Kasprik Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Odesláno 9. října 2010 Dobrý večer, jelikož jsem v oblasti hodinek laik tak prosím o radu zkušenější. Rozhodl jsem se pro nákup nových hodinek v cenové relaci kolem 15.000,-Kč. Do oka mi padly tři značky a to Traser, Citizen a Seiko. Nosím nejraději kovové nebo titanové a sportovní modely. U Traserů se mi líbí že jsou jednoduché a systém svícení. U Citizenů že je bezúdržbový chod, ale bojím se zde poruchy. Seiko moc neznám. Zatím mám vybrané dva modely a to Traser Classic Chronograph Big Date Titan a Citizen AS4050-51L Pilot chronograf. Nebo doporučte i jiné jak jsem řekl nevyznám se. Děkuji Tomáš Kasper
jamikadze Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Odesláno 9. října 2010 Dobrý večer, jelikož jsem v oblasti hodinek laik tak prosím o radu zkušenější. Rozhodl jsem se pro nákup nových hodinek v cenové relaci kolem 15.000,-Kč. Do oka mi padly tři značky a to Traser, Citizen a Seiko. Nosím nejraději kovové nebo titanové a sportovní modely. U Traserů se mi líbí že jsou jednoduché a systém svícení. U Citizenů že je bezúdržbový chod, ale bojím se zde poruchy. Seiko moc neznám. Zatím mám vybrané dva modely a to Traser Classic Chronograph Big Date Titan a A co tak TISSOT ten roby pekne celkom modeli a urcite by si si vybral.NAPR PRC 200 ci ako to je.alebo CERTINAeste na tie mrkni.NIC proti citizenom ale radsej by som bral tissot ci certinu.
cejny Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Odesláno 9. října 2010 Pokud nebudes mit mindraky zes koupil seiko nebo citizen, tak do nich klidne bez. Sice budes mit problem utratit 15k, ale urcite te nezklamou. To ze jsou levnejsi neni na ukor kvality, ale pristupem k veci a tim ze po svete je kupa sedych a polosedych prodejcu, ktery jsou schopni je prodat za 40-50% (jdou i za min, ale to uz je o konkretnim modelu a o stesti) doporucene ceny. S automatama se vlezes do 10s za den, moje citizeny delaj cca 4s za den (strojek nenajdes v hodnach co chces, jsou to driv oblekovky), quart od nich udela par vterin za mesic a defakto to vykde na stejno se swiss. Z poruchy strach nemej, delaj slusne a pokud je koupis na ebay za uvedene ceny tak si kdyztak muzes koupit 1-2 dalsi nebo nebudes tahat jedny hodinky 20 let. Ja sam bych se vyhnul vychytavkam jako je perpetual calendar nebo rizeni radiem. Je to sice super, ale bez navodu nebo neci pomoci s tim vetsina lidi nehne, metoda pokusu a omilu nezabira. Titan tu kupa clenu nemusi, jednomu vadi ze je zvikle na kus zeleza, druhemu ze se titan rad odre. http://www.esslinger.com/etaquartzmovementg10211.aspx tohle dnes cpou do swiss made chron. Koliktat to strily za nechunte ceny a pritom ten zazrak nejde ani opravit. Citizen ani seiko tohle do hodinek necpe, urcite v tve cenove relaci. Podle fotek citizen dava strojky co vipaj jako hodinove strojek a jde to i opravit. Proste hresi na to lidi vidi meno a mysli si ze ta cena nejak odpovida. Co treba tyhle citizeny http://cgi.ebay.com.sg/Citizen-Men-ECO-DRIVE-Calendar-Watch-Express-BL5280-61W-/350402004365?pt=Wristwatches&hash=item519596458d . Tyhle jsou od solidniho prodejce. Ty citovane tissoty cinani fejkuji jak otekli a