Návštěvník eloga Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 primky a seriová čísla, to je docela skoro až magie... přidám se do kruhu, když by se číslo našlo, bylo by to anabáze hodinek nebo alespoň očíslovaného dýnka kolem světa v českých podmínkách. Měl jsem kdysi Prim Incabloc, jak jsem psal jinde, byla to výroba 1967, výrobní číslo si pamatuji, fotografická paměť, pamatuji si hromadu čísel potřebných k rozlišení detailu. Tohle je jedním z nich, 8182064, pokud by se náhodou "objevílo", byla by to reportážní bomba.
KarelSo Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Chlapi jsou tohle Diplomaty, nebo ne? Pripadne co je to za model? Kalibr si myslim ze je to 68.3 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem KarelSo
Nestler Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Sent from my iPad using Tapatalk Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem Nestler
Nestler Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Tohle nejsou klasicke Diplomaty. Oznaceni modelu je 68 092 1. Sent from my iPhone using Tapatalk
colommbo Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Co je to za konkrétní model, ti sdělí určitě někdo z místních znalých, nicméně Diplomaty to nejsou.P.S. Když jsem začal psát a pak odeslal příspěvek, předchozí od kolegy Nestlera byl ještě "tabula rasa"... Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem colommbo
Nestler Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Sorry, ale uz KarelSo zmatl puvodne mne, kdyz zaroven s odeslanim meho prispevku, aby doplnil chybejici foto, on ho editnul. Tak jsem to smaznul a pak poslal novy s infem. Sent from my iPhone using Tapatalk
radorado Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Ja len nechapem preco ten prispevok hodil do tohto vlakna, kde ho vyhrabal, ked posledny prispevok je z roku 14. Pritom medzi najnovsimi prispevkami je vlakno na to urcene "Prosím o pomoc s identifikací primek.
KarelSo Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2017 (upraveno) Ja len nechapem preco ten prispevok hodil do tohto vlakna, kde ho vyhrabal, ked posledny prispevok je z roku 14. Pritom medzi najnovsimi prispevkami je vlakno na to urcene "Prosím o pomoc s identifikací primek.Mno protože jsem nejdřív hodně googlil co to je za hodinky a hodinky co vypadaly úplně stejně měly v popisu Diplomat. Ale většina fotek s nápisem Diplomat měla fotku jiných hodinek. Mno a tak jsem tu na foru našel tuhle diskuzy k Diplomatům, celou jsem ji pročetl (+ několik dalších obdobných diskuzí) a vysvětlení jsem nenašel. Tož jsem položil dotaz sem. Vlakna "Prosím....primek" jsem si prostě nevšiml. Pochopitelnější? Sorry, ale uz KarelSo zmatl puvodne mne, kdyz zaroven s odeslanim meho prispevku, aby doplnil chybejici foto, on ho editnul. Tak jsem to smaznul a pak poslal novy s infem. Sent from my iPhone using TapatalkJojo, jsem tu nový a na poprvé se mi nepodařilo správně přiložit fotku Tohle nejsou klasicke Diplomaty. Oznaceni modelu je 68 092 1. Sent from my iPhone using TapatalkOki, díky moc. Na základě tohohle si už podrobnosti dohledám. Ještě jednou dík. Upraveno 28. dubna 2017 uživatelem KarelSo
Honza.manta Odesláno 28. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2017 No každopádně to diplomaty nejsou.
accutron Odesláno 12. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2017 Při zpětném procházení tohoto vlákna jsem dospěl k změně pohledu na číslování hodinek Prim s kal. 66, 68 v druhé polovině 60. let. Došlo tak na slova Cigiho "pozor, accutrone, podle věnování to znamená, že byly vyrobeny nejpozději toho roku." Při porovnávání vyražených čísel na dýnku hodinek a dedikací které jsou na nich vyryta jsem narazil na několik obrázků hodinek, kde je to v rozporu s tím co mám napsané v knize. Musel jsem proto poopravit svoji teorii a zde je opravené číslování. číslo, rok výroby80xxxxx, 196581xxxxx, 196682xxxxx, 196783xxxxx, 196884xxxxx, 196985xxxxx, 1970
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se