Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 83
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Vyfotil bys prosím sponu?

A subjektivně, jaký máš z toho tahu pocit?

Subjektivní pocit z tahu je celkem dobrý i když já mám raději kožený řemínek. Tah je výborně zpracovaný, koncové dílky jsou plné, přesto není tah moc masivní, což je u společenských hodinek dobře, a velice příjemně se přizpůsobí ruce.

Fotky přikládám níže.

post-727-052787500 1323176379.jpg

post-727-031486800 1323176387.jpg

Odesláno

Subjektivní pocit z tahu je celkem dobrý i když já mám raději kožený řemínek. Tah je výborně zpracovaný, koncové dílky jsou plné, přesto není tah moc masivní, což je u společenských hodinek dobře, a velice příjemně se přizpůsobí ruce.

Vďaka za veľmi pekné forotgrefie! Obe verzie ako s "koženým remienkom", tak aj s "kovovým, resp. tahom" sú skvelé. Kožený remienok nádherne umocňuje úžsný dizajn a kovový primerane rozširuje voľbu prípadným záujemcom veľmi vydareným spôsobom. Ak by som si mal vybrať, tak len "obidve" verzie....K úplnej dokonalosti (to som už uviedol v predchádzajúcom komentári) mi chýba len to zafírové sklíčko, prípadne verzia s čiernym ciferníkom. Predsa len s mojimi hnátami letajúcimi kade-tade by som to plexi, aj keď mimoriadne odolné, určite poznačil veľmi rýchlo.

Máte niekto nejaké správy o možnosti "update" na zafírové sklíčko??? S pozdravom, Pišta

Odesláno (upraveno)

Pista: Ha tak jsem safírové sklíčko předčasně zakřikl. Dnes se mi ozvala jedna Holandská firma, že by asi byly schopní to sklíčko vyrobit. Příští týden jim budu posílat jedno plastové jako vzorek na prozkoumání a testy a uvidíme.

Jen ještě doplním, že sklíčko u řad Meister a Max Bill je totožné, takže naděje trvá i pro Max Billy :)

Důvod editace: Doplnění infa.

Upraveno uživatelem MarvinX
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Pista: Ha tak jsem safírové sklíčko předčasně zakřikl. Dnes se mi ozvala jedna Holandská firma, že by asi byly schopní to sklíčko vyrobit. Příští týden jim budu posílat jedno plastové jako vzorek na prozkoumání a testy a uvidíme.

Jen ještě doplním, že sklíčko u řad Meister a Max Bill je totožné, takže naděje trvá i pro Max Billy :)

...Jóóój...to je veľmi príjemná správa...a že poteší jej prečítanie práve na Vianoce!!!!...Štastné a veselé Vám všetkým prajem!!!!
Odesláno

A kolik tak stojí výměna sklíčka za safír?

Odesláno

marvin: kolik máš prosím zápěstí? tedy pokud je Tvoje ta fotka s tahem, díky

Odesláno

už jsem se podíval zpět a zjistil jsem, že máš zápěstí 17cm, tak promiňte:)

Odesláno

Pista: Příjemná zpráva to bude, až nám holanďané potvrdí, že budou schopní to sklíčko vyrobit, zatím jsem mírně optimistický, ale mám své pochybnosti.

emba: Až budeme vědět, že nám někdo safírové sklíčko vymění, budeme kalkulovat i cenu výměny, zatím se tuto otázku nedokážu zodpovědět.

Arthur N.: Ano já mám zápěstí cca 17 cm, Meister Chronograf mají průměr pouzdra 41,6 mm. Na moje zápěstí ideální velikost.

Odesláno

MarvinX,promin za OT,ale nevis,zda se da sehnat takovej jemnej milanaise 18mm(MaxBill nebo Junghans),popr. cena?,rozmery kratke a dl.casti?Diky

Odesláno

Marvinx - mňa potešila aj táto správa!

- Tým, že ešte stále existujú ľudia, ktorí sa o niečo snažia (v tomto prípade vyhovieť "zvláštnej" požiadavke potenciálneho zákazníka)

- Tým, že existuje pravedepodobnosť realizácie požiadavku

Vďaka!!!

