vrcan Odesláno 29. května 2011 Nahlásit Odesláno 29. května 2011 sly sice robi reklamu panerai, ale ten jeho model sa mi nepaci. Inak aj v kurier filme mal statham panerai, na sekundu ich ukazali. A mal asi kustomizovany model, lebo ked spustil stopky, tak pipli v expendables mal tusim cierne pvd, nie kompozit. o tomto hnedom kompozite vsade citam ze je lahsi ako keramika a pevnejsi ako ocel... ale ako je to s krehkostou?? To je parameter co by nas asi najviac zaujimal, nie?
svijanskymaz Odesláno 29. května 2011 Nahlásit Odesláno 29. května 2011 (upraveno) preeesne tieto by som potreboval Ked ich rok ponosis nemusis ich ani davat do predajneho vlakna,staci sz Upraveno 29. května 2011 uživatelem svijanskymaz
Daryl Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Odesláno 17. července 2011 (upraveno) Kompozit i keramika jsou cool, ale nevim, zda by mi ten "moderni" vzhled materialu nevadil. Jsem zastancem oldschool provedeni a rad citim, ze mam neco na ruce. Titan a podobny kosmicky materialy mi u hodinek nikdy nesedely. I kdyz jsem vedel co to je, na omak mi to pusobi proste lacine. Zelezo je zelezo. Jedine, nad cim asi budu badat je to, zda lestena, nebo kartacovana ocel. A samozrejme kde na to vzit :-) Upraveno 17. července 2011 uživatelem Daryl
speedmaster Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Odesláno 18. července 2011 v expendables mal tusim cierne pvd, nie kompozit. o tomto hnedom kompozite vsade citam ze je lahsi ako keramika a pevnejsi ako ocel... ale ako je to s krehkostou?? To je parameter co by nas asi najviac zaujimal, nie? V Exp. ma Sly cerne Regatty s PVD. Kompozit prave neni krehky, ale velmi pevny. Keraminka praska a vyrobni proces je dost narocny, to prave chteli kompozitem vyresit.
vrcan Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Odesláno 18. července 2011 chapem teda dobre, ze panerai kompozit je huzevnaty a nie krehky? Pokial ano a je zaroven tvrdy (ale o kolko viac v porovnani s ocelou, alebo titanom... a o kolko menej ako wolfram carbid) tak je to potom idealny material! Snad...
instant Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Odesláno 18. července 2011 porovnanie tvrdosti /zdroj/ - snad to je ten isty "kompozit" je to nieco ako "plazmovanie hlinika"...? ten vyrobny postup je skutocne high tech podla mna The ceramization process of aluminium leading to the synthesis of Panerai Composite is not similar to any other techniques currently in use in the watchmaking industry. In traditional coating processes in fact, layers of ceramic dust are applied onto metal and only the topmost surface of the case is involved in the process itself. With Panerai Composite, the aluminium cases are immersed in a chemical bath where, thanks to a conductive liquid and to the electricity which generates extremely high temperatures (up to 10,000°C), the metal undergoes an electrochemical process that profoundly modifies its structure while still allowing it to remain faithful to the original geometry. The result of this process depends on many factors, including the solution used, the immersion times, the material and the shape of the piece being worked on. Before being mounted on a Panerai watch, each case undergoes finishing and is put through a series of tests that certify its aesthetic and technical qualities. The result is a material that is extremely homogeneous, solid, of matt appearance and soft to the touch. The entire ceramization process is totally environment-friendly: the only working residue is, in fact, the hydrogen which separates from the oxygen molecules that become integrated into the case. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
enGiN Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Odesláno 18. července 2011 jedním slovem nádhera, kéž by se mi někdy poštěstilo si je alespoň na chvilku nasadit...
vrcan Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Odesláno 19. července 2011 instant, dik za zaujimavy prispevok!!! nejako sa ale vyhybaju informacii o krehkosti a prave toho sa obavam... Naco su mi neviem ako lahke a tvrde hodinky, keby telo hodiniek nemalo prezit napr. pad na beton... taktiez v porovnani nevidim wolfram carbid, ten by s hmotnostou asi vyletel poriadne nahor (zda sa mi, ze je az 3-4x tazsi ako ocel, vacsia hustota) a ktovie ako je to s tvrdostou orpoti panerai kompozitu. Alda, agree, slovo kompozit je asi take vseobecne ako zliatina, apod, chapeme sa...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se