Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Teraporadna je teraporadna. Ja tam nechodim treba rok a pak si reknu bude bezva si o tam neco precist. Ale musim to rychle zavrit... :)

Mel jsem je jeste jako dost mlade, samce cca rok a pul a samice rok. Byli pospolu, ale stejne bych je radeji oddelil. I tech 50cm je hodne malo, i kdyz samci chteji uz hodne mladi. Spis bych ho vcas prubl k te vetsi samici, te mensi by to mohlo spis stejne ublizit a asi by z toho nic nebylo.

Jj kamarad si ode me po posledni burze odvezl asi 20 terarek, taky pomalu koncim. Chci se stehovat do zahranici.

Dendrobatky jsou fajn, me by zabila ta pece o ne :) Proto mam vzdy zvirata, ktera mohu opustit na 2 tydny a vim, ze budou v pohode. Vsak prihod foto monoklovky. Takze v budoucnu uz jen zmije?

• Odpovědi 861
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No vlastně už nějakou dobu jen zmijovití, tzn. zmijky a chřesťoši. A sem tam od něčeho kousek :) Siculky, ciliáti, Dendrobátky (zítra jdou poslední z domu:)) a tak. I nějaké pavoučky tu mám a třeba i párek A.australis.

Tady třeba Crotalus ruber, hodím pak něco víc, mám toho dost na disku. Bohužel aktuálně jsem bez foťáku a lepší telefon si to rozdat s dlaždičkama a prohrál :)

p1000615.jpg

Odesláno

Před chvilkou jsem stěhoval subadult holčinu Crotalus atrox do nového bydlení a chvíli jsem myslel, že by to šlo jedním hákem, ale prej ne :) A že by to šlo v klidu ... to jsem si samozřejmě nemyslel;) Je prima, že "v tomhle" je na tyhle zvířata fakt spoleh - prostě jsou nasraný permanentně :D

Odesláno

Tak to je parada. No clovek musi byt porad obezretny. Znam kousnuteho mambou, i dva lidi temi atheriskami. Ja proste ty stromove hady mam rad :) I kdyz takove rohate cerastesky nebo nasicornisky taky muzu.

Odesláno

Jedáci jsou nádherní, ale já bych si na ně netroufnul.. :-) Vždy jsem chovatele obdivoval, manipulace musí být adrenalin..  Chovám nějaké sklípkany (T. stirmi, apophysis, X.immanis, S.melanotarsum a pár mláďat). Dříve jsem choval ještěry od rhacodactylů až po bazilišky. Je to hezký koníček.

Odesláno

Pamatuju si, jak jsem si to taky říkal, respektive to pro mě bylo tak nepochopitelný, že by se tím vůbec nějaký blázen mohl zabývat ... udělat tohle rozhodnutí z jakýhokoliv jinýho důvodu, než k němu dospět, je špatně (můj názor). Choval jsem dlouho pavouky apod., pak korálovky a člověk zkouší další a další hady. A postupně k tomu nějak dojde. Ve finále není rozdíl jedovatý nejedovatý. Had není na mazlení. Takže jediný rozdíl je, že já musím se všemi manipulovat za pomocí háků, ale to je vše. Když to trochu přeženu. Samozřejmě je vhodné začít na některých "ověřených začátečníckých" druzích - ammodytky třeba. Získat zkušenosti, jak hadi rostou. Jak se chovají, kam asi dosáhnou, atd.

No a časem si pak musíš pořídit třeba Crotalus atrox, protože to je jeden z mála hadů, co je permanentně nasranej :) Jednak Ti to udělá radost a hlavně Tě pořád udržuje v respektu - nejvíc kousnutí je z rutiny, podceníš to. S tímhle druhem ne :D

Jinej level jsou pak korálovcovití, ale tam moc zkušeností nemám (i když jednu zkušenost chovám :)) a tam je vhodné to řešit přes budky.

Odesláno (upraveno)

Mám úplně stejný názor jako Ty. K jedákům člověk asi opravdu musí dospět. Pár hadů jsem taky choval, ale jen tak okrajově. Měl jsem krajty, hroznýše, koráloveky a pár užovek. Jediného jedáka, kterého jsem v životě choval byl Trimeresurus albolabris. Jsou to neskuteční zuřivci a pamatuji si, že na mě útočili i přes sklo. Pak jsem je prodal i s terárkem :-))) Vždy se na jedovaté hady rád podívám. Jsou to zajímavá zvířata. Když by se Ti chtělo, dej sem nějaké fotky, rád se pokochám ;-)

Upraveno uživatelem Zbynda
Odesláno (upraveno)

Ja zase obdivuji, ze muzes chovat tyto sklipkany. Ja si po letech na ne udelal takovou alergii, ze vsechny druhy teraphos, pamphobeteusu a dalsich vykopavajicich musely jit pryc. Tak mam jen nekolik poeciltherii, balfourky, crawshaye.

Pomalu a jiste speju k mambam a kralovajdam. Pro me je to vrchol teraristiky a libi se mi ze vsech hadu nejvice. Plus samozrejme helodermy.

