Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pekne ulovky!

Pripomenulo mi to, ako sme chodili na Kozakov do lomu hladat achaty...ten pocit najdenia krasnej pecky je super. Posledne co sme tam boli, vsak uz to bolo slabsie. Neskor pridam takisto nejaku fotku.

Odesláno

Teda Gandalfe ty si ten důchod pěkně užíváš, hodinky, nože, trezory a teď vltavíny! Doufám že vezmeš nějaké na sraz aby jsme se poučili o mineralogii při té horologii :rolleyes:

Odesláno

A to si představ, že uvažuji o koupi děťáku Garrett 350. Kamarád už našel tady v okolí několikery hodinky z II. SV. Ale to mně žena asi zabije a bude po panskejch choutkách.

Odesláno

Pekne ulovky!

Pripomenulo mi to, ako sme chodili na Kozakov do lomu hladat achaty...ten pocit najdenia krasnej pecky je super. Posledne co sme tam boli, vsak uz to bolo slabsie. Neskor pridam takisto nejaku fotku.

Posledních dvacet let bude asi na Kozákově v lomu problém, že je to soukromý pozemek. Ale po okolí, na jaře a po dešti se dá najít dost.
Odesláno

Ono aj ked sa nic nenajde, aspon sa clovek preluftuje, je tam krasne.

Kozakov - pamatam sa, ze uz vtedy sa platil vstup do lomu a za priplatok si mohol dostat kladivko, ale neviem ci to niekto vyuziva, kladivko je zaklad uz z domu :) Viem, ze ma prekvapilo, ked sme boli uz na mieste, ze ludia tam chodili z druhej strany....tak sme rychlo pochopili.

Neviem, ci sa da tam este najst nejaky pekny vacsi kus, nam sa podaril asi cca s priemerom 6cm.

• po 2 týdnech...
Odesláno

V nalezisti viz. fotky prvniho prispevku se povedl unikat. Videl jsem to pred par lety na vlatni oci. Asi nejvetsi sberatel v okoli nasel cast vltavinu (puvodni velikost detska pest) ktery byl uvnitr duty. Pri dopadu se rozpadl na tri kusy. Jak se vi, ze zrovna na tri? Ten stastlivec nasel postupne na poli vsechny tri. Tomu se rika hauptrefa, cenu neodhaduji, bude to ranec.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...