Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Budou to již asi 4 měsíce co v Pařížské otevřeli butik Audemars Piguet, patřící skupině JGAP, která provozuje taktéž například Hublot nebo Girard-Perregaux single-brand butiky.

Nicméně až dnes se mi podařilo se tam dostat a zhodnotit je. Asi vás to nepřekvapí když řeknu, že jsem byl nadmíru spokojen s přístupem prodavačů a prostředím. A to jak víte nejsem žádný chronický chválič obchodů, spíše naopak viz. vlákno Carollinum - Milovníci pořadníků.

Butik je situován v Pařížské ulici číslo 5 v Praze a je to dvouúrovňový prostor s několika vitrínkami a designovými předměty vystihující podstatu značky AP. Jako ostatní single-brand butiky hodinářských značek v Praze jsou bohatě zásobeni novými modely i různými specialitkami, takže o možnosti porovnávat a zkoušet není nouze.

Osobně mne zajímalo porovnání různých modelů Royal Oak, jelikož více různých modelů na jednom místě člověk vidí málokdy. Za základní model se asi považuje 15300ST.00.1220ST.01 s centrální vteřinovkou a bílým ciferníkem. Hodinky sedí příjemně na ruce, mají slušný průměr 39mm a hmotnost není nikterak problémově vysoká. Příjemným detailem je šroubovací korunka a samozřejmě nutné safírové dýnko, za kterým je krásně vidět mohutný zlatý rotor nátahu. Tento model jsem si dovolil srovnat s modelem 15202ST.00.0944ST.01, jež má také bílý ciferník, ale vyznačuje se ultratenkým provedením. Má tenčí jak tah, tak celé pouzdro a má velmi zvláštní odlehčený gravírovaný průhledný rotor s koncovým závažím z 21ct zlata. Hmotnost rotoru je na první pohled nižší, protože má evidentně trošku problém se otáčet, ve srovnání s klasickým modelem. Hodinky mají stejný průměr a sedí taktéž velmi příjemně. Mají o něco větší datumovku, nemají sekundovou ručku a nemají šroubovací korunku. Cena základního modelu se pohybuje okolo 10 000 Euro, tento však stojí okolo 15 tisíc právě kvůli jeho zvláštnímu tenčenému provedení. Za velmi podobnou cenu jsem ještě měl možnost vyzkoušet model Dual Time, který má na můj vkus dosti nepřehledný ciferník, a také model Chrono, který má šroubovací jak korunku, tak tlačítka chronografu. Žádný z těchto modelů bohužel ke své škodě nemá průhledné dýnko a ani tloušťka pouzdra není tak přívětivá, jak by se mohlo zdát.

Když se ohlédnu za přístupem personálu, tak musím říct, že jsem byl nadšen. Když jsem byl poprvé v butiku Girard-Perregaux, byl to pro mne absolutní šok, že někdo v ČR může mít tak dobrý přístup k zákazníkovi. Do butiku AP jsem tedy šel s tím, že je zde již nějaká daná úroveň kvality a ano, nezklamali. Prodavači jsou příjemní, nabídli mi k pití vodu Evian (nevím jak věděli, že nic jiného než Evian a Vittel nepiji :) ) čímž mne moc potěšili a odprezentovali mi perfektně modely, jež jsem měl zájem vidět. Oba prodavači, mladší muž a dáma, měli dobrý přehled jak o historii značky, tak o stávajících a nových modelech. Dokázali dohledat odpovědi na mé zvídavé dotazy, i když, přiznám se, že jsem je netrápil, jako některé zahraniční prodejce, s dotazem, který model má rotor z 22ct a který z 21ct zlata. Byl to příjemně strávený čas a získal jsem velmi dobrý přehled důležitých modelů Royal Oak, které jsou už delší dobu na mém wishlistu. Na závěr dodám jednu novinku, pro ty, kteří to ještě neslyšeli. Brzy v Praze přibude další single-brand butik od této společnosti, tentokrát zaměřený na značku Tag Heuer. Už se těším :)

P.S. Zde můžete vidět modely, které jsem porovnával. Zleva klasický model s tloušťkou 9.4 mm, pak ztenčený model o tloušťce 8mm, pak chronograf a nakonec Dual Time

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Zdroj fotek: AP

Odesláno

Dane mám pocit, že mi to prodavač přesně takto říkal. Každopádně si to můžeš zkusit dohledat, klasický model má kalibr 3120 a ten ztenčený má 2121.

Odesláno

Ja kdyz jsem tam byl pred Vanoci, tak jsem si vsiml, ze temer kazde hodinky, ktere jsem dostal do ruky na prohlednuti, byly nekde skrabnute nebo napr. jeden model Offshore s bilym kaucukem mel ten kaucuk spinavy. Je bezesporu, ze se z cele CR chovaji v AP butiku opravdu na urovni a personal ma velky prehled jak o modelech AP, tak znacce jako takove.

