hufnor Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 Nedavne vlakno o novych chronech od JD me zavedlo na stranky teto firmy. At uz ma kdo nazory na tuhle koncernovku jakekoliv, jejich model Grande Heure Minute je podle meho mimoradne povedeny. Provedeni verze Grande Heure Minute Onyx je pak pro mne osobne predobrazem krasnych jednoduchych modernich oblekovek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Modernich pisu proto, ze s prumerem nerezoveho lesteneho pouzdra 43 mm se smeruji do proudu trendu vetsich hodinek. Ja mam vetsi hodinky rad, takze proti tomu nemam jedinou namitku. Jak napovida nazev hodinek, cifernik je vyrobeny z polodrahokamu onyx, ktery je mi od doby, co jsem z nej v Brne u Tugendhatu doma udelanou stenu, nanejvys sympaticky. Na cifernik je pouzita cerna varianta kamene doplnena o rhodiem potazene doplnky - rucky, krouzek kolem vterinovky i indexy. Nazivo musi byt cifernik diky pouzitym materialum naprosto uzasny. Podle meho nazoru designer krasne trefil rovnovahu mezi zdobnosti a eleganci. Hodinky nejsou diky hodinovym a minutovym indexum, tvaru rucek a hlavne provedeni vterinovky prehnane minimalisticke. Na druhou stranu svetle doplnky jen vhodne podtrhujou a doplnujou uslechtily material ciferniku bez toho, ze by ho preplacaly. Uz treba uziti vetsich indexu by cifernik, ktery ted spolu s vterinovkou hraje prim, odsunulo do pozadi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Vydarena je i korunka se zajimave provedenym castecnym zoubkovanim, signovana dvema hvezdami loga JD. Srdcem hodinek je automaticky kalibr Jaquet Droz 1169 s frekvenci 28.800 kmitu/hod, 31 kameny a rezervou chodu 68 hodin. Fotek je bohuzel k nalezeni pomerne malo a kvalitnejsi obrazek treba dynka a kalibru se mi sehnat nepodarilo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jediny zadrhel je tak u techto hodinek cena, ktera se pohybuje v radu dobrych par tisic euro - 7, 8, 9, proste hodne. I kdyz treba v Beverly Hills maji jedny z druhe ruky za pouhych 6 tisic dolaru - to uz jde ... :-)
sureshot Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 veru krasne su, nech uz je ten nazor aky chce. a dokonca su krasne aj nazivo aj na fotkach (aj ked tie fotky )) vzdy pridaju kazdemu kusku...) tot som narazil na zaujm. clanok
StanoBare Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 Grande Heure Minute Onyx - urcite elegantne su, s velmi peknou korunkou, bez debaty...akurat by mohli byt viac vyraznejsie hodinove indexy. Takto vypuntikovane na mna trochu posobia damsky.
NIGHTinGALE Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Hodinový indexy bych maličko zvětšil a pak bych na ně asi začal šetřit, jsou fakt krásný. Jinak od J.D. mě naprosto odvařil TimeWriter, to nechápu, ten mi hlava nebere. Čas, který je vidět na hodinách, se napíše na kartičku. To je pro mě naprosté sci-fi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se