Zároveň všetkým milovníkom "časostrojov" prajem do nového roku veľa šťastia a zdravia!!! Pozdravuje, Pišta

Odesláno

MarvinX,promin za OT,ale nevis,zda se da sehnat takovej jemnej milanaise 18mm(MaxBill nebo Junghans),popr. cena?,rozmery kratke a dl.casti?Diky

Dal by se sehnat u mě :) viz: http://www.hodinky-junghans.cz/kovove-a-keramicke-tahy/5020004-nahradni-ocelovy-tah-pro-junghans-0273004-max-bill-handaufzug.html

Délky obou dílů z hlavy neznám a bohužel nemám teď žádný u sebe abych je mohl změřit, nicméně na normální ruku je dostatečný.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Sapristi, minulý pátek jsem začal chronomagořit Omegama Seamaster. Říkal jsem si, tak mám na dlouho klid, splnil jsem si před důchodem jedno dlouhodobé přání. A teď jsem musel narazit na tohle vlákno. Říkal jsem si, Junghans byly oblíbené hodinky mýho táty, kdeže je jim konec, tak bych si je mohl časem taky pořídit. Zakoukal jsem se do Max Bill Chronoscope na meshi. Stanovil jsem si je jako další cíl - druhé přání, protože Bauhaus mně je blízký jak v architektuře a designu, tak ve výtvarném umění (byť Max Billovi šly lépe architektura a design než jeho malířské etudy).

No a teď tohle. Meister Chronoscope jsou dech beroucí, designově čisťounké hodinky i přes ten day/date. Těžké rozhodování. Zatím mírně vede Max Bill, ale zatím je to vše jen v platonické 2D podobě z prospektů a webu. Asi to bude chtít zkusit obojí na ruce. Plastové sklíčko u obou mně naopak vyhovuje. Patří to k oběma typům. U Meisterů i u Billa se mně líbí oba kovové tahy. Asi bych k Meisterům volil i kožený řemínek jako alternativní. Zkrátka,ideálně koupit oboje hodinky.

A když už jsem zmínil ten design. Jak nemusím bateriové hodinky, ukázkou nadčasového designu jsou keramické Junghans 018/1133 Force. Vůbec bych se za ně nestyděl a začal o nich uvažovat. Nádhera i za 50 let, budou li do nich baterie.

Zkrátka Junghans je esteticky dlouhodobě na vrcholu a nastavuje laťku klasického designu hodinek hodně vysoko. Oproti mnohem dražším a mnohdy přeplácaným hodinkám jiných renomovaných značek, u kterých je vidět tápání jejich designerských atelierů.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Příběh safírového sklíčka na hodinky Junghans Meister Chronoscope a Max Bill Chronoscope se pravděpodobně definitivně uzavírá. Holanďané otestovali zapůjčená originální skla a sdělili mi, že safírové sklíčko s tak výrazným klenutím by se sice dalo vyrobit, ale hrozilo by prý velké riziko praskání v místě spoje s pouzdrem hodinek. Takže safír nebude :(

Odesláno

Příběh safírového sklíčka na hodinky Junghans Meister Chronoscope a Max Bill Chronoscope se pravděpodobně definitivně uzavírá. Holanďané otestovali zapůjčená originální skla a sdělili mi, že safírové sklíčko s tak výrazným klenutím by se sice dalo vyrobit, ale hrozilo by prý velké riziko praskání v místě spoje s pouzdrem hodinek. Takže safír nebude :(

mam dojem, ze na jednech panerai je podobne "prudce" klenute sklicko a ze na muj dotaz v nekterem zdejsim vlaknu bylo odpovezeno, ze se jedna o safir. ale to vlakno uz asi nikdy nenajdu.. mozna nekdo z mistnich bude vedet, o ktere PAM se jedna a z toho by se to dalo dohledat..? A tak nejak mam dojem, ze to byly hodinky JayDolla, nebo se k tomu nejak vyjadroval. Nebo mozna Jeremy?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...