Jump to content

filo-boxer

Member_50
  • Content Count

    6,978
  • Joined

  • Days Won

    4

About filo-boxer

  • Rank
    Ordnung muss sein!
  • Birthday 05/16/1978

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Recent Profile Visitors

16,229 profile views
  1. Pěkný test, dobře sis vyhrál. Takže návod měl pravdu, Moebius 9010 vyhrál. Máš v plánu nějaké další testy?
  2. Super, tak teď už snad vím všechno co potřebuju.
  3. Aha, díky za tipy. A máš to na nějakém chladném místě, nebo v lednici? Už teď to přes ten papír krásně voní, jak jinak taky - chilli, česnek, zázvor...
  4. Ne, žádnou vodu, jen to, co bylo v receptu (který jsi tady několikrát dával). Teda papriček jsem měl jen 299 gramů a česneku 51 gramů, ale to by snad nemělo vadit. Takže až se to přestane ¨hýbat¨, tak je fermentace u konce a můžu to dát do menších skleniček a do ledničky?
  5. Rýžové víno jsem nesehnal, tak jsem vzal portské. Nasekáno, namixováno, zamícháno. Sklenici jsem přikryl papírovou utěrkou a zagumičkoval, je to tak ok? Jak dlouho fermentovat? Někde píšou 4 dny, jinde až 10 dní.
  6. Děkuju, jsem rád, že to všechno nezůstalo zelené. Od zítřka má být zima a pršet, tak to dneska posbírám a udělám trochu Chu-Nan. Myslíš, že jako alkohol můžu použít slivovici? Nebo je to moc voňavé? Vodku nemám ale když tak koupím placačku, no...
  7. Za poslední týden se přeci jenom něco vybarvilo.
  8. Moje začátečnické postřehy: marináda dle chuti, důležitější je podle mě "správné" maso. Zkoušel jsem hovězí kýtu, svíčkovou, entercote. Nejvíc mi chutná entercote, ale musí být libové, jemně mramorované maso je ideál, tuk musí jinak pryč. 50 stupňů a 6-9 hodin podle toho jak se maso povedlo nakrájet. Po 6. hodinách co 30 minut kouknout, osahat, sundat, nebo nechat déle. Jasně funguje to úplně normálně. Viz. Výše.
  9. Tak po dvou zavařeních v troubě a vychladnutí s radostí konstatuju, že šroubovací víčka pěkně cvakla a i všechna Weck víčka drží. Ale jak píšeš, je to vždycky trochu adrenalim, když člověk sundává ty klamerky. Sádlo jsem tentokrát nepřidával, je to bůček s krkovicí a přišlo mi to tučné dost.
  10. Já zase po delší době vyrábím prase ve skle. Dnes první zavaření.
  11. Jak nejsem moc na sladké, tak tohle bych mlasknul i s talířem.
  12. Nejraději mi pomáhá na záhonu...
×
×
  • Create New...