Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý deň všetkým,

Hľadám univerzálne hodinky predovšetkým ako doplnok k obleku ale tiež pre radosť zo života. Mám 22 rokov, pracujem ako predajca vozidiel Škoda a externe študujem na VŠ

(v portfóliu reklamných predmetov máme len modely SINN model 903 a Sinn 356 Lim. seria Laurin & Klement :-) Ale tie 903-ky sa mi celkom páčia)

Na krajine pôvodu mi nezáleží, najskôr to bude asi japonec, vzhľadom na obmedzený rozpočet. Kvalita by ale už pri tejto cene mala byť samozrejmá.

Požiadavky:

• Stav: Nové , používané s čo najlepším pomerom cena/výkon - moje prvé ozajstné hodinky (rozumej nad 50?)
  • Miesto nákupu: Zahraničný e-shop/aukcia/bazár (dôležitá je cena)
  • Cena: Tú si predstavujem v rozmedzí 100 - 200 ? cca 2500-5000Kč (200?+ pokiaľ sa naozaj oplatí ísť vyššie)
  • Pohon: Vzhľadom na cenu pravdepodobne Quartz, aj keď najradšej by som mechaniku
  • Výbava: Chronograf, budík, iluminované, zafírové sklíčko (podmienkou sú hlavne stopky) + iné
  • Vzhľad: Napriek rozsiahlej funkčnej (športovej) výbave elegantný vzhľad - asi bez výrazne zdobenej lunety (oblek), najradšej modrý alebo čierny ciferník s číslami
  • Fyzické parametre: Výška: 182cm, 82kg, obvod ruky 18cm
Pre inšpiráciu:

1. Citizen ECO-DRIVE AT0788-52L

2. TISSOT PRC200 T17.1.586.42

3. Nautica N18594G BFD 101 Blue Dial Watch

4. Seiko Wired Chronograph AGAV005

5. Citizen Chronograph AN7020-57E

6. Citizen Eco Drive Chrono AT0430-56

file:///C:/Users/Dusky/Desktop/Hodinky.jpgfile:///C:/Users/Dusky/Desktop/Hodinky.jpgfile:///C:/Users/Dusky/Desktop/Hodinky.jpgpost-14819-081847600 1297012112.jpg

Vybral som modely, ktoré sa mi podľa obrázkov celkom páčia, aby ste vedeli, približne ktorým smerom sa uberať, výber bol narýchlo a o daných hodinkách nič neviem, takže si nechám poradiť. Z následného užšieho výberu si už zvolím sám.

Z výberu sa mne osobne najviac páčia 4. Seiko a 5. Citizen

V prípade akýchkoľvek ďalších indícií na ktoré som zabudol sa ozvite, ďakujem vám všetkým za pomoc.

Upraveno uživatelem Dušky
Odesláno

skoda, ze si propasl ty Seika...nedavno je tady jeden clen prodaval na foru....jinak opravdu nepekne mi pripada pouze cislo 6. Jinak nechapu co mas proti Sinnu...jestli je mas moznost ziskat jako reklamni predmet tak jsou,si myslim, kvalitnejsi nez hodinky 1 az 6

Odesláno (upraveno)

Mít je pro radost ze života, to bych chápal, daný výběr vzhledem ke tvému věku taky, ten machr index tam být musí, ale k obleku? K obleku ber decentní, konzervativnější kousky, i když nepochybuju o tom, že i pod manžetovými knoflíčky člověk využije budík ;)

E: jinak z té šestice za mě Tissoty

Upraveno uživatelem luidis
Odesláno

skoda, ze si propasl ty Seika...nedavno je tady jeden clen prodaval na foru....jinak opravdu nepekne mi pripada pouze cislo 6. Jinak nechapu co mas proti Sinnu...jestli je mas moznost ziskat jako reklamni predmet tak jsou,si myslim, kvalitnejsi nez hodinky 1 az 6

Obavam sa, ze na tie hodinky by som nemal dostatok financii, neviem ci sa cena nepohybuje okolo 2000? za 903 :-) Zostava uz len vyhrat nejaku motivacnu sutaz a dufat ze Sinn budu zaradene ako hlavna cena...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Kdyz to z obrazku vezmu poporade.

Citizen eco-drive - vyhody - eco drive, nevyhody - kvuli indikatoru rezervy vypadaji jako smajlik, plus kdyz uz pomineme, ze chrono do obleku ???, tak se sroubkama na lunete uz je to ??????????????

Tissoty a Nauticy, rozdil asi 4 milimetry v prumeru - Tissot 40 mm Nautica 44. Doporucuju nekde na krame vyzkouset na ruce hodinky ruznych prumeru a zjistit, jaka velikost by ti vyhovovala.

Jinak Tissot - urcite dobra volba, pokud sneses mensi hodinky. Jenom bacha na fejky, je tu o tom cele vlakno.

Nautica - jedny Nauticy mam, spokojenost. Pokud sneses vetsi prumer, ok. Z eBaye relativne levne. Na muj vkus trochu nudne.

Seiko wired. 400 dolaru a kvuli uchyceni je budes muset mit jenom s original tahem, tedy nedas na ne treba v lete pohodlny gumovy remen nebo v zime kozeny, ktery nestudi. S jinym remenem mas z jednech hodinek razem dvoje za investici par stovek.

Citizen, nevim vyhledavace se moc nechytaji. Zadne udaje o velikosti plus ta carkovana luneta ...

Alternativa, pokud bys snesl opet vetsi velikost: http://www.hodinky.cz/casio-edifice-ef-547d-1a1vef.html

Posted Image

S lunetou v barve patricne vyrazne, nepreplacane. Indexovym cislum bych se vyhnul, kdyz uz to ma byt i do obleku.

Poridis i tady se zarukou, nejsou buhvijak drahe, pujde na ne hodit dokoupeny reminek.

Pokud by to nutne muselo byt neco modreho, tak za relativne dobrou cenu se mi docela zamlouvaji i tyhle:

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/jacques-lemans-1-1284c

Posted Image

Opet, tah by sel prohodit za reminek, nepreplacane, ciselne indexy spis decentni, rozumna cena.

Citizen soudek - nevyvazeny cifernik, nic moc.

Odesláno

Ještě mě napadly ED-527 v ceně nějakých 3000-3700. Mam je jako jedny z pracovních.

Posted Image

Nebo na koženým řemínku s překlápěcí sponou.

Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...