Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Janko se ptal cituji "co znamena ze hodinovka prejde okolo ciferniku raz za den". Jen jsem si dovolil odpovedet :-)

no len to co som ja napisal nebola opytovacia veta, ale oznamovacia :)

Odesláno

Este zopar postrehov po jednom dni na ruke.

Lumi je aj po piatich rokoch na dost slusnej urovni. Pred spanim som ich nechal pod nocnou lampou asi na hodku a ked ma okolo 4.00 prebudil mechur, tak cas som odcital viac menej bez problemov.

24 hodinovy format je super. Akonahle si clovek podvedome priradi spodnu cast ciferniku ku dnu a vrchnu k noci tak neni problem.

Predchadzajuci majitel ich nosil zrejme velmi casto (remen na ktorom prisli bol uz poriadne nechutny) a prvy krat asi vytiahnem lestaci set co som pred par mesiacmi zakupil. Sam som zvedavy co dokaze...

Dnes som si obliekol moju oblubenu flanelku a pod rukavom sa pekne stracaju, ta velkost mi zatial nerovi vobec problem.

Su proste boziii :clap:

Odesláno

goood, pekny modry ulovok. ja dodnes lutujem, ze som pred dvoma rokmi nedoniesol z usa Airman 17. dnes uz idu pekne tazko zohnat, ak vobec.

uzivaj v zdravi :)

dikes :) Airman 17 sa stale vyraba a videl som ich niekde uz aj za 1400 EUR nove.

Odesláno

dikes :) Airman 17 sa stale vyraba a videl som ich niekde uz aj za 1400 EUR nove.

no to aj ja, len ci boli skladom - zatial som take nenasiel.. napis mi pls do SZ kde to bolo. hladam 3865.19-LB9

Odesláno

jedna mala chutovka

Když jsem se dozvěděl , že jsi uspěl v dražbě a viděl foto s Airmeny, myslel jsem, že jsi začal Airmeny sbírat. Potom jsem odchytil, že Base 22 prodáváš tak jsem trochu zklamaný:sad01_anim:. No co se dá dělat nezbývá mi než se zaměřit na Airman I special.:sniper:

Vrátím se k tvým speciálům je lupa zapracovaná pod vrchní úroveň skla nebo je je jako u Speciálů II nad rovinou skla?

Jen postřeh: vypouký safír je také na Airman Vintage V.

Odesláno

Když jsem se dozvěděl , že jsi uspěl v dražbě a viděl foto s Airmeny, myslel jsem, že jsi začal Airmeny sbírat. Potom jsem odchytil, že Base 22 prodáváš tak jsem trochu zklamaný:sad01_anim:. No co se dá dělat nezbývá mi než se zaměřit na Airman I special.:sniper:

Vrátím se k tvým speciálům je lupa zapracovaná pod vrchní úroveň skla nebo je je jako u Speciálů II nad rovinou skla?

Jen postřeh: vypouký safír je také na Airman Vintage V.

Priznam sa, ze zbieranie hodiniek je zaujimava vec, ale ja proste niesom zberatel. Honobit majetok, ktory v podstate poriadne nevyuzijem je mi trochu proti srsti. Porozmyslaj sam, bolo by dobre keby mam vsetky limitky airmanov a neunosim ich? Pritom niekomu druhemu by mohli prinasat radost pri noseni.

Lupa je na nich pomerne vysoka a zvacsuje naozaj vysostne :) Nachadza sa na sklicku z vonkajsej strany, nie zvnutra. Skusim to niekedy vyfotit.

post-8088-036224000 1287947920.jpg

• po měsíci...
Odesláno

trochu ozivim vlakno ku Glycine (ech, su to fakt ejno nuno pekne hodinky).

Ale mam k nim jeden vseobecnejsi dotaz a nebudem len kvoli tomu zakladat nove vlakno.

Zijem v tom, ze Glycine ma patent na aretacny system lunety srubovacou korunkou....potom som ale nasiel napr. Longines Weems, 1938, robene pre britske RAF, kde vidim prakticky to iste riesenie. Prosim, tak ako to vlastne je? Pozeral som si historiu Airmanov na oficialnej stranke glycinewatch, alebo na glycineairman.info, ale tam som nenasiel ziadnu zmienku o patente (spomina sa "len" specialny uzaver korunkou), co by aj vysvetlovalo, ze sa podobny system objavi este aj na inych znackach, myslim ako serioznych znackach, nebavme sa o napodobeninach, fejkoch atd.

