www.aljancic.com Odesláno 12. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2016 Tady jsou první vlaštovky ještě bez tisku. Nožičky jsem nebodoval já a ani jsem netvořil vlastní tvar ciferníků. Jen jsem to nasmaltoval. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
martar Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Odesláno 13. května 2016 Chápu, že jsou to jen zkoušky, ale jen pro zajímavost: otvor pro hřídelky ruček se dodělává u smaltovaných ciferniků dodatečně, až jako poslední krok?
Navros Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Odesláno 13. května 2016 To by mě taky zajímalo, představuji si ten smalt jako něco křehkého co může lehce při vrtání prasknout.
www.aljancic.com Odesláno 13. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2016 Chápu, že jsou to jen zkoušky, ale jen pro zajímavost: otvor pro hřídelky ruček se dodělává u smaltovaných ciferniků dodatečně, až jako poslední krok?Už jsme to tady ve vlákně probírali. V drtivé většině se vrtá až nakonec, takže ano. Já někde pohrabu vzorek, kde jsem zkoušel smaltovat k již udělanému otvoru a postnu. Nevypadá to pěkně. Kolem otvoru se vytvoří takový trychtýř, jak se vrstva smaltu směrem k otvoru snižuje. Jináč co se té křehkosti smaltu týče, čím tenčí, tím pružnější. To je jako se sklem. Prasknout to může vždycky
Navros Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Odesláno 13. května 2016 Aha, děkuji za vysvětlení To je asi jako s barvou, která třeba zalepí malé otvory a nebo je vrstva kolem otvoru nepravidelná.
www.aljancic.com Odesláno 23. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2016 A takhle vypadá smaltovaný ciferníček ještě bez vrtání a konečného zabroušení. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
martar Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Právě jsem limitku Carolvs IV zkritizoval v jiném vlákn?, abych následně zjistil, že smaltovaný ciferník dělal zdejší člen. Bezva Takže aby bylo jasno - ciferník sám o sobě je v pořádku, a pokud jsi jen realizoval zadání Eltonu, tak klobouk dolů. Musí to být neskutečná práce. Pokud jsi se podílel i na grafickém návrhu ciferniku, je to trochu jiná situace. Každopádně doufám, že se nenecháš rozladit kritikou a svoje smaltařské um?ní a jistou ruku dáš v budoucnu do služeb dalších, a třeba vkusn?jších projektů.
Rodkopf Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Mi se to líbí, smalt má takový elegantní nádech. S elegantními ručkami a indexy by to hned vypadalo lépe.
martar Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 To je fakt, Rode. S jinými ručkami a v jinak provedeném pouzdru by to bylo lepší. Současná podoba ale vyvolává dojem, že hodinky dělalo několik týmů, jeden pouzdro, jiný ručky, další ciferník a poslední strojek. Každý tým zřejmě dostal zadání, že musí ztvárnit motiv K4. A žádný tým netušil, co dělají ostatní Abych se vrátil k ciferníku - v reálné velikosti to určitě vypadá lépe než nemilosrdná zv?tšená fotka. Ale i tak jsem přesvědčen, že návrh je nevyvážený - zkrátka velký tmavý flek v levé spodní čtvrtině sv?tlého ciferníku.
skalis Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Sorry za rejpani, ale je v poradku tady prezentovat fotky komponenty, kterou vyvijis/vyrabis pro zakaznika? Zvlast, kdyz ten zakaznik povazuje koncovej produkt za exkluzivni kousek...
www.aljancic.com Odesláno 23. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Sorry za rejpani, ale je v poradku tady prezentovat fotky komponenty, kterou vyvijis/vyrabis pro zakaznika? Zvlast, kdyz ten zakaznik povazuje koncovej produkt za exkluzivni kousek...Popravdě nevím. Žádná smlouva mě zatím k mlčenlivosti nezavazuje. Vím, že smaltu mnoho lidí nerozumí a každá informace o výrobě smaltovaného ciferníku povede jen k tomu, že si lidi uvědomí jak je ta komponenta zatraceně pracná. Sám jsem kvůli ní málem zešedivěl. Když pak čtu výlevy znalců o obtisku na kindervajíčko, tak to mi nepřijde košer...
Karlos Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 A přitom jde vlastně jen o znovuobjevování něčeho zapomenutého, co se před 100 lety vyrábělo jako na běžícím pásu, levně, bezchybně a v mnoha různě zdobených variantách. Nikdy mě nepřestane udivovat jak dokážou některé znalosti tak úplně vymizet ze světa.
www.aljancic.com Odesláno 23. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2016 A přitom jde vlastně jen o znovuobjevování něčeho zapomenutého, co se před 100 lety vyrábělo jako na běžícím pásu, levně, bezchybně a v mnoha různě zdobených variantách. Nikdy mě nepřestane udivovat jak dokážou některé znalosti tak úplně vymizet ze světa.Pravda. Tenkrát se ale dělalo v práci 16 hodin denně včetně sobot. Dokáže si to dneska někdo představit? Bezchybně to asi určitě nebylo. Mám ve sbírce hodně starých ciferníků a některé i se zapečenými okujemi. Myslím, že se to hodně zabilo odsunem Němců po válce a pak kolektivizací do výrobních družstev - šéf kovanej, ale jinak trouba...
