Přejít na obsah

rozhodnutí Nejvyššího správního soudu

Doporučené příspěvky

Smlouva mela necele dve stranky. Z toho vetsina je hlavicka s definici smluvnich stran... Nebyl jsem sam na sebe moc prisny :)

Ono to ma v zasade krome auta i dalsi danove vyhody. To socialni a zdravotni pojisteni jsem uz zminoval. Takhle platim za sebe daleko vic, nez tu beznou tisicovky jako samoplatce. Cimz vydelava stat. Nemocnej jsem za tu dobu jeste nebyl, takze socialko de cely do plusu pro Kalouska. Ale zajimavejsi je, ze si muzu prispivat na stravenky, prispivat na penzijni a zivotni pripojisteni atd. Coz jsou do v ramci danych pravidel pro spolecnost danove uznatelne naklady.

V zasade jsem zase papeztejsi nez papez. Cituju: "Podle Servuse by bylo nejjednodušší, kdyby zákonodárci výslovně připustili souběh výkonu funkce a pracovního poměru. V zahraničí je prý podobná praxe normální." http://aktualne.centrum.cz/finance/prace/clanek.phtml?id=690685

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zaměstnance ten limit stejně nechrání (tedy ty 4 hrubé platy). jednak se to dá obejít hmotnou zodpovědností a za druhé nic nebrání zažalovat zaměstnance o jakoukoli náhradu způsobené škody u soudu.

Odkaz ke komentáři

Tak zaměstnance ten limit stejně nechrání (tedy ty 4 hrubé platy). jednak se to dá obejít hmotnou zodpovědností a za druhé nic nebrání zažalovat zaměstnance o jakoukoli náhradu způsobené škody u soudu.

jen do toho... drzim palce Upraveno uživatelem Drexxy
Odkaz ke komentáři

Já pořád nerozumím tomu, co brání hudrujícím statutárům - zaměstnancům uzavřít namísto pracovní smlouvy smlouvu o výkonu funkce jednatele / člena představenstva. Probíral jsem to s účetními a z daňového pohledu by to mělo vycházet stejně. A bude to v souladu se zákonem.

Odkaz ke komentáři

Já pořád nerozumím tomu, co brání hudrujícím statutárům - zaměstnancům uzavřít namísto pracovní smlouvy smlouvu o výkonu funkce jednatele / člena představenstva. Probíral jsem to s účetními a z daňového pohledu by to mělo vycházet stejně. A bude to v souladu se zákonem.

Smlouva o výkonu funkce jednatele asi nezakládá nárok na důchod, stejně jako např. mandátní smlouva. Daňově je to pro firmu obé uznatelný náklad.
Odkaz ke komentáři

Smlouva o výkonu funkce jednatele asi nezakládá nárok na důchod, stejně jako např. mandátní smlouva. Daňově je to pro firmu obé uznatelný náklad.

Proč lžeš?

Pojištění jsou při splnění podmínek stanovených v tomto zákoně účastni:

....

w) společníci a jednatelé společnosti s ručením omezeným a komanditisté komanditní společnosti, jestliže mimo pracovněprávní vztah vykonávají pro ni práci, za kterou jsou touto společností odměňováni.

Odkaz ke komentáři

Smlouva o výkonu funkce jednatele je mandátní smlouva a daňově to bude úplně něco jiného než pracovní smlouva. Jednatel je v tomto smyslu samostatný daňový poplatník a mimo výkon funkce nemá s firmou nic společného. Bohužel pokud je jediný majitel a zároveň jednatel a ředitel, pak vycházejí ze zákona nesmysly. Většina větších firem stanovuje jednatelem samozřejmě důvěryhodnou osobu, nicméně velmi často to je zároveň i ředitel (zaměstnanec), pak ovšem dochází ke střetů zájmů, neboť jednatel nemusí jednat vždy ve shodě s ředitelem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...