Upraveno uživatelem nAscA
Odesláno

Ta alergie je wopruz, ale od těch sklípkanů Ti toho zas tolik nehrozí (se vší úctou k nim, choval jsem je dlouho, hlavně Haplopelmy. Teď jsem si melancholicky koupit pár různých Cerathogyros - píše se to tak nebo jsem už lama? - a pár Poecek), ukoriguješ to snad a následky v porovnání s jedákama.... Tím to nesnižuju, jsou to prostě jiný zvířata ;)

Já jsem kvůli haďárně na jedáky přepažil obývák, abych zdvounásobil bezpečnost, což i KVS při udělování povolení kvitovala, ale tím jsem omezen prostorem a dohodli jsme se, že povolení mám jen na zmijovité, chřestýšovité a z korálovcovitých 1x monoklovka a Aspidelapse (tam byly ochotní uznat, že to fakt má do pravé kobry daleko :D). Ono v realativně malé prostoru manipulovat s nasranou kobrou ....

Helodermy jsou bomba, v ruce jsem je měl jen jednou u pána v Ústí (nechci psát jméno, ale asi je docela známý, nedávno měl odchov), super zvířata. To by mě myslím bavilo. V Dubči jsem měl víc času si je prohlídnout, je perfektním jak sespí jak mrtvý :D :D :D Mamby jsou úžasné, nádherná zvířata, momentálně mimo moje možnosti (velikost tera, korálovcovití, atd.)

Odesláno

Ceratogyrus - jj taky jsem jich nekolik mel. No ja uz nemohl poradne ani dychat, kdyz jsem prisel v kontakt s temi chloupky - treba pri vyndavani svlecek. Mam maly byt, tak byly v mistnosti kde spim a uz to neslo. Vsude cervene pupinky atd. Proste po 20 letech chovu to ma nasledky. Ja mam jen P. metallica asi 7 samic a ty jsou v tomto pro me bezpecne.

Jj ta velikost tera je nutna pro ty druhy co casem poridim. Ale napr. Helodermy exasperatum mam v terku dlouhem 1.8, vysokem kolem 1.6 a sirokem 1.1 :) 

No obcas ve me hrkne, kdyz prijdu a vidim jak divne lezi. Ale jsou nesmrtelne. Napr. u Tondy v Dubci je jedna, ktera vzdy vyleze uplne nahoru, tam se snazi dostat na reflektor a pokazde samozrejme z tech dvou metru slitne. A toto udela nekolikrat denne :)

Odesláno

Gyros gyrus :D P.metallica byl před pár lety hroznej boom, co, každej je chtěl :)

U Tondy je to prima, byl jsem asi jen 5x zatím, ale pokaždé jsem viděl něco navíc, zázemí, levharta, něco jsem si i občas odvezl (koupil, ne chytil :D) a teď tam má prý lvíče???

Odesláno

Jj jeste nedavno tam byl tygr a ted tam maji lvice. Tygr ale byla vetsi bomba :) Byl jsem tam ted v nedeli, ale doporucuji spis pres tyden. Udelali nejakou akci pres slevomat a ted si to lidi vyzvedavaji, tak tam byva dost narvano.

Odesláno

Super had! Opakovaně jsem o něm přemýšlel. Nakonec mě, po všech těch korálovkách, odradilo to jejich rychlý trávení. Většina terestrických jedáků je v tomhle super, že to je jedno hoXno za čas, užovkovitý prostě seXou furt :D

Buď jak buď, had je to nádhernej!!!

Odesláno

Nádherná fotka. Alergii na žahavé chloupky jsem si bohužel vytvořil taky. Chovám pavouky už asi 15 let. A to co jsem výše vypsal jsou jen zbytky původního, poměrně velkého chovu.. Možná se k chovu hadů časem vrátím (jestli mi s nima manželka nevyhodí...)  :-)

Odesláno

Jj paradni had. Byl z odchovu meho kamararada. To rychle traveni je na nic, na druhou stranu vis, kdy to tak bude a hned muzes uklidit.

No ja jeste cca pred rokem mel kolem 500ti dospelych samic sklipkanu. Ted mam asi 13  :) 

Odesláno

Uklidit, to se lehko řekne. Když máš těch hadů víc, tak už je to pak vopruz - když jsem měl více korálovek, navíc v páru, tak to bylo hovno v každým terárku permanentně :)))

Půjčuju si na víkend foťák, tak něco naházím sem, snad se bude líbit :)

Odesláno

Jen tu dávejte i obrázky pánové, dobře se to čte, hadi se mi líbí, ale doma by to neprošlo a pavouky nemám rád...

Odesláno

On to tu i někdo čte,jo ? :)))

O víkendu budou fotky, slibuju :)

Pro plzeňské - zítra ráno je terarijní burza v Pekle ;)

Odesláno

Tam jsem uz 2x na burze byl. Ale je to dost male, zvlast, kdyz je clovek zvykly na burzy v Hammu :D

Ten uklid je fakt nic moc, ale dost zalezi jak ma clovek resena teraria. Na druhou stranu, moji s tim sli vetsinou do vody.

Jsem rad, ze to nekdo jeste cte :) Jeste proberu archiv a mozna i nejakou tu metallicu vyfotim.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...