Josef Šimon Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 (upraveno) Ahoj všem, jsem tu zcela nový, toto fórum jsem nalezl opravdu náhodou a díky němu se stalo hledání hodinek "utrpením" Doposud vlastním hodinky Festina 16049, titan, titan, minerál, musím říci, že jsem s nima spokojený, ale změna je život, chci určitě větší hodinky než mám nyní právě zmíněné Festiny. Jako první jsem měl v merku Tissot Expert Touch, tam ale si už nejsem jist v kramflecích, zda to byla správná volba, moc chváli zde na ty modely není. Pak jsem přestoupil ke Casio Oceanus OCW M7000J-1A, dnes jsem byl na ně kouknout v Koscomu a bylo mi řečeno, že když už hodinky v této ceně, tak že by to jistě nedali za Casia, ale zcela jistě za Citizen. Přiznám se, že mě neuchvátil na první pohled ani jedenmodel, ale při delším ohledání a chápání značky jsem zkončil u těchto dvou modelů AS2031-57E, AV0020-55H. Co se týče toho druhého, tak tam byl zde na fóru vyzdvyhován strojek a snad i ruční skládání. Jsem laik, tak nevím. Ovšem po pár přečtění příspěvků, že se dvoum majitelům rozcházejí ručičky a řeší to snad až výměna strojku, tak to mě zase zaráží. Pravda je, že to byly starší příspěvky a pokrok jde směrek kupředu. Můžu se zeptat, jak z kvality, poruchovosti, prestiže značky je na tom můj výběr? Kterou značku mám preferovat, chci být prostě spokojen. Podotýkám, že chci titan, titan a safír. Ještě mě napadla značka Viktorinox. Díky za názory a rady, Pepa Upraveno 31. prosince 2010 uživatelem Josef Šimon
SaKaL Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 Já osobně, kdybych si měl zvolit mezi těma dvěma, tak rozhodně ty "pilotky", protože ten bordel na ciferníku bych nesnes :-)A Citizenů bych se nebál, je to osvědčená kvalita, ale znáš to - čím míň toho tam je, tím míň se toho může pokazit...P.S. Já jsem svého času dost vážně uvažoval o AS4035-04E...P.S. 2 A pokud jsi zabrousil sem, tak Ti gratuluji a téměř garantuji, že už odsud nevylezeš :-)
gougy Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 No jak již psáno výše, pokud jsi skončil TADY, tak radši rychle pryč, nebo u těch dvou z Tvého výběru nezůstane A jen tak mimochodem, nevím, co je špatného na řadě Oceanus od Casia, osobně je považuji za špičkové hodinky ve své třídě, ať si kluci z Koskomu říkaj, co chtěj
marosb Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2010 mam AV0020-55H a zatial spokojnost. Velmi zaujimavy strojcek, vacsina komponentov rucne skladana. cifernik je oproti pilotkam o nieco preplacanejsi, ale citatelnost je v poho. mne osobne vyhovuju funcie alarm a chrono, tak isto aj o nieco vacsia velkost puzdra. Pilotky podla mna dizajnovo velmi pekne hodiny ( tiez som o nich uvazoval ), radio controlled, mas tam moznost vymeny tahu za nejaky renem. Myslim, ze Citizen je volba kt. nic nepokazis. Ber tie, kt. sa ti viac pacia, alebo ti funkcne viac vyhovuju.
Josef Šimon Odesláno 1. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Ahoj, díky za odpovědi a postřehy. Co se týká Oceanusu, tak ty se mně po desingové stránce skoro i líbí víc než ten Citizen, ale musím si s nima ještě více pohrát, k Citizenu mě více táhne větší a lepší historie značky, ale to je jen můj dojem. Co se týče těch dvou Citizenů, tak jsem čímdál tím více rozhodnutý pro AS2031-57E, jinak jsem měl za to, že radio controlled mají i ty druhé Citizeny. Jinak jak píšete chlapi, že já vůl sem lezl, od té doby co jsem navštívil tyto stránky, tak se nemohu rozhodnout a to jsem už skoro šel koupit Tissoty Expert T- Touch, ale popravdě se mi přestaly líbit. Chci každopádně sportovně elegantní typ hodinek, jiné značně se nabráním, vyzaduji titan, titan, safír, nějakou slušnou voděodolnost a ani neuškodí věhlasné jméno značky. Dále bych měl otázku, nákup na http://www.newatch.com/tienda/product_info.php/products_id/3065 doporučuje snad tady každý, ale kloudně jsem nenašel jak to je třeba z 5 letou zárukou na hodinky, kterou dostanu právě tady v CR, ale cena hodinek je teda opravdu jinde, tak přesto že nejsem rozhodnut, zvažuji i koupi na zmíněném webu. Jsou to originály.? Nejsou to nějaké lažáky ze skladu??? Díky za další rady.
