Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před zhruba asi půl rokem jsem narazil na jedny "letecké" eterny v dosti špatném stavu. Letecké v uvozovkách, jelikož mnoho z nás pro zjednodušení používá toto označení, ale jak jsem se dočetl ve vláknu věnovaném hodinkám MVS, byly tyto používány jako důstojnické, cs armády po druhé válce. Eternu jako značku mám velmi rád a tak jsem se rozhodl že se je pokusím zachránit. Na fotkách je vidět původní stav, ručky na nich byly originál (na fotce sundány) ale s úplně vypadanou luminescencí. Pokoušel jsem se nejdříve sehnat jiný ciferník, ale bez úspěchu. Rozhodl jsem se tedy pro jeho renovaci, poslal jsem jej do polska, kde byla sice velmi vstřícná komunikace ale neskutečně dlouho se protáhla dodací lhůta. Je pravda že jsem tam měl ciferníky dva (jeden ještě na chrona - podobný případ) ale doba dodání pak z různých důvodů dosáhla téměř pěti měsíců. Trpěl jsem, ale to všichni jistě dobře znáte. Mezitím jsem vyčistil a zrestauroval pouzdro, vyleštil sklíčko, hodinář pak kompletně vyčistil a seřídil strojek. Barva na ručkách je zatím jenom bílá, luminescenci na ně dodám později. Sklíčko je sice prasklé ale je původní a praskliny nejsou moc vidět, rád bych jej ještě vyměnil ale nesehnal jsem tento typ a rozměr. Pořídil jsem jim hezký tlustý kožený řemen a s velkou radostí je nosím. Jsou na ruce velmi příjemné a překvapilo mě že i velikost je v pohodě. Měl jsem velké nutkání jít do zdejší limitky leteckých MVS (zeno, nyní timefactor), ale tyto mě naprosto uspokojily. Snažil jsem se o zachování původních součástek, ale ciferník byl prostě nenositelný, tak jsem zvolil renovaci - přetisk. Všechno ostatní je tak jak bylo, kromě výplně ruček (...ještě budu řešit). Uvnitř bije překrásný stroj kalibr 852, strašně se mi líbí jeho tvar můstků a tak, má navíc nádherný zvuk. No nějak jsem se moc rozepsal...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

Gratuluju. Myslím, že výsledek je více než dobrý. A kobouk dolu za trpělivost :smile_anim:.

A na kolik to tak vyjde, přetisk číselníku?

edit: zdá se mi to, nebo je font jiný? zejména nápis Eterna?

Upraveno uživatelem Marfi
Odesláno

Ten nápis eterna se používal v několika variantách, tohle je jedna z nich, používají ty které se objevují třeba v dobových v katalozích, od toho původního nápisu se to mírně liší ale nevadilo mi to. Jeden cifr přišel zhruba na padesát až šedesát euro ale dostal jsem slevu za to že to trvalo tak dlouho. To mi přišlo milé.

Odesláno (upraveno)

Mooc pěkné. Také stále čekám ,až mě něco takového příjde do cesty. Naprostý souhlas ( z mého pohledu) ,taky bych volil raději toto než něco nového třebas limitku.

Upraveno uživatelem saida
Odesláno

Hele, kdyby to byly primky,tak je to hnusnej fejk a ten Polák gauner co przní národní stříbro. Ale eterna v pohodě. :-)

Odesláno

To je vtipné, ale eterny jsou také naše rodinné stříbro ne? :smile_anim: Ten řemen je nějaký noname ale je skvělej, vždycky něco takovýho vylovím u hodináře, zespodu je na něm takové stylizované CH a nápis CALF, spona je čistá broušená. Je skoro 5mm tlustej a cena byla asi 250,-. Nechápu kde to kupuje ale má vždycky od všeho tak jeden kus, což je škoda. Zkusím zjistit odkud byl.

Odesláno

To je vtipné, ale eterny jsou také naše rodinné stříbro ne? :smile_anim: Ten řemen je nějaký noname ale je skvělej, vždycky něco takovýho vylovím u hodináře, zespodu je na něm takové stylizované CH a nápis CALF, spona je čistá broušená. Je skoro 5mm tlustej a cena byla asi 250,-. Nechápu kde to kupuje ale má vždycky od všeho tak jeden kus, což je škoda. Zkusím zjistit odkud byl.

skus veru zistit, vyzera sakra dobre. ja som v kamennom obchode este nikdy na dobry remen nenarazil. v podstate som si uz aj odvykol.. remene objednavam vylucne cez internet.

inac, ako je to z tou opravenou lumi. svieti?

Odesláno

eterna je přece rodinný nerez, a to sakra národní když je z poldovky! Jakpak se asi mají stehlíci... Řemen zjistím :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...