Mit zkusenosti (dle mechana) - pokud jsi mel v ruce vice kvalitnich hodinek, idealne od levnych az po ty drahe, budes vedet jak maji vypadat, jakym zpusobem vyrobci delaji jednotlive detaily pouzdra, ciferniku, tahu a uz podle fotek zvladnes odfiltrovat spoustu fejku, ktere se z fotek daji poznat. Na netu se da najit spousta obrazku jak maji hodinky vypadat a porovnani detailu muze pomoci i kdyz dane hodinky neznas - predevsim velikost a font pisma, provedeni log, indexu, kvalita antireflexu, clanky tahu, napojeni tahu k pouzdru atd. Pokud je na fotkach videt i cele SN hodinek je mozne zkusit polozit googlu dotaz ve stylu "fake/replica TYP HODINEK + ZNACKA a SERIOVE CISLO" - nekdy ti vyskoci informace o tom, ze tohle SN je fejkovane, potom ruce pryc - sance ze narazis na to jedine originalni bude vskutku mala. V kombinaci s bodem 1. pokud je pozitivni uz mas vicemene vyhrano. 3. Byt zajisten - nakupovat tak at mas co nejvetsi sanci na pripadne reseni nespokojenosti, kryje te eBay, PayPal atd = pokud je moznost, vzdy radsi platit PayPalem, kde mas nejake zaruky na vraceni penez v pripade podvodu nebo nefer jednani nez na blind nekomu posilat penize na ucet nebo pres Western Union, ke kterym uz se pravdepodobne nikdy nedostanes a kdyz, tak to bude beh na dlouhou trat. Po prijeti zasilky postou otevrit balik na poste a pokud hodinky chybi ihned sepsat protokol, pozdeji uz budes v pr*eli.. Pokud si nejsi jisty originalitou, navstivit zkuseneho hodinare jako je mechano a nebo autorizovany servis, pote budes mit jistotu jak na tom jsi. 4. Nejlepsi cena vzdy neznamena vyhodnou koupi - podezrele nizka cena by mela byt velkym varovanim, malokdo najde na pude Rolexy, a kdyz uz by je ciste nahodou nasel, malokdo si nezjisti jakou to ma cenu a zkusi je hodit na aukro za 5.000 Kc, sposuta lidi neni debilnich, spis vychcanych a z toho je potreba vychazet.. Nekdy se muze postestit koupit hodinky za i vyrazne vyhodnejsi cenu nez je bezne, ale stava se to vyjimecne a tady stesti preje spise tem pripravenym nez tem co hledaji prvni Rolex/Breitling/Omega atd.. --- To bych bral jako zakladni postup pri vyberu, uz mnohokrat se mi osvedcil a zatim mi to funguje.. Doklady + krabice - vzdy i pro pripad dalsiho prodeje je lepsi kupovat drazsi hodinky s kompletnim balenim, automaticky to zvysuje duveryhodnost, potazmo i cenu prodavaneho zbozi. Ziskas tim jistotu i pripadne vstricnejsi jednani autorizovanych servisu. Nemusi vsak platit vzdy ze krabice + doklady = vyhrano.. Na eBay ale i jinde se da koupit spousta originalnich boxu na vsemozne hodinky (nekomu zustaly, nekdo k nim prisel jako prodejce v hodinarskem butiku, nekdo je prodava protoze mu staci hodinky a serepeticky nesbira atd atd, stejne tak prazdne karty se obcas daji sehnat = neni problem potom "zlegalizovat" temer jakekoliv hodinky.. Vzhled zarucnich karet a boxu se s lety meni, neni vzdy stejny, coz take muze poslouzit jako voditko k tomu, jeslti je treba byt obezretny - mit krabici od jineho modelu a s doklady, ktere k danym hodinkam nikdy neexistovaly zadny vyznamny bonus neni). Prislusenstvi - tah, remen, spony atd - tam je situace asi nejtezsi, udelat kopii (fejk, repliku) jednotliveho dilu tak aby byl nerozeznatelny je asi nejmensi problem, navic i vzhledem k tomu, ze jednotlivi vyrobci postupem casu tyhle veci meni a upravuji nemusi byt jasne jestli je to jen zamena originalniho prislusenstvi a nebo podraz, napriklad u spon (tech lepe provedenych) ti nemusi dat jasnou odpoved ani v autorizovanem servisu, protoze to proste treba nepoznaji - vygravirovat kvalitne logo omega do kusu silnejsiho plechu, ktery bude dobre obrobeny zas tak nakladne neni.. Posta/doruceni - nejbezpecnejsi zpusob bude asi vzdy osobni predani (pokud se nepotkavas s nejakym gangsterem v podchodu na Florenci v 11 vecer) a navsteva AD, pripadne i kdyz se pri nakupu musi pocitat se DPH je lepsi si nechat zasilku pojistit na plnou vysi at v pripade ztraty nemas zbytecne problemy, pri vyzvednuti zasilky ihned overit obsah baleni v pripade zjevneho fejku atd poridit fotodokumentaci a co nejrychleji to resit - s prodejcem, eBay, PayPalem atd. Stav hodinek - nekdy je pred vyhodnou koupi dobre zvazit i stav hodinek aby se ti ta extra koupe nevymstila a i kdyz bude vsechno originalni tak zjistis, ze to za co jsi hodinky koupil budes muset jeste dat za servis, veskere pripadne servisni prace, ktere hodinky nutne potrebuji je dobre zapocitat do ceny hodinek a i s timto servisem brat cenu jako takovou - kolikrat