marosb Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 skus pozriet este nejake SEIKO popripade LUMI-NOX, TRASER par titanovych modelov by tam bolo.
Josef Šimon Odesláno 1. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Popravdě se mi Seiko moc nazamlouvají, titan mají, ale to rozhodně nic neřeší. Jsem ochoten jít s cenou někde kolem 20tis, max 23tis, cena myšlena u nás v CZ v kamenném obchodě. Koukal jsem ještě na Certiny, ale taky nic na první pohled. Snad pořád volba mezi Citizen či Casio Oceanus. Ale spousta lidí je spíše pro Citizen, tak fakt nevím.
Josef Šimon Odesláno 1. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2011 Tak jsem projel značku Luminox a zatím bych bral jako volbu tyto http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/det/luminox-1842-field-chrono-alarm-1800-series/, celkem se mi zamlouvá Swiss made, urční pro armádu, tedy odolnost a osvětlení, sice nemám zkušennost, takže snad jen věřit tomu co píší na webu. Navštívil jsem také Traser a tam bych vybral tyto http://www.chronoshop.cz/katalog/Traser-Classic-Chronograph-Big-Date-Titan-Blue-Titan, jen při bližším zkoumání obou značek si nemohu pomoci, ale skoro bych řekl, že by stačila jedna nebo tyto dvě sloučit, přijde mi to na jedno brdo. Co vy na to? Každopádně díky za tyto dvě značky, jsou to právě ony kde se bude můj zájem a koupě rozhodovat.
klaucz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 1. 1. 2011 v 7:54, 'Josef Šimon' napsal: Ahoj, díky za odpovědi a postřehy. Co se týká Oceanusu, tak ty se mně po desingové stránce skoro i líbí víc než ten Citizen, ale musím si s nima ještě více pohrát, k Citizenu mě více táhne větší a lepší historie značky, ale to je jen můj dojem. Co se týče těch dvou Citizenů, tak jsem čímdál tím více rozhodnutý pro AS2031-57E, jinak jsem měl za to, že radio controlled mají i ty druhé Citizeny. Jinak jak píšete chlapi, že já vůl sem lezl, od té doby co jsem navštívil tyto stránky, tak se nemohu rozhodnout a to jsem už skoro šel koupit Tissoty Expert T- Touch, ale popravdě se mi přestaly líbit. Chci každopádně sportovně elegantní typ hodinek, jiné značně se nabráním, vyzaduji titan, titan, safír, nějakou slušnou voděodolnost a ani neuškodí věhlasné jméno značky. Dále bych měl otázku, nákup na http://www.newatch.com/tienda/product_info.php/products_id/3065 doporučuje snad tady každý, ale kloudně jsem nenašel jak to je třeba z 5 letou zárukou na hodinky, kterou dostanu právě tady v CR, ale cena hodinek je teda opravdu jinde, tak přesto že nejsem rozhodnut, zvažuji i koupi na zmíněném webu. Jsou to originály.? Nejsou to nějaké lažáky ze skladu??? Díky za další rady. Kluci z Koscomu mají pravdu. Citizen je o třídu výš než Casio. Také jejich technologie Eco-Drive je pokročilejší než podobný systém od Casia. Casio má také horší pověst, co se kvality týče. Prý se to ale s řadou Oceanus zlepšilo. Nákup na www.newatch.com je v pohodě. Jen je třeba počitat, že udávané ceny jsou bez španělského DPH a dopravy. Taky záruka je jen 1 rok / pokud ji Citizen ČR uzná /.
