Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník eloga
Odesláno

primky a seriová čísla, to je docela skoro až magie... přidám se do kruhu, když by se číslo našlo, bylo by to anabáze hodinek nebo alespoň očíslovaného dýnka kolem světa v českých podmínkách. Měl jsem kdysi Prim Incabloc, jak jsem psal jinde, byla to výroba 1967, výrobní číslo si pamatuji, fotografická paměť, pamatuji si hromadu čísel potřebných k rozlišení detailu. Tohle je jedním z nich, 8182064, pokud by se náhodou "objevílo", byla by to reportážní bomba.

• Po letech...
  • Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Co je to za konkrétní model, ti sdělí určitě někdo z místních znalých, nicméně Diplomaty to nejsou.

P.S. Když jsem začal psát a pak odeslal příspěvek, předchozí od kolegy Nestlera byl ještě "tabula rasa"... :)

Upraveno uživatelem colommbo
Odesláno

Sorry, ale uz KarelSo zmatl puvodne mne, kdyz zaroven s odeslanim meho prispevku, aby doplnil chybejici foto, on ho editnul. Tak jsem to smaznul a pak poslal novy s infem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Ja len nechapem preco ten prispevok hodil do tohto vlakna, kde ho vyhrabal, ked posledny prispevok je z roku 14. Pritom medzi najnovsimi prispevkami je vlakno na to urcene "Prosím o pomoc s identifikací primek.

Mno protože jsem nejdřív hodně googlil co to je za hodinky a hodinky co vypadaly úplně stejně měly v popisu Diplomat. Ale většina fotek s nápisem Diplomat měla fotku jiných hodinek. Mno a tak jsem tu na foru našel  tuhle diskuzy k Diplomatům, celou jsem ji pročetl (+ několik dalších obdobných diskuzí) a vysvětlení jsem nenašel. Tož jsem položil dotaz sem. Vlakna "Prosím....primek" jsem si prostě nevšiml.  Pochopitelnější? :)

Sorry, ale uz KarelSo zmatl puvodne mne, kdyz zaroven s odeslanim meho prispevku, aby doplnil chybejici foto, on ho editnul. Tak jsem to smaznul a pak poslal novy s infem.

Jojo, jsem tu nový a na poprvé se mi nepodařilo správně přiložit fotku :)

Tohle nejsou klasicke Diplomaty. Oznaceni modelu je 68 092 1.

Oki,  díky moc. Na základě tohohle si už podrobnosti dohledám. Ještě jednou dík.

Upraveno uživatelem KarelSo
  • po měsících...
Odesláno

Při zpětném procházení tohoto vlákna jsem dospěl k změně pohledu na číslování hodinek Prim s kal. 66, 68 v druhé polovině 60. let. Došlo tak na slova Cigiho "pozor, accutrone, podle věnování to znamená, že byly vyrobeny nejpozději toho roku."  Při porovnávání vyražených čísel na dýnku hodinek a dedikací které jsou na nich vyryta jsem narazil na několik obrázků hodinek, kde je to v rozporu s tím co mám napsané v knize. Musel jsem proto poopravit svoji teorii a zde je opravené číslování.

číslo,       rok výroby
80xxxxx,      1965
81xxxxx,      1966
82xxxxx,      1967
83xxxxx,      1968
84xxxxx,      1969

85xxxxx,      1970

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...