Jump to content

filo-boxer

Member_50
  • Content Count

    7,058
  • Joined

  • Last visited

About filo-boxer

  • Rank
    Ordnung muss sein!
  • Birthday 05/16/1978

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Recent Profile Visitors

16,319 profile views
  1. Fógl utopený ve slané vodě s čili papričkou, pepřem a medvědím česnekem. Běda vám, jestli jsem to dělal zbytečně.
  2. Pyrolýza je úplně nejvíc nejlepší věc na světě. Trouba, která vypadá na vyhození je po pyrolýze jako nová a to prakticky bez práce. Už žádná pára (která je stejně na hovno), žádné chemikálie. Pyro forever. Kdybych se nestyděl, tak přiložím fotky před a po pyro. Ale ta před pyro je fakt drsná.
  3. Navážil jsem si 20g na kilo a pak ještě jemně dosypal, ale víc než 30g to určitě nebylo. A plánuju to nechat týden v lednici. Se bojím, aby to pak nebylo moc slané.
  4. @Tom4Dík za tipy. Teď to mám zavakuované s pragandou, takže potom omýt, osušit, znovu zavakuovat a sous vide. Richtig?
  5. Sous vide, že mě to nenapadlo. Tyčku mám, tak ji použiju, to dá rozum. Díky chlapci!
  6. Poprosil bych místní udiče o radu. Naložil jsem si šrůtky bůčku do soli a teď přemýšlím jak si je vyudím. Klasickou udírnu nemám, jenom smoker a tam asi nedostanu teplotu pod 90°C. Mohl bych udit studeným kouřem, šneka i piliny mám, ale asi se mi s tím nechce babrat několk dní. Tak mě napadlo, až to vytáhnu ze soli, že maso dám do vodní lázně 80°C max, ''uvařím'' na bezpečnou teplotu 75°C a pak v klidu pověsím třeba na 8 hodin do studeného kouře, nebo prostě tak dlouho, dokud to nebude mít pro mě uspokojivou barvu. Je to blbost, nebo to není blbost?
  7. Já jsem ji bral tady: https://www.amazon.de/gp/product/B07CSPMT85/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  8. Hola hola, karanténa volá. A tak peču jako ďas, neb pekař je tabu na nějaký čas.
  9. Mě balení dárků strašně baví, je to pro mě takový každoroční rituál a fakt si to užívám. Skoro bych řekl, že u toho až medituju. [emoji16]
×
×
  • Create New...