Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar,

na eBayi se objevují repasovaná (Preowned, Used) Seika Divers z Filipín. Odkazy např.

http://cgi.ebay.com/109-SEIKO-DIVERS-WATCH-MEN-7002-YELLOW-DIAL-/150526677187?pt=Wristwatches&hash=item230c16d0c3#ht_8054wt_1139

http://cgi.ebay.com/VINTAGE-AUTO-SEIKO-150m-DIVERS-7002-YELLOW-/360322700491?pt=Wristwatches&hash=item53e4e814cb#ht_9175wt_1139

http://cgi.ebay.com/7002-7000-Mens-Seiko-Divers-Automatic-Yellow-Dial-/180594054344?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0c3e94c8#ht_6527wt_1139

Překvapuje mě, jak dokonale si jsou podobné (včetně nepřesné 1 v textu 17 jewels) a že jsou všechny z jednoho města (samozřejmě vím že Manila má asi tolik obyvatel jako Česká Republika ;-))

Jedny jsem totiž vydražil, pak po poměrně hodně zmatené komunikaci (vyměnili jsme si snad 15 emailů)i dostal k nám, jsou v solidním stavu i (na automaty) hodně přesné, ale nějak toho prodejce nechápu, protože mi si je dosud ani nenechal zaplatit (čili mám hodinky a nemám PayPal účet, kam poslat peníze, že prý ho má zablokovaný).

Tušíte někdo něco o původu těchhle hodinek, případně o tom, jak tento business funguje? Jak kvalitní jsou komponenty použité na repas (co znamená Aftermarket?)

Dík

Tom

Návštěvník Tada
Odesláno

Já takhle jedny kupoval.

Pouzdro, číselník a ručky pěkné. Luneta odrbaná, tu jsem koupil aftermarket novou. Stroj nebyl nic moc, musely hned k hodináři... A pak se ještě přišlo na to, že dýnko je z jiného modelu...

Aftermarket - náhradní díl od druhovýrobce

Odesláno

Ještě by mě zajímalo, kde se takové hodinky berou. Těhle repasovaných hodinek jsou tam fakt mraky a za celkem malé peníze, tak přemýšlím, jestli je někde nějaký sekáč na hodinky (kde je hodíte jako obnošené džíny), Filipínec je tam koupí, koupí náhradní díly, opraví je a zase prodá.

Odesláno (upraveno)

Ještě by mě zajímalo, kde se takové hodinky berou. Těhle repasovaných hodinek jsou tam fakt mraky a za celkem malé peníze, tak přemýšlím, jestli je někde nějaký sekáč na hodinky (kde je hodíte jako obnošené džíny), Filipínec je tam koupí, koupí náhradní díly, opraví je a zase prodá.

Ahoj, když už jste u těch náhradních dílů, můžete mi helfnout s jedním detailem? 

Už pár dnů googluju jak se dá a nemůžu sehnat poslední článek tahu na seika - ten vymezovací. Nemáte prosím někdo nějaký odkaz na stránky, kde se tento díl dá dokoupit?

Předem děkuji za jakékoliv reakce... H.Chase

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem H.Chase
Odesláno (upraveno)

Seiko to v azii seka ako bata cvicky, a to doslova. samotne filipiny su snad v prvej desiatke krajin sveta co do poctu obyvatelov, nejakych 90+mil. Hodiniek sa tam preda vela, dalsia vec ze Seiko a Orient tomu trhu vladnu ponukou Seiko5 a inych lacnych modelov. Lacnych = do 50USD za automaty. Nove, cenníková cena. Z toho sa da este zjednavat.. treba viac?

skus predajcu loyswatch, ma aj channel na youtube. nema toho vela ale dosledne oznacuje originalitu hodiniek, tj ci maju aftermarket diely, modifikcie alebo su kompletne povodne. a take uz nestoja 50 alebo 100usd ale kludne aj 500-600usd, co je na filipinach majetok /polovica obyvatelstva zaraba pod 2USD denne/.

edit: napriklad:

ten podmaz je taky patekovsky vtieravy džezíček :)

Upraveno uživatelem instant
  • po měsících...
Odesláno

Nevím, jestli to patří sem, ale přemýšlel jsem o SEIKO 5 a viděl na Aukru tohle:

http://aukro.cz/show...item=1412829227

tak jsem se zeptal na záruku a tady je odpověď:

we are selling and new and original seiko watch , you can view my good feedback , we provide warrenty , if the watchany problem you can retrun back to me , we provide free services , thank you

čili (pro ruštináře) jsou údajně nové a originál, ale když bude problém, poslat někam do Hongkongu...

Takhle levné hodinky asi nikomu nebudou stát za to, aby vyráběl napodobeniny, ale stejně, neměly by originály SEIKO 5 mít mezinárodní záruční kartu, se kterou by se pak mohlo jít do servisu kamkoli, třeba do Altra do Počernic?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...