wave ceptor Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 11:03, 'klaucz' napsal: Kluci z Koscomu mají pravdu. Citizen je o třídu výš než Casio. Také jejich technologie Eco-Drive je pokročilejší než podobný systém od Casia. Casio má také horší pověst, co se kvality týče. Prý se to ale s řadou Oceanus zlepšilo. Nákup na www.newatch.com je v pohodě. Jen je třeba počitat, že udávané ceny jsou bez španělského DPH a dopravy. Taky záruka je jen 1 rok / pokud ji Citizen ČR uzná /. Naprosto nesouhlasím s tím že eco-drive je lepší než tough solar od Casia. Jsou to naprosto rovnocené systémy.A Casio že má horší pověst v kvalitě? To myslím určitě ne! Oceanus byla a je podle mne je jedna z nejlepších voleb bateriových hodinek samozřejmě z ohledem k ceně. A když člověk pohledá hodinky v zahraničí (cena),myslím že bude velmi spokojen.
Josef Šimon Odesláno 2. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Tak zase jedna jedna pro Casio a Citizen, mel jsem dneska na ruce Oceanus 650 a docela dobry, jeste uvidim jak ty Citizeny, ale porad si myslim, ze maji lepsi "zvuk" nez Casio. Jsem hotovy z toho, kdyz vlezu do obchodu a tam na me vykoukne asi tak 200 modelu a vsechno Casio, to zrovna moc nemusim. Pockam jeste na ty troje Citizeny, tam me i laka zaruka 5 let u nas zakoupenych hodinek. Jo a jeste jsem mel na ruce Certiny DS Spel C012.417.44.067.00 a taky dobry, jen az na muj vkus uhlazeny, prece jen bych bral neco trosku "silenejsiho", ale asi maji z tech mych znacek nejlepsi "jmeno", co vy na to?
klaucz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 12:36, 'wave ceptor' napsal: Naprosto nesouhlasím s tím že eco-drive je lepší než tough solar od Casia. Jsou to naprosto rovnocené systémy.A Casio že má horší pověst v kvalitě? To myslím určitě ne! Oceanus byla a je podle mne je jedna z nejlepších voleb bateriových hodinek samozřejmě z ohledem k ceně. A když člověk pohledá hodinky v zahraničí (cena),myslím že bude velmi spokojen. Prostě to jsou fakta, které nespochybníš. Fandovství ke značně by mělo mít hranice. Tím neříkám, že jsou Casia špatné, jen jsou i lepší volby.
klaucz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 14:28, 'Josef Šimon' napsal: Tak zase jedna jedna pro Casio a Citizen, mel jsem dneska na ruce Oceanus 650 a docela dobry, jeste uvidim jak ty Citizeny, ale porad si myslim, ze maji lepsi "zvuk" nez Casio. Jsem hotovy z toho, kdyz vlezu do obchodu a tam na me vykoukne asi tak 200 modelu a vsechno Casio, to zrovna moc nemusim. Pockam jeste na ty troje Citizeny, tam me i laka zaruka 5 let u nas zakoupenych hodinek. Jo a jeste jsem mel na ruce Certiny DS Spel C012.417.44.067.00 a taky dobry, jen az na muj vkus uhlazeny, prece jen bych bral neco trosku "silenejsiho", ale asi maji z tech mych znacek nejlepsi "jmeno", co vy na to? V ČR jsou japonské hodinky trochu podceňované. Jinak Certiny můžeš dát po bok Citizenům. Dle parametrů a technologií jsou na tom lépe Citizeny. Obecně pokud koupit nějaký quartz v této ceně, tak Japonce.
bohush Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 14:28, 'Josef Šimon' napsal: Tak zase jedna jedna pro Casio a Citizen, mel jsem dneska na ruce Oceanus 650 a docela dobry, jeste uvidim jak ty Citizeny, ale porad si myslim, ze maji lepsi "zvuk" nez Casio. Jsem hotovy z toho, kdyz vlezu do obchodu a tam na me vykoukne asi tak 200 modelu a vsechno Casio, to zrovna moc nemusim. Pockam jeste na ty troje Citizeny, tam me i laka zaruka 5 let u nas zakoupenych hodinek. Jo a jeste jsem mel na ruce Certiny DS Spel C012.417.44.067.00 a taky dobry, jen az na muj vkus uhlazeny, prece jen bych bral neco trosku "silenejsiho", ale asi maji z tech mych znacek nejlepsi "jmeno", co vy na to? Měl jsem Oceanusy (2x) i ty Citizeny, oboje paráda, ale u těch Oceanusů pozor na velikost, pro mně byly malé, takže z těchto dvou bych se vrátil spíše k Citizenu.
