Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den, před pár lety jsem dostal z pozůstalosti tyto hodinky. Dlouho jsem je měl ve stole, až při stěhování jsem na ně narazil (úplně jsem na ně zapomněl). Zkoušel jsem hodinky všelijak "googlit" , ale nedopátral jsem se, jaký výrobce hodinky vyráběl, jak jsou staré a ani jakou můžou mít odhadem cenu. Zkrátka řečeno jsem nezjistil vůbec nic. Tak bych se chtěl obrátit na Vás, jestli by mi někdo nepomohl hodinky identifikovat a napsat pár zmíněných podrobností. Nevím, jestli potom hodinky jak se říká poslat do světa a nebo zainvestovat a nechat je nějakým způsobem restaurovat. Jinak hodinky jsou samozřejmě natahovací a po prvním odzkoušení fungují (i stopky). Jen k popisu dodám pár informací, protože se mi nedaří telefonem vyfotit zadní stranu hodinek, aby bylo k přečtení těch pár údajů co tam je. Takže na zadní straně je pod sebou : 72, 18K, 0 750. silněji vyryto 400 a vedle svisle 116. Přední strana je snad k poznání. Předem bych chtěl poděkovat za jakékoliv komentáře týkající se těchto hodinek.

Posted Image

Posted

Ahoj, je to chronografová klasika, okolo 1950. Průměr 37mm, pokud se nemýlím. Dával se do toho tuším Landeron, tohle by mohl být Landeron 48. Vyrobilo se toho mračna, pod různými jmény (na ciferníku vždycky Chronographe suisse + jméno). Materiál pouzdra 18k zlato, ale je to pouze takový výlisek - skořepina. Pod zlatým zadním deklem je ještě jeden z obecného kovu, stejně, jako celé antimagnetické vnitřní pouzdro. Koukám, že to nemá seštelovanou výchozí pozici chronografu.

Posted

Přesně jak píše Dr.Gaga, jinak objevovaly se občas i modely bez označení a dokonce tenhle strojek a design používali i další výrobci zvučnějších jmen samozřejmě pod svou značkou.

Jinak cena velmi zachovalého nebo citlivě zrenovovaného kusu v perfektním funkčním stavu se bude pohybovat od 10 do 20 tisíc, ale záleží na poptávce. Tohleto bys prodal určitě hodně pod 10 tisíc.

Rozhodně to tedy není žádný poklad, kvůli kterému by se vyplatilo se nějak namáhat. Já jeden takový kousek mám taky, ale protože je to s příběhem, tak o něj pečuju. Takže pokud k tomu máš osobní pouto, tak investuj. Ale na zbohatnutí to není. Narozdíl od tohoto :D

• Upvote 1
Posted

:-D Tipuju, že bys to mohl na aukru udat za 7-8k českokreditů... Tak před rokem, když se to začlo objevovat i v ČR, za to blazni na aukru davali 13-15 tisíc v jakémkoliv stavu.

Poklad nepoklad, jsou to staré hodinky a jak se píše na aukru, cena starožitností a zlata stoupá, takže je tu super investice. Za 200 let z toho bude poloviční svatý grál - třeba se toho dožijeme. Každopádně je moc dobře, že takovéto hodinky se nacházejí po příbuzných, narozdíl od importování z Německa a Rakouska.

Martz: co to máš za avatar. Je to Lepine IWC? Ca 1925?