uz nemusi byt tak vyhodna jak se napocatku zda byt. Navic i stav muze napovedet jestli se jedna o original ci nikoliv - starnuti nejlevnejsi cinske oceli muze vypadat tak jak nikdy original vypadat nebude. --- Nevim jestli ti to nejak pomuze, za pripadne chyby v textu, nebo spatnou stylizaci atd se omlouvam, uz je pozde a trosku se mi pletou prsty a krouti se mi mozek Já měl v ruce od nejlevnějších po Longines, nejsem si jist, jestli bych to poznal... Jak to vidíš s cenou, kolik je ještě reálné? Dejme tomu 1/3 ceny v česku? Já si prostě pořád myslim, že u nás je to hrozně předražený... od trička Hilfiger až po hodinky Hamilton. Hlavně u quartzek je to markantní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 ... pripadne i kdyz se pri nakupu musi pocitat se DPH je lepsi si nechat zasilku pojistit na plnou vysi at v pripade ztraty nemas zbytecne problemy... Jen bych Michala doplnil, že případná platba DPH odpadá při zaslání zboží ze země EU. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 6. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Jen bych Michala doplnil, že případná platba DPH odpadá při zaslání zboží ze země EU. Nejsem si jistej, ale myslim že existuje i nějaká mezinárodní úmluva o dvojím zdanění s tím, že pokud bylo zboží zdaněno v jedné zemi nemělo by být už daněno v druhé... podle mě se mimo EU platí jenom clo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Nejsem si jistej, ale myslim že existuje i nějaká mezinárodní úmluva o dvojím zdanění s tím, že pokud bylo zboží zdaněno v jedné zemi nemělo by být už daněno v druhé... podle mě se mimo EU platí jenom clo. A kdy by se DPH platilo...? Ty máš možnost při koupi nového zboží mimo EU, u kterého bylo placeno DPH, zažádat při vývozu o vrácení DPH (dříve u nás ve stylu TAX FREE). Jinak pokud máš (i starší, již zdaněné) zboží dražší jak bezcelní limit, tak DPH platíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 6. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 Já měl v ruce od nejlevnějších po Longines, nejsem si jist, jestli bych to poznal... Jak to vidíš s cenou, kolik je ještě reálné? Dejme tomu 1/3 ceny v česku? Já si prostě pořád myslim, že u nás je to hrozně předražený... od trička Hilfiger až po hodinky Hamilton. Hlavně u quartzek je to markantní... Vicemene sis odpovedel sam - je to ruzne, jinak je to s cenou u Rolexu a jinak u modnich cinskych znacek ala Diesel, Armani atp.. Zadne ultimatni pravidlo, ktere by to shrnulo do jednoho pomeru neexistuje.. Nejjednodussi cesta k zjisteni trzni hodnoty je pruzkum eBay, chrono24, pripadne prodejnich sekci na WUS, TZ atd - podle toho mas sanci poznat jestli je cena realna nebo uz nerealne nizka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 6. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2010 (upraveno) Vicemene sis odpovedel sam - je to ruzne, jinak je to s cenou u Rolexu a jinak u modnich cinskych znacek ala Diesel, Armani atp.. Zadne ultimatni pravidlo, ktere by to shrnulo do jednoho pomeru neexistuje.. Nejjednodussi cesta k zjisteni trzni hodnoty je pruzkum eBay, chrono24, pripadne prodejnich sekci na WUS, TZ atd - podle toho mas sanci poznat jestli je cena realna nebo uz nerealne nizka. Já věřim tomu, že dobrý nabídky existujou... že když máš snahu a správný postup (já mám na eBay uloženo několik vyhledávání podle daných filtrů, např. Longines, použité, do 200 dollarů, po celém světě) tak je možné sehnat hodinky za výbornou cenu, pod tou "tržní"... věřim tomu, protože mám mnoho dobrých zkušeností... abych to celé upřesnil, já už to naznačoval... tohle téma jsem nezaložil protože jsem zelenáč, ani protože jsem předchozí vlákna nečetl, naopak, myslím si, že mam spoustu zkušeností a to i na poměry tohoto fóra... to co mi chybí je zkušenost se střední a vyšší střední třídou, já končím u Maurice Lacroix nebo Tissot a to není žádná vyšší hodinářská... já samozřejmě vlastní metody mám, píšu prodejcům, hledám si nicky atd a podle mě je praktikuju poměrně s úspěchem... téma jsem založil, protože jsem se chtěl inspirovat u daleko zkušenějších z Vás a taky cítim, že to povědomí a znalosti tady na fóru nejsou nejlepší (většina nováčku, ale nejen oni, nemají ani PayPal a proto si myslím, že každý příspěvek do téhle diskuse je přínosný Armani, Diesel atd. mě nezajímají, ale jsou i dobré značky co tenhle potenciál nabízejí, jako je Wenger... všechno co má v sobě Quartz je u nás drahé Upraveno 6. října 2010 uživatelem Matthew 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se