Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zajisté je to nošení dříví do lesa, ale fakt bomba...

Zvláště ty ledové krystaly...

P.S. Nejsou to ty kapky z prvních fotek? ;)

Upraveno uživatelem SaKaL
Odesláno
  V 28. 11. 2010 v 22:44, 'SaKaL' napsal:

P.S. Nejsou to ty kapky z prvních fotek? ;)

:) fotene 60km dalej...ale vidis, ani som si nevsimol, ako som sa k nim oblukom vratil. Len skoda, ze som nenasiel vacsie krystaly, tam by detail, s tym mojim fotakom, vynikol este viac.

Diky, aj kibimu.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Diky, diky.

vdaka fotkam si zacinam poriadne vsimat detaily. Napr, taka blbina, mikrotukec na datumovom venci u Saturday, alebo trochu nerovnomerne nanesena oranzova farba sekundovky, co je vidiet pod urcitym uhlom nasvetlenia. Ono to tak byva, ze po ocareni clovek musi najst nejaku aspon malu chybicku. A potom to prejde a uz je pokoj. :D

Odstupom casu ma bavia rovnako. Su hlavne prakticke, momentalne si lunetou oznacujem kedy som vzal lieky.

Odesláno

Tyhle přírodní motivy mám opravdu rád. Navíc, když se to tak pěkně povede. Jak znovu prohlížím FORTIS hodinky, musím napsat, že mě takovéto kousky naplňují optimismem. I z nesrovnatelně dražší hodinařiny se v některých případech staly jen módní paskvily.

Odesláno

motivov je vela, len aby vas neomrzel stale ten isty cifernik :D

ako som uz pisal inde, mna stve posledna podladova fotka, kde som to fotil len na maly rozmer a zistil to neskoro, bohuzial najst spat to miesto a prefotit uz nebolo mozne, zrejme sa tenky lad za ten cas preboril, alebo ho sam rozslapal pri inych zaberoch...neviem...no nic, tesi ma, ze sa vam fotky pacia.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)
  V 27. 12. 2010 v 7:19, 'Carllos' napsal:

Mohu vědět čím fotíš? Nádherný snímky:notworthy:

Dik, mam Sony DSC H9 8.1Mpix, 15x zoom, ISO 3200, vyuzivam automat, alebo ked je potrebne, tak manual nastavenie. Nemam ziaden dodatocny makroobjektiv, robim to len cez makro funkciu vo fotaku. Fotky do dialky uz nerobi tak dobre. Moj sen je mat raz riadnu zrkadlovku. Ale ono casto, ked prizmurime oko, to ide aj bez nej :) . Ked si vsimnes, tak pri bielych okrajoch sa robi efekt modrastej aury, to nechcem, ale neviem ako to nafotit aby to tam nebolo.

edit: a hlavne je mat dobre svetlo, to je pri tychto typoch fotakov zaklad a vela tomu pomoze, casto tak stravim nad fotenim dlhsi cas, kym to sedi, a prave to je na tom to najkrajsie, v prirode...

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno
  V 27. 12. 2010 v 9:24, 'StanoBare' napsal:

Dik, mam Sony DSC H9 8.1Mpix, 15x zoom, ISO 3200, vyuzivam automat, alebo ked je potrebne, tak manual nastavenie. Nemam ziaden dodatocny makroobjektiv, robim to len cez makro funkciu vo fotaku. Fotky do dialky uz nerobi tak dobre. Moj sen je mat raz riadnu zrkadlovku. Ale ono casto, ked prizmurime oko, to ide aj bez nej :) . Ked si vsimnes, tak pri bielych okrajoch sa robi efekt modrastej aury, to nechcem, ale neviem ako to nafotit aby to tam nebolo.

edit: a hlavne je mat dobre svetlo, to je pri tychto typoch fotakov zaklad a vela tomu pomoze, casto tak stravim nad fotenim dlhsi cas, kym to sedi, a prave to je na tom to najkrajsie, v prirode...

Dík za info,ja letos kupoval synovi Nikon D7000,pěkná mašinka,ale je to hlavně o šikovnosti fotografa,tím jsem chtěl říct,že jsi skvěle vybral scenerii pro focení tvých Fortisek:smile_anim:

Odesláno

Tak, tak, vystihol si to presne. Najst to miesto, kde to vsetko nacvakas, alebo si to vopred vediet predstavit, ale casto to cloveka napadne priamo na mieste. Och, kolko krat som si :wallbash: , ked som nemal fotak zo sebou a bolo tam paradne miesto, alebo nejaky detail.

Nikon su vyborne fotaky!

Odesláno

Opravdu pěkné fotky, a hodinky taky-sám mám Fortis.Fotit v tomhle počasí a ještě k tomu u vody bych asi nezvládnul, sám mám problém se domotat domu ,zejména když je okolo -10, to nejni pro mě.Jinak zrcadlovka je fajn,ale na focení hodinek je už potřeba dokoupit nějaký makroobjektiv.

Odesláno

StanoBare: Fotky zajímavé, hodinky také, ale výhrady k tomu fotáku a focení mám. Ten objektiv je nic moc (poznáš to na hranách tma-světlo, kde to dělá modré okraje - laicky řečeno) a pokud použiješ větší clonu, bude to lepší a zlepší se i ostrost. Rovněž je potřeba si pohrát s white balance, aby nebyl sníh modrý apod. V některých případech bych určitě použil kruhový polarizační filtr. Snad ti to pomůže do budoucna, držím palce.

Odesláno
Josef01: dik za rady,ja som uz sice nieco skusal skor, ale nepomohlo, takze skusim este raz s tou clonou ako pises. Sneh namodraly bol, pretoze tak dopadalo svetlo a tien snehu je namodraly, ale rozumiem ako to myslis....ja velmi fotky v tomto neretusujem, akurat co pridam kontrast, trochu balansu farieb, nic moc...este dnes skusim na tom popracovat, diky za to.
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...