Josef Šimon Odesláno 2. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 To bohush: díky za postřech, přestě tak to cítím i já, mám poměrně úzké zápěstí, navlékl jsem si ty Oceanusy a ejhle, velikost jako taková by byla v pohodě, akorát jsou opticky poměrně dost zmenšené a to vlivem luteny, to mě docela překvapilo, velikost jako taková OK, ale ciferník je protě malý, z tohoto hlediska má u mne bod také Citizen. Jinak od Certiny jsem popravdě čekal více, neurazí, ale ani nauchvátí.
klaucz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 14:28, 'Josef Šimon' napsal: Tak zase jedna jedna pro Casio a Citizen, mel jsem dneska na ruce Oceanus 650 a docela dobry, jeste uvidim jak ty Citizeny, ale porad si myslim, ze maji lepsi "zvuk" nez Casio. Jsem hotovy z toho, kdyz vlezu do obchodu a tam na me vykoukne asi tak 200 modelu a vsechno Casio, to zrovna moc nemusim. Pockam jeste na ty troje Citizeny, tam me i laka zaruka 5 let u nas zakoupenych hodinek. Jo a jeste jsem mel na ruce Certiny DS Spel C012.417.44.067.00 a taky dobry, jen az na muj vkus uhlazeny, prece jen bych bral neco trosku "silenejsiho", ale asi maji z tech mych znacek nejlepsi "jmeno", co vy na to? Jěště něco k těm značkám a jejich " jméně ". Zkus se podívat na WATCHUSEEK třeba dosekce: High-end Quartz. Najdeš tam Citizen nebo SEIKO. Casio ani náhodou. Celkově na Watchuseeku nikdo třeba Oceanusy neřeší. Prostě Casio je pojem v digitálkách a i v Casio sekci je to znát - vše se motá kolem G-Shocků. Navíc Casia se většinou komplet dělají mimo Japonsko a to je společně s malou historií řadí do nižších pater.
Josef Šimon Odesláno 2. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 16:13, 'klaucz' napsal: Jěště něco k těm značkám a jejich " jméně ". Zkus se podívat na WATCHUSEEK třeba dosekce: High-end Quartz. Najdeš tam Citizen nebo SEIKO. Casio ani náhodou. Celkově na Watchuseeku nikdo třeba Oceanusy neřeší. Prostě Casio je pojem v digitálkách a i v Casio sekci je to znát - vše se motá kolem G-Shocků. Navíc Casia se většinou komplet dělají mimo Japonsko a to je společně s malou historií řadí do nižších pater. Díky moc, takže Citizen, už jen kvůli záruce, jsem rozhodnut pro koupi v CR, chci mít jistotu garance, sice zaplatím, ale s tím počítám, přece jen si je chci osahat a vědět co kupuji a hlavne vidět co dostanu.
klaucz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 16:37, 'Josef Šimon' napsal: Díky moc, takže Citizen, už jen kvůli záruce, jsem rozhodnut pro koupi v CR, chci mít jistotu garance, sice zaplatím, ale s tím počítám, přece jen si je chci osahat a vědět co kupuji a hlavne vidět co dostanu. V Koscomu určitě nezklamou.
Josef Šimon Odesláno 2. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 V 2. 1. 2011 v 16:49, 'klaucz' napsal: V Koscomu určitě nezklamou. Chystám se právě tam, přece jen ten výběr je největší, nebo jiný typ na obchod s Citizeny,
Josef Šimon Odesláno 3. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2011 Ještě bych měl jednu možná zvláštní otázku a to ohledně modelů AV0020-55H, AS4030-59E a AS2030-57E, rád bych se informoval, jaký je rozdíl ve strojcích zmiňovaných hodinek? Jak se tu psalo, tak u AV0020-55H by měl být strojek E210, snad i ručně skládán jak někdo psal, jak je to s jeho přesností? Nebo je snad lepší jistota a pořídit s radiocontrolled? Ovšem co jsem zatím studoval na internetu, tak právě model AV0020-55H s E210 je vychvalován přesností ručiček 1/5s, přiznám se, že tomu moc nerozumím a věřím, že mi to někdo tady objasní. Podotýkám, že se definitivně rozhoduji mezi těmito modely.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se