daj se od nich poridit za cca 100 USD i s dopravou (ty prave vyjdou z normalnich koncin tak 6000kc). Pruser je ze jedni furt melou ze jsou prave a kupa lidi je naivni a fakt to zere :-) , ale opak je pravda. Na aukru je tech tissotu taky plno. Cvitivost potapek od seika a citizenu je brutalni. Moje citizeny sviti jako "prase" a ani rano nemam problem potme zistit kolik je. Pokud vemes jejich potapky tak ti tritium schazet nebude. Jedine minus pri nakupu mimo EU je ze po tobe celnici mohou chtit clo+DPH, coz dela 20% navrch. Ja to resim dotazem zda me napise nizsi cenu, staci si rict o 149 USD i s dopravou (limit cla+dph je 150eu i s dopravou). Zatim se me to osvedcilo, sance ze te vyberou je 1:10 a mozna i lepsi. Delaj to tak snad vsichni prodejci, protoze kupa lidi prisla na to ze nakup nebyl tak vyhodne jak s zdalo, polde me ti tak 1 z 10 prodejcu ve statech napise pravou cenu, vsichni uvadi sranda ceny 10-20-30-100 USD a pritom jde o veci, ktere jsou suverene nad hradici, klidne nekolikrat. Pokud po tobe budou chtit dolozit cenu tak jim mailem posles platbu pres paypal a doplatis clo+dph, nic horsiho te neceka, max 300-400 kc za vyrizeni (posta to snad nechce, ale treba dhl chce tusim ty 400). Po me to chteli zatim jen jednou a to kvuli tomu ze prodejce napsal na tissoty cenu 30USD (jen doprava EMS je drazsi) a nasemu celnikovi se to uz asi fakt nezdalo, nakonec stejne nic nedostali :-)
Návštěvník YPO Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Odesláno 9. října 2010 nepíšeš jak to má být velké - já bych šel do tohoto: http://www.seiyajapan.com/product/S-SBDC001/SEIKO-Prospex-200M-Diver-6R15-Automatic-SBDC001.html - dělají se i modré a oranžové a nebo v prodejní sekci do tohoto : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32480-eterna-airforce/ - a za zbytek mně můžeš pozvat na 8 pif a smažený sýr
Kasprik Odesláno 9. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2010 (upraveno) Dobrý večer, dnes jsem zavítal do hodinářství a nechal jsem si předložit nějaké Citizeny, výsledek byl takový, že jsem zjistil, že jsou pro mě dost velké a těžké, přehlednost ciferníku taky nic moc na mě moc čáreček a písmenek, jelikož jsem do současné doby nosil titanové Pulsary, které šlapou parádně už 10 let. Ale jde asi o zvyk. Nakonec jsem se rozhodl že do toho vrazím kolem 20.000,-Kč a ještě pohledám. Průměr si představuji tak kolem 40 mm a vodotěsnost nebo jak se to odborně udává mě stačí od těch 10 ATM. Kouknu ještě na nějaké Tissot a Certina. Pořád vedou asi ty Trasery, ale u těch je problém si je někde vyzkoušet. Jinak díky za názory, ještě se podívám do inzerce. Tomáš. Teď jsem našel v inzerci docela pěkné a to Fortis marinemaster, něco podobného se mi líbí. Upraveno 9. října 2010 uživatelem Kasprik
Návštěvník Snow Odesláno 9. října 2010 Nahlásit Odesláno 9. října 2010 Tomáši, zkus se podívat jestli nenarazíš na hodinky značky MIDO a řadu ALL Dial nebo Multifort s nimi bys měl být spokojen. Zavedená švýcarská kvalita, výborné zpracování, strojky zpravidla s COSC, safírové sklíčko s antireflexem, jediným problémem by mohlo být poněkud atypické soudkovité pouzdro. Pokud se nezadaří, neváhej a Marinemastery ber.
