Přejít na obsah

SEIKO SLT 047

pikec

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Musím se pochlubit :angel: Měl jsem Traser Super Sport, dalo by se říci velká spokojenost. Ale jsem nakažen potřebou věčného kalendář, u mechanik jsem zatím nenaspořil potřebnou částku :crying_anim: , tak jsem hledal v quartz vodách. A díky informacím zde na fóru jsem začal pátrat, až jsem našel tuto pro mě velkou krásu. A to strojek 8F56. Takže se jedná o SEIKO SLT 047 se strojkem 8F56. Přesnost strojku pro mě neuvěřitelná do 20s za rok a výdrž baterie až 10 let. Safír s vnitřním antireflexem, rozměr včetně korunky 43mm, bez cca 40mm, pruměr sklíčka 31mm. Po nasvícení svítí cca 8 hodin. Vteřinovka oproti Traserum jede přesně na indexy. Asi jediná slabost je tah, není to klasika. Bohužel bych zrovna potřeboval jeden dílek mám je moc utažené, což nemusím. Ještě píšu do vlákna koupím zde. Ale třeba se někdo najde i zde. Jedná se o tah SEIKO Spotruna 49Y1-gi. Popřípadě budu rád za radu, jak ho prodloužit o cca 5mm.

A tady už trocha fotek sorry za ně, ale lépe to neumím. Pro přehlednost info o rozměru ruky 19cm.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky tak mohou pracovat. :smile_anim:

Nebo spíše ukazovat dopolední a odpolední čas. Jinak je to pro druhou časovou zónu.

Upraveno uživatelem pikec
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Článek tahu dokoupen u dovozce Seiko ALTRO. Jak už jsem psal v sekci koupím. Dám to i sem pro přehlednost a třeba to někomu někdy pomůže.

Tak dnes ráno vyzvednuto (středa) předáno v pátek odpoledne. Díky mojí časové tísni, uděláno vlastně dnes na počkání, jelikož by to bylo dnes až odpoledne, což se nehodilo a zítra jsem hodinky už nutně potřeboval. Cena taky oproti původní (735kč), velice překvapivá, celkem placeno 381kč (2x článek a vsazení jednoho článku) Takže velká spokojenost a velice jim děkuji. :notworthy: A hodinky se dle mého nějak více lesknou. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Hlásím, že jsem deb... Hodinky jsem rozebral pouzdro a tah vyčistil v ultrazvuku a jsou jako nové. Až na to že nejdou. :furious: Jelikož při zpětné montáži sklouzl šroubovák a poškodil můstek a cívku. :crying_anim: Prostě moje pracky by zasloužily :wallbash: Ale už se pracuje na novém strojku, přímo v Seiko ALTRO. Předběžná cena je 4500kč. :unsure: Ale za blbost se asi platí, že? Hrál jsem si s myšlenkou koupit na internetu stejný strojek a jen to přeházet, ale jelikož mě na nich hodně záleží, tak jsem to nechal udělat profíky. :whistle:

Odkaz ke komentáři

No, to je škoda. Od doby, kdy sis tyhle hodinky koupil, jsem si začal pohrávat s myšlenkou, že si také nějaké hodně kvalitní a technicky zajímavé koupím. Prostě jsi mě inspiroval. Dokonce jsem sháněl ty samé, protože se mi moc líbí a zaujala mě ta extrémní přesnost. Jenže v normálním obchodě jsem je u nás nesehnal a přes internet nové hodinky ze zásady nekupuji. Takže jsem hledal nějakou alternativu a v polovině dubna koupil CITIZEN ProMaster AS4030-59E. Do jejich rozebírání a čištění bych se určitě nepouštěl. Ale oni ti je v SEIKu určitě daji dohromady

:cheers:

Odkaz ke komentáři

Hlásím, že jsem deb... Hodinky jsem rozebral pouzdro a tah vyčistil v ultrazvuku a jsou jako nové. Až na to že nejdou. :furious: Jelikož při zpětné montáži sklouzl šroubovák a poškodil můstek a cívku. ...

Tak to je smula clovece. Nastesti asi jeste naji strojky v zasobe .. stat se to za ok tak nevim. nevim. Pokud se nepletu, Seiko prestalo tyto strojky a jejich mutace vyrabet - stejne tak i hodinky jimy vybavene.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak hodinky doma. Pro info cena 4400kč :crying_anim02: Cena strojku 3660kč + práce + 3x těsnění a tlakovka 10ATM. Z mé strany spokojenost.

Jediné co mě mrzí, že na strojek je záruka jen 6 měsíců. :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...