Přejít na obsah

Jak se vyjme tento strojek z pouzdra

Doporučené příspěvky

Potřebuji poradit jestli se můžu pokusit vyjmout strojek z hodinek na obrázku - už jsem si tu stěžoval, že po zásahu hodináře mi zůstaly mastné otisky na číselníku, svinstvo na skle a když jsem ono zmíněné svinstvo zkoumal lupou, zjistil jsem , že na minutové ručce je zachycené nějaké vlákno - což mi přijde už jako úplný hnus. Neznám už v okolí žádného hodináře, kterému bych byl ochoten to svěřit a jezdit s tím do Prahy nebo to někam posílat už nebudu - myslím, že už si užily svoje. Proto jsem se rozhodl, že to zkusím očistit sám - poradí mi někdo jak se k tomu číselníku dostanu ? Nevím jestli dostanu strojek ven zadem nebo se musí sundat sklo, takže bych potřeboval nějakou dobrou duši, která mi řekne jak postupovat. Děkuji předem.

Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potřebuji poradit jestli se můžu pokusit vyjmout strojek z hodinek na obrázku - už jsem si tu stěžoval, že po zásahu hodináře mi zůstaly mastné otisky na číselníku, svinstvo na skle a když jsem ono zmíněné svinstvo zkoumal lupou, zjistil jsem , že na minutové ručce je zachycené nějaké vlákno - což mi přijde už jako úplný hnus. Neznám už v okolí žádného hodináře, kterému bych byl ochoten to svěřit a jezdit s tím do Prahy nebo to někam posílat už nebudu - myslím, že už si užily svoje. Proto jsem se rozhodl, že to zkusím očistit sám - poradí mi někdo jak se k tomu číselníku dostanu ? Nevím jestli dostanu strojek ven zadem nebo se musí sundat sklo, takže bych potřeboval nějakou dobrou duši, která mi řekne jak postupovat. Děkuji předem.

Posted Image

Neskusal si otvorit hodinky zpredu? Podla mna nebude treba vyberat strojcek.
Odkaz ke komentáři

Posted Image

A tak já taky zkopíruju celý dotaz i s obrázkem, ať je to tu pěkně zbytečně víckrát :rolleyes:

No a pokud je potřeba jen očistit ručičky a cifr, tak samozřejmě stačí jen sundat (nebo odklopit, chtělo by to fotku přední strany) rámeček se sklíčkem a je to.

Odkaz ke komentáři

Jestli jsou to otisky po zásahu hodináře, tak mu to vrať jako reklamaci, máš na to, myslím, tři měsíce. Jsou to docela pěkné hodinky a bylo by škoda, kdybys je svým vlastním zásahem poškodil. Těch poškrábaných pouzder, ciferníků a ohnutých ruček jsem už viděl.....

Odkaz ke komentáři

Jestli jsou to otisky po zásahu hodináře, tak mu to vrať jako reklamaci, máš na to, myslím, tři měsíce. Jsou to docela pěkné hodinky a bylo by škoda, kdybys je svým vlastním zásahem poškodil. Těch poškrábaných pouzder, ciferníků a ohnutých ruček jsem už viděl.....

Nemozem suhlasit. Ak je to slendrian ktory da zakaznikovi hodinky v takom stave ako to popisal Klotzman a este za to vypytal prachy, nikdy v zivote by som mu uz do ruky nic nedal. Myslim, ze vycistit cifernik zvladne kazdy z nas a lepsie ako takyto pseudohodinar. Teoreticky by to mohlo dopadnut este horsie. Mam svoje skusenosti. Prave hodinari ma donutili robit si svoje hodinky sam. Klotzman, drzim ti palce.
Odkaz ke komentáři

Teoreticky by to mohlo dopadnut este horsie. Mam svoje skusenosti. Prave hodinari ma donutili robit si svoje hodinky sam. Klotzman, drzim ti palce.

To je právě to, čeho se bojím - že to dopadne ještě hůř - ono to pouzdro má už svoje za sebou a navíc ten hodinář je původně ani nechtěl opravovat, že jsou to obyčejný laciný hodinky, ať si na Aukru koupím za tři stovky jiný, že stříbrný pouzdro je na prd protože je měkký a tak...V první fázi jsem byl rád, že to pouzdro to přežilo bez úhony. Já teda vyfotím ještě předek.

Odkaz ke komentáři

Rámeček se sklíčkem je tam jen normálně naklaplý. Někde po obvodu rámečku si najdi příhodné místo pro vsunutí třeba tenkého nožíku a opatrně rámeček sundej. Ještě opatrnější ale musíš být, až ho zase budeš dávat zpátky. Jinak i strojek se vyndává předem, takže jinou cestu stejně nemáš. Děláš jako bys viděl hodinky prvně v životě, o čem bylo tvých 148 příspěvků a dva roky na fóru? :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...