Diamondking Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Odesláno 10. října 2010 Za dvacítku bych si koupil Damasko...Kubson je má nově na chronoshop.cz..vypadají a jsou úžasné Průměr 40 mm a vodotěsnost 100 m
Chorche Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Odesláno 10. října 2010 Jednoznačně Marinemastery nebo Eterny z prodejního vlákna, oboje super hodinky za super cenu, mít teď na ně, tak si koupím oboje
quequeek Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Odesláno 10. října 2010 V této cenové relaci už bych se kouknul po nějakých švýcarech třeba tyhle Certiny průměr 39 mm. Jestliže jsi navýšil limit na 20k, Fortis budou asi nejlepší volba
Kasprik Odesláno 10. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2010 Dobrý večer. Děkuji všem za odpovědi, co se týče těch hodinek MIDO tak ty jsou nádherné, ale co jsem se díval v ČR je asi problém je sehnat. Velkým dnem pro mě bude čtvrtek kdy jedu do Prahy na zkoušky a jelikož jsem z buranova a v Praze jsem tak jednou za 2 roky tak bych se ještě zeptal na nějaké kvalitní hodinářství kde bych mohl hodinky omrknout a vynést konečný rozsudek. Jinak jsem se díval na Certiny a též jsem v kontaktu s Fortisem tak se uvidí. Kdyby měl ještě někdo nějaké rady nebo nějakou nabídku na prodej tak uvítám. Tomáš.
Adam99 Odesláno 10. října 2010 Nahlásit Odesláno 10. října 2010 V Praze mrkni do Koscomu ODKAZ velká nabídka, příjemná obsluha
Oxbow Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Pokud nějaký Fortis, tak V Planeu v Letňanech mají na Fortis slevu 20% z normálních cen, ne že by to předem natáhli do nebes.Šel jsem o víkendu kolem a věimnul jsem si toho. Jinak s obrovským výběrem je tu jedině Koscom.
Kasprik Odesláno 11. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Tak výběr zúžen na Fortis, Damasko, traser, mido- ale ty jsou u nás skoro nedostupné. Čím déle se dívám na Damasko tak jsou hezčí a krásnější. Hergot už 2 hodiny čučím na netu na hodinky a pořád navyšuju cenu. Hlavu z toho mám jak pátrací balón.
Návštěvník Snow Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Tomáši, MIDO dovážela do ČR společnost Hibernia, která skončila v konkursu, kdo po ní zastoupení převzal a zda-li už vůbec nějaké funguje nevím. Přesto však nevěřím tomu, že bys v Praze na hodinky nenarazil. Pokud by se Ti to nepodařilo a měl bys o ně eminentní zájem je možnost získat je na německé ebay za o 1/3 nižší ceny než byly v ČR na německé ebay, kde se značkou obchodují mimo jiné i dvě zavedené klenotnické firmy, které mají na MIDO zastoupení. Pokud nemáš s tímto způsobem nákupu zkušenost, máš možnost učinit zde na fóru dotaz, nebyl bys zdaleka první, také jsem to udělal a ochotní kolegové Ti s nákupem rádi pomohou.
Kasprik Odesláno 15. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2010 (upraveno) No tak je vybráno a koupeno. Nakonec asi zklamu zapřisáhlé hodináře, ale šel jsem do quartzek a to konkrétně Traser Jungmann, celokovové, safírové antireflexní sklo, strojek Ronda 5030D-13 kamenů, zlacený, systém H3, chronograf. Jsou to trochu větší a masivnější hodinky průměr 46 mm, ale padli mě hned v obchodě do oka. Zatím opakuji zatím spokojenost. Upraveno 15. října 2010 uživatelem Kasprik
Marfil Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 No tak je vybráno a koupeno. Nakonec asi zklamu zapřisáhlé hodináře, ale šel jsem do quartzek a to konkrétně Traser Jungmann, celokovové, safírové antireflexní sklo, strojek Ronda 5030D-13 kamenů, zlacený, systém H3, chronograf. Jsou to trochu větší a masivnější hodinky průměr 46 mm, ale padli mě hned v obchodě do oka. Zatím opakuji zatím spokojenost. I k tomu se dá pogratulovat, to se neboj. Hodinky ti hlavně musí sednout a dělat radost. Výběr srdcem je ten nejlepší. Ale neboj, není všemu konec
ALLROAD Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2010 (upraveno) I k tomu se dá pogratulovat, to se neboj. Hodinky ti hlavně musí sednout a dělat radost. Výběr srdcem je ten nejlepší. Ale neboj, není všemu konec Chválím Upraveno 21. listopadu 2010 uživatelem ALLROAD 5
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se