Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

několik let mám Festina Tour de France (Road Warrior) 2007. Jsou to výborné hodinky, za těch několik let jsem si je velmi oblíbil. Před pár dny se mi zastavili a potřeboval bych v nich vyměnit baterku. Hodinky jsou z mého pohledu (v rámci mého rozpočtu) velice drahé, a proto bych nerad výměnu baterie přenechal někomu, kdo to neumí. Krom výměny baterie bych také chtěl zkontrolovat / vyměnit těsnění, aby se zachovala vodotěsnost. Hodinky mají navíc i poměrně atypické víčko, takže je jistá pravděpodobnost, že ho neotevřou ve všech hodinářstvích.

Můžete mi prosím poradit, mám hodinky zaslat do jediného autorizovaného servisu v ČR (JANEBA TIME, s.r.o. v Pardubicích) nebo jsou stejně kvalitní práci schopni udělat i jinde? Jsem z Ostravy a samozřejmě bych byl raději, kdybych nemusel hodinky někdo složitě zasílat. Na druhou stranu, jak už jsem psal, mám k hodinkám vztah a nejdůležitější je po mne dobře odvedená práce.

Předem Vám děkuji za každou radu.

Lukáš Adámek

Ukázka víčka hodinek (není moje fotka):

Posted Image

Odesláno

zkus něco z tohoto obvolat

Ostrava, Chronos, Horní ulice 1492, tel.: 596785957

Ostrava, CHRONOS, Výškovická 120, tel.: 596751744

Ostrava, Deal, Dlouhá 5, tel.: 596130188

Ostrava, G-WATCH, Masarykovo nám. 15, tel.: 596115113

Ostrava, Planeo Quick Time, Futurum, Novinářská 3178/6B, tel.: 596612570

Ostrava, Planeo Quick Time, OC Avion, Rudná 114, tel.: 597499879

Ostrava, T.M.B. Business and Marketing Company, Rudná 114 - OC Avion Shopping, tel.: 595 781 174

Ostrava Poruba, Top Time, OD Tesco, Třebovická 5554

Odesláno

vicko je mozna atypicke, ale jsou na nem docela typicke srouby. takze zkus fakt obvolat uvedene prodejny, nekdo z nich stoprocentne odpovi kladne (ja bych rekl, ze nejspis vsichni, tak si vyber nejakeho podle adresy, kam to mas nejbliz).

Odesláno

Pokud ještě mohu něco dodat k výměně baterek, obecně je lepší najít nějakého hodináře, než jít do krámu v rámci megamarketu. Dost často se stává, že v marketech sice mají někoho, kdo ti vymění baterku, ale nekoukne při tom na stav těsnění apod. Ale neznám situaci v Ostravě, někde v rámci obchodu mají hodináře, co u nich jede na vlastní IČO.

Odesláno

Ten Deal v Ostravě ti můžu vřele doporučit, navíc myslím, že dělají i Festinu přímo...

Perfektní, děkuji. Rovnou tam zajdu a uvidím.

Deal bude ted mit z technickych duvodu zavreno, asi. nebo ne?

Z jakého prosím důvodu? Opravuje se tam chodník nebo snad nejde elektřina?

Pokud ještě mohu něco dodat k výměně baterek, obecně je lepší najít nějakého hodináře, než jít do krámu v rámci megamarketu. Dost často se stává, že v marketech sice mají někoho, kdo ti vymění baterku, ale nekoukne při tom na stav těsnění apod. Ale neznám situaci v Ostravě, někde v rámci obchodu mají hodináře, co u nich jede na vlastní IČO.

Děkuji za radu. Pevem doporučené hodinářství Deal pravděpodobně splňuje tvá kritéria. Je to poměrně velké hodinářství v centru ostravy s vlastní servisem - http://www.deal-hodinarstvi.cz/73_deal-servis.html
Odesláno (upraveno)

Zajdi do Chronosu, Horní ulice 1492, tel.: 596785957

V prosinci jsem tam kupoval Festiny a jako bonus tam byla první výmněna baterie a tlak. zkouška gratis.

Upraveno uživatelem vikhra
Odesláno

Děkuji za tip vikhra, ale už jsem to stačil dát do Deal - fungují již normálně. Výměna + tzv. orientační test tlaku za 199 Kč. Ještě mi nabízeli, že to zašlou do autorizovaného servisu, který zkontrolují sklíčko, tlačítka a vymění těsnění a dají mi razítko, že jsou vodotěsné. Stálo by to ale 1000 Kč nebo i více, takže nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. Osobně předpokládám, že orientační tlakový test v Deal bude naprosto dostatečný.

Děkuji Vám za rady.

• po 3 týdnech...
Návštěvník CzechLiving
Odesláno

Minulý týden jsem provedl výměnu baterií u Festin včetně zkoušky na vodotěsnost, vše proběhlo na počkání během 10 minut v Praze u Koscomu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...