Suhlasi to?

post-6829-083332100 1291119286.jpg

post-6829-011987600 1291119311.jpg

post-6829-057499200 1291119333.jpg

Odesláno

Zijes v omyle :) glycine nanho patent nema, a obavam sa ze riesenie ako take ani nie je chranene patentom. resp. ak aj bolo, jeho platnost vyprsala alebo nie je aplikovatelna.

to co uvadzas je obvykle najditelne na hodinkach Weems/Longines, ale aj inych - to suvisi so sposobom akym sa vtedy swiss hodinky dostavali do USA. Historiu pana Weemsa, Lindbergh a Longines rozoberat nebudem, to je na malu knizku, uvadzam obrazky a linky. Obvykle Weems z marketingovych dovodov uvadzal US.PAT. 2,008,734, avsak ked si ten patent pozries na stranke uradu, zistis ze nie je primarne o systeme zamykania korunkou. nikdy som to nestudoval detailne, je to o navigacnych ficuriach co ma az tak moc nezaujima, kazdopadne treba pozriet podrobne: http://patimg1.uspto.gov/.piw?docid=02008734&SectionNum=2&IDKey=8534D5524101&HomeUrl=http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1%2526Sect2=HITOFF%2526d=PALL%2526p=1%2526u=%25252Fnetahtml%25252FPTO%25252Fsrchnum.htm%2526r=1%2526f=G%2526l=50%2526s1=2,008,734.PN.%2526OS=PN/2,008,734%2526RS=PN/2,008,734

Patent 2,008,734 predmetom diskusie: http://ihc185.infopop.cc/eve/forums/a/tpc/f/990103944/m/2901075381

Pre uplnost - zamykacia luneta mala sekundovu skalu (hodinky v tej dobe nemali hacking, resp. naozaj vynimocne). Predpokladam ze ak aj patent riesi uzamykanie lunety, vztahuje sa to prave na tuto aplikaciu a suvisi s navigacnymi funkciami.

Myslim ze to ale nijako neznizuje hodnotu Glycine Airman. Ze to nie je chranene platnym patentom usudzujem aj z toho, ze je povinnost tuto skutocnost uvadzat bud priamo na vyrobku (vid Panerai) alebo v specifikaciach / dokumentoch.

Ale je pravda, ze tie som u mojich Airmanov nestudoval tak musim vecer pozriet ci nahodou nekecam :)

post-4112-028040200 1291127312.jpg

post-4112-014089600 1291128033.jpg

Odesláno

to instant: diky, diky, dobra odpoved. Preluskam to postupne, hlavne Horology club 185. Proste s Glycine sa mi ten lock system spajal akosi automaticky, mozno podvedome som to povysil na patent :-)) samozrejme, suhlasim, neznizuje to nijako historicku hodnotu Airmanov.

Este k hacking: Glycine to riesil sklapacim, vysuvacim(?) zobacikom na pozicii "12", o ktory sekundovka zavadila. Takisto sa tu vsak nespomina patent. Obrazok vsak slabsi, lepsi som zatial nenasiel. (zdroj:www.xs4all.nl/~andres55/frames/airmanmodel1)

post-6829-066773700 1291130508.jpg

Odesláno (upraveno)

Este k hacking: Glycine to riesil sklapacim, vysuvacim(?) zobacikom na pozicii "12", o ktory sekundovka zavadila. Takisto sa tu vsak nespomina patent. Obrazok vsak slabsi, lepsi som zatial nenasiel. (zdroj:www.xs4all.nl/~andres55/frames/airmanmodel1)

ano, hacking je v podstate dost zlozita komplikacia, takze toto riesenie je na starych airmanoch v podstate bezne (tiez ma to utvrdzuje v myslienke, ze zamykacia luneta bola patentovana iba pre sekundovu skalu - prave kvoli nepritomnosti hackingu). Ked som to prvykrat videl, tiez som sa smial. Cista ruska skola.

musim pozriet v knizke, ci tam o tom nieco nepisu. kazdopadne, dnes by mal takyto patent hodnotu kybla zemiakov :)

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

vidite, cital som o tom len 2 mesiace dozadu a uz si o tom skoro nic nepamatam.

ked som si pozrel tu fotku mojich 2 airmanov tak Base 22 mi uz teraz chybaju :crying_anim:

som zvedavy ako sa u mna udomacni ich nahrada...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...