solidus Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Je to tam hrozně malé a větišnou tam nic zajímavého neseženeš. Nicméně pro lidi, co začínají, nebo chtějí jen jedno zvířátko na mazla (ale chtějí se i tak dobře starat, doufám), tak je to ideál. Vousatky, jemeňáci, užovky, korálovky, babouci, atd. Občas se tam dá něco sehnat. Když jsem dělal do Lacertidů, tak tam prodává svoje odchovy Melda - p.Melen a to je opravdu frajer přes ještěrky. Sraní do vody je kapitola sama pro sebe Většina mejch hadů má těžkou keramickou misku, protože ty plastové samozřejmě převrhnou. Sice zmijáci tak často neserou, ale do vody to maj taky občas rádi Zvládám to samozřejmě v poho, kreju se hákem, ale musíš tam tu pracku strčit foť foť
TomCZ Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Jak jsem řekl, hadi se mi líbí, ještěrky apod. taky, takže se neupejpejte
nAscA Odesláno 14. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2014 (upraveno) Meldu znam, ma tech zvirat fakt hodne.Uz par let uvazuji nad temi spesl rukavicemi. Jenze pak je zacali vyrabet v Pakistanu a videl jsem je uz i prokousnute. Ale na jednu ruku by to nemuselo byt spatne. Hlavne na vetsi zmije pohoda a helosky taktez.Tady je foto mojich heloderem horridum exasperatum. Maji cca 80-90cm. Upraveno 14. února 2014 uživatelem nAscA
Andrew Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Taky to tu sleduju a třeba z těch 500 pavouků v jednom bytě mě málem porazilo
nAscA Odesláno 14. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2014 No to bylo dospelych, pak byla jeste vetsi hromada v krabickach, kde byla mladata Tech bylo treba 1000
Andrew Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 To je taky důvod, proč bych si od Tebe nikdy nemohl koupit hodinky, a že mě u těch Gshocků svrběly prsty
nAscA Odesláno 14. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Hodinky jsou za sklem, stejne jako byli vsichni pavouci
šíma Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Před 3/4 rokem jsme synkovi koupili od profi chovatele malou (délka krunýře 39 mm) želvu zelenavou (mimochodem za 1 500 Kč, stávala pade). Měla teplo, světlo, vodu, žrádlo, ale vůbec nerostla a včera odešla do želvího nebe. Mohla to být nějaká nemoc se kterou jsme ji už koupili? 3/4 roku se mi zdá dost na karanténu...
nAscA Odesláno 14. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Co je to profichovatel? Pokud to byl nekdo seriozni melo by k ni byt tzv. CITES. Cim jsi krmil? Mela by dostavat i zivocisnou stravu. Svetlo? Jaky typ svetla, potrebuji UV. Nejake vitaminy dostavala?Moc se v zelvach nevyznam, ale jestli byla importovana, mohla mit nejake parazity apod.
šíma Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Já jsem tedy chovatel na baterky, naposledy se mi utopili mloci, ale pokud si vzpomenu na svoje mladá léta, tak želva ze Zverimexu za 50 Kčs se chovala v krabici od bot a dostávala hlávkový salát. Tahle měla kromě lupení i sepiovou kost, terárko s domečkem, substrátem, miskou na pití a koupání, jednu speciální žárovku s časovým spínačem na svícení, druhou halogenku na topení atd. Za třičtvrtě roku vyrostla možná o milimetr a přibrala 1,5 gramu, asi bych se měl věnovat něčemu co mi prokazatelně jde, třeba čumění na televizi...
solidus Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Ahoj, suchozemské želvy jsou na chov překvapivě náročné, jejich "nevýhoda" je v tom, že dokáží velmi špatné podmínky snášet dost dlouhou dobu a lidi si pak myslí, že podmínky jsou v pořádku. Bavíme se o nejčastěji chovaných Testudech, některé "špeky" vyžadují samozřejmě ještě specifičtější podmínky. Tak tedy - malá želva (o moc více jak dospělá) se potřebuje každou noc zahrabat do mokrého substrátu. Má baštit to, co v přírodě - seno, apod., to co má nejnižší výživovou hodnotu. Třeba rajče, jahoda, atd., je pro ní smrtící bašta. Samozřejmostí je kvalitní UVB zdroj nebo možnost být v létě venku. Stejně tak možnost se vyhřát a nastartovat tak trávení. Těch bodů je určitě víc, ale v tomto lidi chybují nejvíce. Vodní želva - myslím tím tu nejobvyklejší, želvu nádhernou, tam je to skoro nesmrtelný nezmar, ale ta asi myšlena nebyla.
