Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 187
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Takže mj. i díky kolegovi Seamaster se opět s potěšením vracím do klubu. Počátkem letošního roku jsem prodal své vlastně první pořádné hodinky, a to právě černé bondovky z roku 2009. Jejich hlavní a vlastně jedinou vadou byla ....baterka.

Už tenkrát se ozývaly hlasy, že mnoho lidí se k nim vrací. No, nevěřil jsem, ale měly pravdu. Takže včera jsem jsem přitáhl z Prahy poněkud jeté bondovky, tentoktrát v modré barvě, ovšem v automatu. Jsou bohužel už leštěné a luneta je docela jetá, ale jelikož je mám jako hodninky na lítačku tak mi to nějak extra nevadí. Obchod proběhl u Dušíka, kde klasicky v pohodě a zdarma udělali ověření, potvrdili předchozí servis, udělali tlakovku a zkrátili tah na mou ru(č)lku. Co dodat? Snad jen patetické I´m back.

Přidávám jeden rychlocvak ze včerejška (radost z pořízení hodinek byla kompenzována návštěvou dvou obchodů IKEA a večerní hrou na kutila Tima, takže na focení nebyl čas).

post-29493-0-36759200-1411027258_thumb.jpg

Odesláno

Univerzál to určitě je. Kromě toho jsem hledal vhodný hodinky do komba s Mark XV. a myslím, že i tohle se podařilo, každý jsou jiný, přitom oboje relativně univerzální, po dlouhý době snad nastane období relativního chronoklidu. Btw manželka pravila, že by si je taky dokázal představit, tak se začnu poohlížet po dámský verzi, pro ni klidně i s baterkou. :)

Odesláno (upraveno)

Hledal jsem ještě nějaké linky o historii a vývoji jednotlivých modelů. Narazil jsem na docela pěkné a přehledné stránky, těm znalejším asi nic nového nepřinesou, ale těm ostatním třeba ano.

http://www.bernardwatch.com/blog/omega-seamaster-models/

Edit: Z hlediska dnešního pohledu na velikost hodinek mě zaujalo mj. toto: "The most well-known series is the Seamaster Professional, which was introduced in 1994.....At the time of its introduction it was one of the larger watches you could buy."

Upraveno uživatelem warann
Odesláno
  V 18. 9. 2014 v 9:02, warann napsal:

Univerzál to určitě je. Kromě toho jsem hledal vhodný hodinky do komba s Mark XV. a myslím, že i tohle se podařilo, každý jsou jiný, přitom oboje relativně univerzální, po dlouhý době snad nastane období relativního chronoklidu. Btw manželka pravila, že by si je taky dokázal představit, tak se začnu poohlížet po dámský verzi, pro ni klidně i s baterkou. :)

radšej hľadaj mid size... dámska verzia je fakt malá.

Odesláno
  V 19. 9. 2014 v 9:18, railmaster napsal:

radšej hľadaj mid size... dámska verzia je fakt malá.

Jj, já tak jsem to myslel, akorát jsem to blbě napsal. 28mm je fakt málo a navíc mi to k danýmu typu hodinek připadá až směšný. Bohužel co jsem koukal, tak i v quartzu, zachovalý 36mm stojí kolem 30t a výš.

• po měsících...
Odesláno

Nechci zakládat nové téma, tak to dám třeba sem.

Využití "divers extension" přezky Seamaster Professional v praxi: 

post-36202-0-83910300-1430639726_thumb.jpg

post-36202-0-42992200-1430639747_thumb.jpg

Padne dokonale. Už jsem si myslel, že budu pár týdnů bez hodinek. Naštěstí mi Seamastery vytrhly trn z paty:) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...