Bohuzel jsem hnidopich, na skrabance jsem upozornil mladsiho pana a pak jsem si vsiml jedne zajimave veci. Kdyz si tam par z Ruska zkousel ruzne hodinky, tak temer vzdy, kdyz jeden model pokladali na podlozku kvuli vyzkouseni jineho, zavadili o nektere pouzdro ostatnich hodinek, ktere jiz na podlozce byly. Ja osobne bych tem lidem urazil ruce. Pro AP to znamena, ze musi poskrabany kus vzdy poslat zpet do AP, aby skrabance opravili. Mozna by pomohlo vzdy nechavat lidem na zkouseni max. 2 ks hodinek najednou...

Nebo si z vas nekdo koupite hodinky AP za 500 tisic se skrabancema v butiku?

Odesláno (upraveno)

Taky jsem se tam byl podivat, dokonce 2x za sebou. Poprve jsem se tam potkal s panem Hajkem, se kterym se znam uz z GP butiku. Prijemny, a zda se, ze i vstricny chlapik. Pri druhe navsteve se mne prodavac ptal, jestli planuju neco koupit, nebo se jen zajimam. Ovsem, byli prijemni, on i ta slecna. Citil jsem ale urcity odstup. Asi nejsem typicky zakaznik v takovem obchode. Proste tuctovej chlapek s GMT Masterem na ruce a s ruksakem na zadech.:)

Co se tyka skrabancu, kterych jste si povsimli (ja nikoli, oci uz neslouzi tak jako za mlada) vznikaji prave onim "neodbornym", tj. nepeclivym zachazenim se zbozim. Ti prodavaci k tomu nemaji vztah a tim padem ani nedovedou ohlidat zakazniky. Meli by si koupit poradne hodinky, aby se naucili byt na takove veci opatrni.

Jako priklad pecliveho zachazeni s hodinkami bych uvedl personal u pana Bechyne.

Ale vratme se k AP. Jsou to hodinarsky nadherne kousky. Dost mne oslovuje RO 15300 a roli zde hraje, ovsem, i cena modelu. Castecnou neduveru ke znacce mam diky par komentarum na jednom foru. Jednalo se o to, ze par lidem vypadly sroubky z pouzdra (v jednom pripade u Diveru).... Muze to byt nedostatecnym QA/QC u vyrobce, ale take to muze zpusobit "zvidavy" uzivatel. Nevim. Kazdopadne je takova lapalie na povazenou,zejmena, kdyz cekate za hodne penez hodne muziky. Proto mam rad ty svoje kousky oznacene korunkou. Jo, delaji milion hodinek rocne, ale nikdy mi z nich nic nevypadlo, jsou nanejvyse spolehlive a tak presne, ze si s nastavenim presneho casu pohraju tak dvakrat do roka. .... Vubec nenaznacuju, ze AP je nedobra manufakura, ale mam brouka v hlave...

Upraveno uživatelem ZdenekP
Odesláno (upraveno)

Dane mám pocit, že mi to prodavač přesně takto říkal. Každopádně si to můžeš zkusit dohledat, klasický model má kalibr 3120 a ten ztenčený má 2121.

No je to tak, ze ten "ztenceny model" ma kalibr stejny jako puvodni royal oak a jsou historicky vernejsimy royal oaky ...

kdezto 15300 je defacto aktualizovana verze, vhodnejsi na denni noseni ... (dano kalibrem) ...

cennejsi (a taky drazsi) jsou ovsem 15202 ...

Upraveno uživatelem utrejch
Odesláno

Tak jsem se rozhodl, ze svuj historicky prvni prispevek ve foru venuju AP. Taky jsem se byl v AP podivat. Jednou tesne po otevreni a jednou pred Novym rokem. Prijemne me prekvapilo, ze mely pomerne zajimave kousky jako Survivor nebo Bumble Bee. Kdybych ale od AP neco kupoval, tak bych se asi spis drzel klasiky a bral nektery ze zakladnich Royal Oak s kalibrem 3120. "Trendy" hodinky mi k teto znacce proste nesedi.

Co se tyce personalu, tak nemuzu rict kriveho slova. Nevim, kolik lidi tam pracuje-ja narazil poprve na pravdepodobne mladeho Rusa se slecnou, oba mi prisly velmi usluzni a profesionalni, i kdyz ne ve vsem zcela jisti, coz se ale da pochopit vzhledem k tomu, ze obchod prave otevrel a teprve se "zabihal", a podruhe tam byl misto te slecny mlady Cech, ktery se venoval nam, protoze jeho kolega byl s jinyma zakaznikama. V obchode jsem byl shodou okolnosti se znamym z Holandska, takze ten mlady prodavac s nama mluvil perfektni anglictinou, az jsem se lekl, jestli jsem porad v CR :) Servis byl opravdu nadstandardni, prijemny, neformalni a velmi presvedcujici. Prijemne prekvapeni. Skrabance jsem nezaregistroval zadne, ale je fakt, ze pod lupou jsem hodinky nezkoumal, takze je mozne, ze mi neco uniklo.

Musim priznat, ze AP jako znacku mam hodne rad a jsem rad, ze je konecne v Praze a ja muzu chodit ocumovat :). Bohuzel koupi zatim neplanuju, protoze cena je porad hodne vysoka.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...