skalis Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Pracnost a slozitost postupu rozhodne nerozporuju. Jen me prekvapuje, ze se tu takovahle vec objevi - jak neoficialni fotka rozpracovaneho koncoveho produktu, tak fakticky odhaleni casti dodavatelskeho retezce Eltonu. Prvni bych byt Eltonem pouzival pouze v kontextu svych vlastnich oficialnich promo materialu a druhe bych rozhodne do sveta nevypoustel... Smluvni vztah mate nejak osetreny a nic mi do nej neni, jen me to docela udivilo. Popravdě nevím. Žádná smlouva mě zatím k mlčenlivosti nezavazuje. Vím, že smaltu mnoho lidí nerozumí a každá informace o výrobě smaltovaného ciferníku povede jen k tomu, že si lidi uvědomí jak je ta komponenta zatraceně pracná. Sám jsem kvůli ní málem zešedivěl. Když pak čtu výlevy znalců o obtisku na kindervajíčko, tak to mi nepřijde košer...
www.aljancic.com Odesláno 23. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Pracnost a slozitost postupu rozhodne nerozporuju. Jen me prekvapuje, ze se tu takovahle vec objevi - jak neoficialni fotka rozpracovaneho koncoveho produktu, tak fakticky odhaleni casti dodavatelskeho retezce Eltonu. Prvni bych byt Eltonem pouzival pouze v kontextu svych vlastnich oficialnich promo materialu a druhe bych rozhodne do sveta nevypoustel... Smluvni vztah mate nejak osetreny a nic mi do nej neni, jen me to docela udivilo.Každého něco udivuje. Mělo by to být dobře, ale často není. Já jsem se s radostí chtěl dělit o informace z výroby. Vím, že to lidi zajímá a jsem tu jenom sám za sebe. Živnostník, co se živí smaltem.Mě zase udivuje, co je tady zlých lidí - prý milovníků hodinek. Ve vlákně "hodinky Prim Karel IV. limitovaná edice" jsou příspěvky, které by milovník hodinek nikdy nemohl postnout. Když to čtu, nemám náladu se sem vracet. Je to jenom hulvátství, čecháčkismus pro čecháčky, kteří si v tom libujou. Přestává mě to bavit bohužel i v Česku jako takovém. Udivuje to někoho?
Karlos Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Možná si to bereš zbytečně osobně. Je to diskuzní fórum, s různými názory se tu přece musí počítat, respektive by to nemělo nikoho překvapovat či udivovat.Nebo tebe by bavilo, kdybys tu potkával jen samé Radovany?
prischera Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Já ti držím palce, chápu že pracnost výroby smaltovaného ciferníku a znovu objevování jeho výroby je věc náročná. Ale to přece neznamená, že musíme tleskat každému kousku. Já osobně mám problém už s návrhem ciferníku, nikoliv jeho provedením. Jsou to klasické hodinky, které stát nakoupí pro papaláše a pak skončí v depozitu. Elton na tuhle linii hraje, je to zjevně strategie úspěšná. Ale to neznamená že se mi líbí. Spoustu novodobých primek se mi líbí. Nový smaltovaný cifr do vintážek si rád nechám udělat a budu nadšen. Ale tady se to podle mě nepotkalo dobře, nikoliv kvůli smaltu, ale vzhledově je to divný. A to že takový názor na fóru o hodinkách prezentuji mi rozhodně nepřijde čecháčkovské. Přece se nebudeme jen plácat po ramenou.
Rodkopf Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Každého něco udivuje. Mělo by to být dobře, ale často není. Já jsem se s radostí chtěl dělit o informace z výroby. Vím, že to lidi zajímá a jsem tu jenom sám za sebe. Živnostník, co se živí smaltem.Mě zase udivuje, co je tady zlých lidí - prý milovníků hodinek. Ve vlákně "hodinky Prim Karel IV. limitovaná edice" jsou příspěvky, které by milovník hodinek nikdy nemohl postnout. Když to čtu, nemám náladu se sem vracet. Je to jenom hulvátství, čecháčkismus pro čecháčky, kteří si v tom libujou. Přestává mě to bavit bohužel i v Česku jako takovém. Udivuje to někoho? Není to o Tobě, panují zde už delší dobu antipatie k Eltonu ( a ne nepodložené ), tak jsi se jen svezl.
villain83 Odesláno 23. května 2016 Nahlásit Odesláno 23. května 2016 Tvoje prace je obdivuhodna, to, ze se tu nekdo posmiva obchodni strategii Eltonu, by se te asi nemelo nikterak dotykat.Pokud si tu projdes par vlaken, zjistis, ze vetsina negativnich reakci a "utoku" je bohuzel opravnena. Nemyslim si, ze by tu nekdo vylozene tyhle firme krivdil a skodil. Ano, ceny byvaji premrsteny, nesmyslne, to se pochopitelne netyka jen onoho vyrocniho modelu, ale je kazdyho vec, zda koupi, nebo ne. Je tu spoustu nadsencu, co u Eltonu utrati nemaly prachy. Clovek se pak nemuze divit ukrivdenym reakcim, kdyz hodinky za 50litru+ nekdo trikrat vraci, protoze nesedi to ci ono, strojek nefunguje tak, jak ma,pod sklem je smitko, hodinky netesni atd.Tohle by se stavat nemelo, ne u hodinek za takovyhle penize...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se