Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

chci si koupit nové hodinky v ceně do 4500kč. Měly by to být chronografy a zaujaly mě tyto dva modely.

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli s nimi máte nějaké zkušenosti a které by jte mi doporučily. Případně pokud máte typ na nějaké jiné, podotýkám v relaci do 4500, díky za odpovědi.

Martin Kozel

Odesláno

Ty Esprit kupodivu nevypadají špatně, ale je to fashion značka, budeš mít na hodinkách nápis jako mají holky na tričkách :(. Dal bych přednost nějakým Seikům, do 200 USD je výběr veliký, třeba na www.chronograph.com nebo samozřejmě na eBay.

Docela hezké (v kategorii military quartz chrono do 4500) jsou tyhle Citizeny (164 USD s dopravou na eBay)

Front.jpg

Ale ještě bych zvážil možnost tisícovku přidat a koupit na eBay nejlevnější Seika Sportury.

Odesláno

také bych dal přednost Seiko a jak už psal Viktor na www.chronograph.com je opravdu velký výběr.

to Viktor: ty Citizen jsou moc pěkné škoda, že je to quartz .... :(

Odesláno

Ty citizen bullhead jsou asi nejlevnější mechanický chronograph. Máte s nima někdo zkušenost? Vypadají rozhodně zvláštně a podobný hodinky jsem na nikom neviděl.

Odesláno

Systém bullhead má určitě spoustu výhod, ale mně se prostě nelíbí a připadaj mi jako mikulášskej čert... jsem asi divnej :-)

Jinak bych po vynikajících zkušenostech danou volbu neřešil a rozhodně bych šel do Seika - ondyno jsem v posledním jejich katalogu viděl model Pair. Jednoduchost dotažená do elegance tříručičkovejch hodinek bez data nebo ukazatele dne a jen s číslovkama, který byly ale napsaný hezkým fontem... určitě nebudou v Evropě k dostání, což ale v době eBaye není překážka.

Odesláno
30 let stare hodinky (Seiko, Citizen) asi na bezne noseni nejsou.Ony ty soucastky opravdu uz nejsou jako nove.

no například tyhle moje Seika zvládají i pravidelné nošení :)

seikolm01.jpg

6206-8001-13.jpg

ikdyž je pravda, že nosím i několikery jiné hodinky takže o denní nošení se opravdu nejedná a jako jediné hodinky bych 30 let staré vintage Seika také nedoporučil

Odesláno

Roon: Tak ty nižší bych na pohled rozhodně do kategorie vintage nezařadil, to je skutečně povedený nadčasový design.

farářskej a spol.: co je "systém bullhead"? Díky za osvětu :-)

Odesláno

ale jsou, akorát ty moje mají stříbrný ciferník (takhle narychlo jsem přesnou fotku nenašel)

jinak bullhead je vpodstatě tvar pouzdra a hodinky řady bullhead měli korunku a tlačítka chrographu na 12

Odesláno

I SEIKO ma par chronografu bullhead. U Seika se mi libi rade Sportura, teda pokud hledame sportovni design.

Napriklad tyhle...klidne bych i prezil, ze jsou na baterku.

Odesláno

Byla by chyba, kdyby tady vznikl dojem, že bullhead je asijská specialita... myslím, že NĚKDE jsem takhle viděl i švýcary (možná i něco od Breitlingů) - ovšem KDE jsem to viděl, to už si nepamatuju :-(

Při pokusu o googlení mi nabídli i web nějakýho hodináře v Bullhead City, Arizona - to jsem neustál :-)))

Odesláno
Tak k temhle bullheadum jsem schopen sehnat komplet vsechny zakladni nahradni dily: rucicky, basel, sklicko, cifernik ;)

a jen k bullheadům, nebo i k jiným starým Seiko ?

Odesláno
K chronografum ze 70´ let. Jestli mas v planu je koupit, tak to muzeme poresit po ICQ.

mám, jen zatím nevím kdy :), ale za nabídku děkuju určitě jí dřív nebo později využiju

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...