chlumak Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Zdar pánové, koukám po nějakých větších Poljotech a koukám, že strojek je uložený v plastu. Nevíte, zda je to tak u všech nebo jen u levnějších typů? Měl jsem otevřené troje bezpečně čínské machaniky ve zlomkové ceně Poljotů a všechny měly kovovou obruč chycenou třemi šrouby do pouzdra. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
haslermetra Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Ten plastový kroužek mívaj i chronografy a myslím si, že ten plast tlumí účinky pádu na strojek lépe než kovový kroužek.
dknespl Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Lemania 5100 bejva taky v silonovym kroužku, nevypadá to moc hezky, ale jak píše Haslermetra asi to funguje.
chlumak Posted December 30, 2010 Author Report Posted December 30, 2010 No, napadlo mě, že to může tlumit docela dobře, ale nechtělo se mi tomu věřit, možná to je OK. Pokud to je silon, tak to je cajk:smile_anim:
pato31681 Posted January 1, 2011 Report Posted January 1, 2011 Mam troje v podstate Poljoty, dva su chrono 3133 a 31681 - tie maju kovovy kruzok. Dalsi je 2623 - ten ma okolo seba uz plastovy kruzok. Kazdy rusky kaliber ma jednotny sposob oznacovania - prve dva cisla su priemer strojceka v mm - napr kal. 3133 - priemer 31mm. Ked su mensie strojceky vo velkom puzdre, zvykne tam byt plast - moj strojcek 2623 je v puzdre 43mm.
chlumak Posted January 1, 2011 Author Report Posted January 1, 2011 Mam troje v podstate Poljoty, dva su chrono 3133 a 31681 - tie maju kovovy kruzok. Dalsi je 2623 - ten ma okolo seba uz plastovy kruzok. Kazdy rusky kaliber ma jednotny sposob oznacovania - prve dva cisla su priemer strojceka v mm - napr kal. 3133 - priemer 31mm. Ked su mensie strojceky vo velkom puzdre, zvykne tam byt plast - moj strojcek 2623 je v puzdre 43mm. Aha, jasně, aby nedávaly do velkých pouzder kolem malých strojků tlustou kovovou obruč... Díky za postřeh
prim_1967 Posted January 1, 2011 Report Posted January 1, 2011 Je to pripevňovacia vložka stroja, lisovaná ... je doba plastov a tak je lacnejšie a pohodlnejšie vyrobiť to z plastu ako sústružením. ... myslím si ...
pato31681 Posted January 1, 2011 Report Posted January 1, 2011 To urcite, ten plast dokazu vyrobit vsade za par centov v tisicoch kusov, komu by sa chcelo babrat s ocelou, a tiez uz by ta ocel bola citit na vahe hodiniek
mischa Posted January 1, 2011 Report Posted January 1, 2011 Rusové používají plast už hodně dlouho, tj. od té doby, co ho umí vyrobnit, tedy takových 30 let:clap: Jedním důvodem může být výrobní tolerance- vyrobit pro ně distanční kroužek aby seděl, neviklal se a přitom se tam vešel, to mohl být problém. Plast se tam vždycky nějak narval:clap: Ale teď vážně- důvodem je určitě schopnost plastu absorbovat nárazy, nejčastěji ten plast Poljoty používají u automatů s velkým rotorem- 2616-2H, u chrona- 3133 a budíku, eh, teď nevím to číslo. U ručního nátahu to tak časté není. Je to i ve spoustě velmi kvalitních hodinek. Náš Orlík to měl též, i když o něco sofistikovanější. Spíš je zajímavé, jak často je u opravovaných hodinek tem plastový kruh prasklý a já bych tipnul, že to není nekvalitním materiálem, ale právě následkem pádů a bouchanců. Vyměnit pak kus plastu je záležitost haléřová, oproti tomu výměna hřídele setrvačky, nebo čep rotoru u samonátahu je o dost dražší. A teď jsem se díval do několika kusů, starší verze to mají v kovu, až ty novější v plastu...He, debilita na postupu... musel jsem jeden budík otevřít- .2612.1
chlumak Posted January 3, 2011 Author Report Posted January 3, 2011 Rusové používají plast už hodně dlouho, tj. od té doby, co ho umí vyrobnit, tedy takových 30 let:clap: Jedním důvodem může být výrobní tolerance- vyrobit pro ně distanční kroužek aby seděl, neviklal se a přitom se tam vešel, to mohl být problém. Plast se tam vždycky nějak narval:clap: Ale teď vážně- důvodem je určitě schopnost plastu absorbovat nárazy, nejčastěji ten plast Poljoty používají u automatů s velkým rotorem- 2616-2H, u chrona- 3133 a budíku, eh, teď nevím to číslo. U ručního nátahu to tak časté není. Je to i ve spoustě velmi kvalitních hodinek. Náš Orlík to měl též, i když o něco sofistikovanější. Spíš je zajímavé, jak často je u opravovaných hodinek tem plastový kruh prasklý a já bych tipnul, že to není nekvalitním materiálem, ale právě následkem pádů a bouchanců. Vyměnit pak kus plastu je záležitost haléřová, oproti tomu výměna hřídele setrvačky, nebo čep rotoru u samonátahu je o dost dražší. A teď jsem se díval do několika kusů, starší verze to mají v kovu, až ty novější v plastu... He, debilita na postupu... musel jsem jeden budík otevřít- .2612.1 Díky moc, skvěle vysvětleno Včera jsem vyhrál na ebayi nějaké aukce s poljoty, tak se potom pochlubím
Recommended Posts