Zbynda Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Jen foťte, chlapi :-)) Už se moc těším na fotky... Kamarád choval Heterodon nasicus. Jsou to krásný hadi a dlouho jsem o jejich chovu přemýšlel. Bál jsem, aby mláďata přijímali potravu přirozeně. Vím, že to u nich bývá problém. Násilné krmení není nic pro mě, zvlášť u jedáků... i když mají zadní jedové zuby, stejně jsem se toho bál. Chováte je někdo? Přes víkend sem taky hodím pár fotek.
nAscA Odesláno 15. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Nechovam je, ale kamarad je ma. Velmi mirni a zajimavi hadi. Normalne jedaky do rukou neberu, ale u nich jsem u delal vyjimku. Taky aby te kousli temi zuby je dost nepravdepodobne. Cca pred rokem jsem mel v rukou boomslanga a to uz byl jiny pocit. Ale taky nadherny had. Kamaraduv je hodne klidny a takovy zvedavy, tak mu obcas otevre terarko a on proste na tebe vyleze
Návštěvník cecil Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Čau chlapi,mám jen základní informace a teorii s knížek a internetu.Chci se zeptat mám rodinu v austrálii a teta si poměrně pravidelně píše s maminkou a ta mi popisovala že kluka co pracoval u nich na pozemku pomáhal se stavbou garáže, kousla pakobra východní.Psala že přišel o část ruky snad zápěstí,jsou ty následky tak fatální i při včasném zásahu lékaře?Jinak moc se mi líbí ty stromové zmije,nádherné,vypadají jako dráčci.Ty jsou už prý taky poměrně dost jedovaté.
Návštěvník cecil Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Ješte bych se rád zeptal jak moc je jedovatý ten korovec?
nAscA Odesláno 15. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Na kazdeho ten jed muze zapusobit trochu jinak. Vetsinou se pri vcasnem zasahu da hodne zachranit, casto byvaji nasledky spis na vnitrnich organech. U nas se amputace provadeji spise prstu, do ktereho byl clovek kousnut. Kamarada kousla mamba a i s preletem o nemocnice to mohlo trvat 2 hodiny. Zachranilo ho to, ze on sam vedel co ma po kousnuti delat a udelil instrukce jak sve pritelkyni co ho vezla do nemocnice a tak i v prvni nemocnici a vedel kteremu doktorovi volat. Divim se, ze v zemi s takovou zdravotnickou urovni jako je v Australii nedokazali vcas zasahnout. Mozna nevedeli co ho presne kouslo. Tam budou na kousnuti urcite lepe pripraveni nez zeme, kde se tito hadi v prirode nevyskytuji.Helodermy jsou hodne jedovate. Cetl jsem i o umrti a rika se mezi puvodnimi obyvateli i mezi kousnutymi chovateli, ze pokud te kousne, tak to boli tak moc, ze si prejes umrit. Tam jde o to, ze maji hodne velky stisk a je treba tu ruku z te tlamy dostat predtim, nez ti ji zacne zvykat a vypoustet vice a vice jedu.
Návštěvník cecil Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 kolegu asi nám myslím že je to jistý P.K. Nekde od Krnova,Úvalno myslím.Jednou možná dvakrát jsem se s nim potkal na treninku,on dělá tuším kickbox,já box klasicky.Nekde jsem to i o něm četl,že se zachoval velmi profesionálně a proto to dopadlo dobře.Je to člověk který to zrejmně dělá léta a rozumí tomu,to je v pořádku ale i přesto se stala nehoda.K tomuto koníčk musí mít člověk opravdu respekt a dodžovat všechny zásady.Já hodně info hltám právě o Atheriskách,choval jsem dříve boa constrictor,ovšem to je oproti jedákům mnohem snažší.Prospíval mi dobře a baštil jak živé tak mrtvé potravy.
Návštěvník cecil Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Omlouvám se za chyby píšu za chůze...
nAscA Odesláno 15. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Ja pochazim z Krnova, PK znam Mamba ho kousla, kdyz ji mel pripravenou na transport do Terarium Dubec, de je dodnes k videni. On to prave nechtel podcenit, tak ji dal do pytle jeste pred treninkem. Po treninku prisel a pres ten latkovy pytel ho kousla. Proste pech, stat se to muze.Atherisky doporucuju. Nadherna zvirata a squamy ani nepotrebuji tak silene nocni poklesy, tak se daji mit pres noc pri pokojovce.
Návštěvník cecil Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Jj tak jsme doma.No a ješte se zeptám ty Korovci mají nějaké zvláštní potravinové nároky nebo jiné?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se