Seamaster Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Tomu rikam Longu ignorance:) svy ww stranky ma jako useranme tady, ukazku prace jako avatar :)) https://www.aljancic.cz/vyroba-smaltovanych-ciselniku-pro-naramkove-hodinky/ Ani se mu nedivim, ze nema chut sem mezi baliky chodit
long Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 před 46 minutami, Seamaster napsal: Tomu rikam Longu ignorance:) svy ww stranky ma jako useranme tady, ukazku prace jako avatar :)) https://www.aljancic.cz/vyroba-smaltovanych-ciselniku-pro-naramkove-hodinky/ Ani se mu nedivim, ze nema chut sem mezi baliky chodit Milý Seamastře, na rozdíl ode mne budeš jistě šperkař, že ? Jistě si trávil a trávíš hodiny a hodiny ve šperkařské dílně. A prosím proto, že jsi z Brna nemusíš i nás ostatní nazývat balíky. Také jsem ti dal za urážku smajlíka. Já to totiž psal, proto, že vidím rozpor v tom co čtu na prezentaci na webových stránkách a tím co vidím. Tím co vidím na prezentaci, tedy reálné fotografie, jako výrobky firmy ( prvé dvě fotografie) a poslední fotografie jsou starých původních smaltovaných a madonek, které " můj soused tady vedle" dával do nového kabátu. Vidíš rozdíl a nebo nevidíš ? Jednoduchou odpověď prosím Firmu Aljančič nedehonestuji, jen jsem chtěl, aby sem majitel firmy, namísto komentářů bez reálné fotografie hodil výsledky své práce o které tady stále hovoří. Chtěl jsem prostě vidět nějaký MASTRŠTYK, ne masovku vyráběnou pro peníze do kostelů, tady z fotografií. To je vše
Seamaster Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 Nejsem sperkar, ale umim cist. Nebo jsem jedinej, kdo v odkazu vyse vidi cifernik? Asi bych to lejno dal nerozmazaval, jinac to bude smrdet jeste vic. A vazim si kazdeho, kdo neco umi! Peace, zdravim ze zatacky pred Vidni
www.aljancic.com Odesláno 5. listopadu 2023 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2023 Milý longu, já nejsem povinen nic, ani ti odpovídat. Ale odpovím pro druhé chronolidi, když už se tu o mne otíráš: Tady long neví, že jsem pro Elton vyrobil limitku smaltovaných číselníků Karel IV. v počtu 100 kusů a neví, že jsem dělal jejich limitku smaltovaných číselníků Václav Havel v počtu 136 kusů. Kdyby to věděl, možná by neměl takové hloupé řeči. Jiná eventualita je, že neumí počítat. Pro Elton jsem nedělal jenom tyto dvě limitky a taky jsem nedělal číselníky jen pro Elton. Když po mne chce nějaká firma vyrobit číselník, zavazuje mne, že všechny informace s tím spojené jsou důvěrné. Tohle asi long nechápe, ale já mu to nemám za zlé, každý nemůže být profesionál. Jediný Elton mne ničím nezavázal, tak jste mohli vidět, jak pro ně něco dělám. long sem dá fotografii mojí smaltované madonky, která má rozměr 8 x 12 mm a zvětší ji na půl stránky, tvl...! Aby toho nebylo málo, srovnává ji se starýma madonkama, které mají 20 - 25 mm. Kdyby byl profesionál, věděl by, že před 50 - 100 lety se nikdo nezabýval ekologií a v pohodě se používaly olovnaté smalty a krásné jedovaté keramické barvy. To dnes nejde ani v číselníkách. Ano, dřív se dělaly pracnější a krásnější věci, nejenom v madonkách. Nevím, proč sem long dává moje smaltované madonky, ale já je musím dělat, abych měl pravidelný příjem. Nikdy jsem se nechvástal, že umím vyrábět majstrštyky. Vždycky jsem psal, že se o něco pokouším a pořád toho umím málo. Pokud jste mi soukromě napsali, že chcete vyrobit nebo opravit číselník, slušně jsem odpovídal, že to či ono neumím. Uvědomte si prosím jednu věc. Dřív bylo smaltu tuny. Smaltovaly se plechy, hrnky, vědra, vany (i litina). Umělo s tím hodně lidí. Já dneska nakupuju smalt hodně daleko. Cena je jinde a dělá se s tím hůř než dřív (protože ekologie). Někde jela dřív fabrika na číselníky a dělali jich denně desítky i stovky. Dnes, když chce někdo vyrobit JEDEN číselník v ceně tehdejší řeknu masovky, je to scifi. Zkuste zajít dnes do Škodovky, aby vám vyrobili Škodu 422 z roku 1930. Co vám asi poví? No nic, nemám chuť ztrácet tady více času s longem. To radši půjdu něco zkusit. Má to větší smysl, než psát slova.
long Odesláno 5. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2023 před 1 hodinou, www.aljancic.com napsal: Milý longu, já nejsem povinen nic, ani ti odpovídat. Ale odpovím pro druhé chronolidi, když už se tu o mne otíráš: Tady long neví, že jsem pro Elton vyrobil limitku smaltovaných číselníků Karel IV. v počtu 100 kusů a neví, že jsem dělal jejich limitku smaltovaných číselníků Václav Havel v počtu 136 kusů. Kdyby to věděl, možná by neměl takové hloupé řeči. Jiná eventualita je, že neumí počítat. Pro Elton jsem nedělal jenom tyto dvě limitky a taky jsem nedělal číselníky jen pro Elton. Když po mne chce nějaká firma vyrobit číselník, zavazuje mne, že všechny informace s tím spojené jsou důvěrné. Tohle asi long nechápe, ale já mu to nemám za zlé, každý nemůže být profesionál. Jediný Elton mne ničím nezavázal, tak jste mohli vidět, jak pro ně něco dělám. long sem dá fotografii mojí smaltované madonky, která má rozměr 8 x 12 mm a zvětší ji na půl stránky, tvl...! Aby toho nebylo málo, srovnává ji se starýma madonkama, které mají 20 - 25 mm. Kdyby byl profesionál, věděl by, že před 50 - 100 lety se nikdo nezabýval ekologií a v pohodě se používaly olovnaté smalty a krásné jedovaté keramické barvy. To dnes nejde ani v číselníkách. Ano, dřív se dělaly pracnější a krásnější věci, nejenom v madonkách. Nevím, proč sem long dává moje smaltované madonky, ale já je musím dělat, abych měl pravidelný příjem. Nikdy jsem se nechvástal, že umím vyrábět majstrštyky. Vždycky jsem psal, že se o něco pokouším a pořád toho umím málo. Pokud jste mi soukromě napsali, že chcete vyrobit nebo opravit číselník, slušně jsem odpovídal, že to či ono neumím. Uvědomte si prosím jednu věc. Dřív bylo smaltu tuny. Smaltovaly se plechy, hrnky, vědra, vany (i litina). Umělo s tím hodně lidí. Já dneska nakupuju smalt hodně daleko. Cena je jinde a dělá se s tím hůř než dřív (protože ekologie). Někde jela dřív fabrika na číselníky a dělali jich denně desítky i stovky. Dnes, když chce někdo vyrobit JEDEN číselník v ceně tehdejší řeknu masovky, je to scifi. Zkuste zajít dnes do Škodovky, aby vám vyrobili Škodu 422 z roku 1930. Co vám asi poví? No nic, nemám chuť ztrácet tady více času s longem. To radši půjdu něco zkusit. Má to větší smysl, než psát slova. Dekuji za vysvětlení i když je v něm mnoho ale a dalších zavádějících odpovědí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se