Jezevcik2 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Ahoj,nevíte někdo,kde se dají u nás sehnat tyto hodinky?http://www.ablogtoread.com/seiko-snzf17k1-sea-urchin-is-your-ultimate-submariner-styled-value-watch/
juraj85 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Myslim ze nie je velmi co riesit.Odpovedou v tvojom pripade je Ebay.
sashator Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Myslim ze nie je velmi co riesit.Odpovedou v tvojom pripade je Ebay. Přesně tak, u všech japonců (i když dnes už málo vyráběných přímo v Japonsku) bych o jiné variantě ani nepřemýšlel...konkrétně tyto hodinky se tam tuším pohybují okolo 130USD včetně pošty (taky jsem po nich pokukoval)...u nás např tady na zboží.cz , ale cenovka je řádově někde jinde
zrno Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 nebo sledovat místní bazar ja je nedávno koupil s trochu odřenou lunetou za 2500.
Jezevcik2 Odesláno 14. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Díky všem za podnětné rady,ještě bych se chtěl zeptat,jaká je přesnost chodu tohoto kalibru.Když jsem se ptal v Koscomu na kalibr 7S26-což je patrně jednodušší obdoba-tak mi prodavač řekl,že je to nejhorší kalibr,jaký lze v automatech mít a denní odchylka je klidně jednu minutu.Prý je to strojek,který je ve výrobě 40 let a je to taková plechovka.To,že je ve výrobě takovou dobu by spíše ukazovalo na jeho prověřenost....Dále uváděl,že když automaty,tak jedině Swiss a tak od patnácti výše.Kupodivu mu nic neříkaly značky jako Steinhart nebo Archimede.
Návštěvník YPO Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Díky všem za podnětné rady,ještě bych se chtěl zeptat,jaká je přesnost chodu tohoto kalibru.Když jsem se ptal v Koscomu na kalibr 7S26-což je patrně jednodušší obdoba-tak mi prodavač řekl,že je to nejhorší kalibr,jaký lze v automatech mít a denní odchylka je klidně jednu minutu.Prý je to strojek,který je ve výrobě 40 let a je to taková plechovka.To,že je ve výrobě takovou dobu by spíše ukazovalo na jeho prověřenost....Dále uváděl,že když automaty,tak jedině Swiss a tak od patnácti výše.Kupodivu mu nic neříkaly značky jako Steinhart nebo Archimede. nevím jestli to je nejhorší kalibr, já bych to netvrdil,i když plechofka to je - blbé u tohoto strojku je, že nejde natáhnout a nejde zastavit vteřinofka
Dantechno Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Tak to prodejce umi vychvalit to co prodava Vlastne nekecal.... Ale ja jsem s nim byl v jeho ruznych modifikacich vzdy spokojen a denne jsem se urcite do 10 sekund vesel...
Jezevcik2 Odesláno 14. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2011 To,že nejde zastavit vteřinovka by mi nevadilo,nevadilo by mi ani to,že je to plechovka,pro mě je rozhodující přesnost chodu s rozumnou tolerancí a hlavně fakt,že jde o hodinky,u kterých je poznat,kolik je hodin.Viděl jsem superdrahé švýcarské modely,u kterých je potřeba čas luštit.
Ben Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Zastavit vteřinovku uměly už moje Primky za pár korun před 30 lety.. Kde je chyba?
Návštěvník YPO Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Zastavit vteřinovku uměly už moje Primky za pár korun před 30 lety.. Kde je chyba? je otázka jestli jim to dělá dobře
Návštěvník YPO Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 To,že nejde zastavit vteřinovka by mi nevadilo,nevadilo by mi ani to,že je to plechovka,pro mě je rozhodující přesnost chodu s rozumnou tolerancí a hlavně fakt,že jde o hodinky,u kterých je poznat,kolik je hodin.Viděl jsem superdrahé švýcarské modely,u kterých je potřeba čas luštit. super přesnost nečekej - rozhodně se ale dá zručným hodinářem vyladit do srozumitelné tolerance - koupíš, mažeš k hodináři noa pak už nosíš
Martz Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 U mě se po půl roce ustálily na 2-4 s denně.
juraj85 Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Ja by som sa 7Sxx nebal,Monstra idu z krabice +5s denne (7s26) a SKZ325 predbiehaju o 10 sekund (7s36).Keby ten kaliber bol taky smejd asi by si ho v roznych baleniach nekupilo niekolko milionov ludi.A rozlicnych horror stories co vsetko prezili rozlicne 5ky a divery od Seika ( napr.pad lietadla na Aljaske je plny internet,staci pobruzdat napr na SCWF.Ono je totiz tak trosku umenim navrhnut nieco co je jednoduche,odolne a zaroven spolahlive.V tomto ohlade ta Seika nesklamu a tiez pripadny servis nezruinuje.
zrno Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Neviděl bych to zase na takovou tragedii... minuta to nebude určitě, navíc to časem jde vychytat polohou korunky při odložení z ruky.
Martz Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Neviděl bych to zase na takovou tragedii... minuta to nebude určitě, navíc to časem jde vychytat polohou korunky při odložení z ruky. A jak tikají moje bývalé, je vše v pořádku?
zrno Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 A jak tikají moje bývalé, je vše v pořádku? Jsem maximálně spokojenej, jak přesností tak se tyhle hodinky parádně nosej , nikde netahnou nezavazej. Mimojine už k nim mam i brášku v podobě monster od SaKaLa :-) a teď se chystám na 7002ky nebo 007ky na gumě ... a jak budo zase kačky navíc tak Atlasky :-)
SaKaL Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Co si tak pamatuju, tak Seiko uvádí o tomto kalibru přesnost +25 - 15 s / 24 hodin, což už jsou askutečně krajní hodnoty, které většinou nedosahují...Pokud by to mělo být jinak, jedná se o "závadu"...Minuta za den? Nesmysl...
Jezevcik2 Odesláno 15. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Teď nosím Citizeny ze sedmdesátých let a předcházejí se tak o 2-4 sek.za den.Když jsem je na den odložil,tak udělaly rázem 20 sek.a pak se zase vrátily do svých hodnot.S těmi Seiky to asi bude podobné.
Martz Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Jsem maximálně spokojenej, jak přesností tak se tyhle hodinky parádně nosej , nikde netahnou nezavazej. Mimojine už k nim mam i brášku v podobě monster od SaKaLa :-) a teď se chystám na 7002ky nebo 007ky na gumě ... a jak budo zase kačky navíc tak Atlasky :-) Tak to je slušná diagnóza. Gratuluju
zrno Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 A co čert nechtěl tak jsem objevil BFS takže asi odsunu atlasky na neurčito a dřív pořídím něco z tyhle řady :-) + nějakej vintage koženej řemen :-) (ten si prubnu vyrobit)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se