Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

děkuju všem za názory a podněty - jsou pro mě cenné! jestli tomu rozumím správně, tak všichni v zásadě říkáte - nechej to všechno v původním stavu... :-) Nicméně vyčištění a seřízení je ok, že? :-)

Přesně tak, myslím, že jsi to shrnul správně a další řeči jsou zbytečné. Pokud se mne ptáš na Orlíky, doporučuji Ti vyhledat tematiku Orlí hnízdo :-)

Odesláno

Ahoj, kdyz uz to o tom pisete, moje letecke by potrebovaly servis, denne udelaji +8 minut, a strojek vevnitr trochu chrasti, asi je nejak uvolneny (pohybuje se trosku i cifernik).

Nechci menit jejich vzhled, zas tak moc otriskane nejsou, jen bych byl rad aby byly v cajku, sly v ramci moznosti presne a nemusel jsem se bat je denne nosit.

Nemam problem s tim je poslat do Eltonu, je mi jasne v jake cenove a casove relaci to bude.... zajimalo by me, zda je mozne sverit to nejakemu 'radovemu' hodinari, zda to zvladne bez poskozeni, zda ma/sezene dily do strojku, pokud budou potrebovat vymenu, zda to bude o hodne levnejsi nez Elton.... co jsem tu tak cetl ta doporuceni hodinaru tak z toho nejsem moc moudrej, vetsinou cekaci doba stejna jak v Eltonu, pripadne reference jenom jedna, nebo dve ktere si protireci...?

Odesláno

Pokud Vás netíží čas ani peníze z osobní zkušenosti si myslím že Elton je velice dobrá volba. Pravděpodobně pro ně nebude problém provést jakkoliv náročnou opravu, nebo vše co bude potřeba nebo si budete přát. .

Najít opravdu dobrého hodináře v určité lokalitě, který je schopen opravit tyto hodinky včetně výměny speciálních dílů hodinek - to je na zváženou, rěkl bych že takových asi moc nebude. Taková je moje zkušenost. Ve velkých městech jako je Praha, Brno a nebo kde běžela výroba to třeba takový problém nebude.

Určitě bych ovšem vyhledal někoho kdo má dobrá doporučení, pak bude záležet co budou hodinky potřebovat.

Dobrý hodinář hodinky určitě nejprve otevře a řekne Vám co bude třeba a zda je schopen opravu provést nebo nikoli.

Odesláno

Já bych to udělal takto:

Uvolněný strojek (a tím pádem i číselník) není žádná trága. Dal bych je na vibrograf, a kouknul, jak kulhaj. Zkušený hodinář už z vibráku může identifikovat problém. Tohle je na chvíli práce. Pak bych se rozhodl, jak dál. Například jenom tedy uchycení strojku, vyčištění a seřízení (tedy minimum), nebo i něco navíc - Viz výsledek vibrografu a zkouknutí otevřených hodinek.

Odesláno (upraveno)

Pirx> tak to jsme na tom stejně, taky bych rád věděl o nějakém profi a spolehlivém hodináři v Praze pro mé letecké... dostal jsem doporučení na tohle vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/848-doporuc-dobreho-hodinare/ ale zatím jsem se tím neprobíral.

Paní hodinářka na Vyšehradské mi servisuje primky a to včetně leteckých už dlouho a jsem s její prací spokojen. A seřízení a případné kompletní vyčištění strojku zvládne hravě. :smile_anim:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odesláno

Paní hodinářka na Vyšehradské mi servisuje primky a to včetně leteckých už dlouho a jsem s její prací spokojen. A seřízení a případné kompletní vyčištění strojku zvládne hravě. :smile_anim:

a mohu konkrétní kontakt? nejlépe webový odkaz... rád bych za někým s pár kusama zašel

Odesláno

Hodinaru kterym prosly rukama tisice Primek je nastesti jeste dost, jen nejsou urcite nahradni dily, jinak nevidim rozdil servisu leteckych a kterychkoli jinych automatu ktere nebyvaly take nic vzacneho. Ja mam jedny po tatikovi a jdou kupodivu naprosto presne a bez servisu uz nejakych 30let. Ale mozna je dam jednou taky vycistit a namazat. :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...