nAscA Odesláno 22. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Vse se da vymyslet tak, ze do kontaktu s temi hady ani neprijdete. Napr. uzaviratelny ukryt, kde ma had kde se schovat. Pak ho jen hakem zavrete a muzete vycistit terarium apod. Mel jsem uz nekolik jedaku v rukou, ale chce to zkusenosti a hlavne kazdy hadi jedinec se chova jinak, tak i urcitou znalost sveho chovance. Ale vzdy je lepsi zacit s nejakym nejedakem, napr. ktery je i trochu kousavejsi, coz vas donuti davat vetsi pozor. Ono i kousnuti nejedovatym hadem pekne boli, prece jen ty zuby nejsou nejmensi.
TomCZ Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 (upraveno) Raději tu dávejte fotky, nebo se zlomím a nějakého nejedáka si pořídím Upraveno 22. února 2014 uživatelem TomCZ
solidus Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Tak něco z trochu jiného soudku a pak nějaká klasika Androctonus australis Rhacodactylus ciliatus Baštící Montivipera xanthina a schovávající se Naja kaouthia Dva posledně jmenovaní dostali dneska nové, větší, bydlení a vypadají moooc spokojeně, přitom samotné stěhování se jim moc nelíbilo a dávali to nepokrytě (řekl bych i nevděčně ) najevo.
sta Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 teda solide beha mi mraz po zadech jen kdyz to vidim. Predpokladam ze hodinky si nedavas do trezoru ale k Tvym "milackum" :-)
solidus Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Odesláno 23. února 2014 sta: opravdu jsem měl nápad, že hotovost, kterou jsem si vybral na první lepší hodinky (Alpina Sailing), si do doby nákupu schovám do krabičky k některému z miláčků
solidus Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 Trošku se nudím (kašlíček, rýmička) a protože na hodinky ještě nejsem takovej chábr a spíše čtu a postupně se posunuji, tak hodím něco sem. Má kouzelná místnost, k plné spokojenosti Krajské veterinární správy A taky vysvětlení, proč toho nemám víc Omluvte ještě drobný nepořádek, přesunoval jsem do nových terárek, rušil stará po žábách, atd. A konečně trošku lepší foto v novém bydlení
Návštěvník cecil Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 Moc pěkné co všechno chováš? A je to kobra monoklová?
Návštěvník cecil Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 Omlouvám se ted jsem si to přečetl zpětně,zajímavé kousky a jak je na tom ta monoklovka s chováním?Máš zkušenosti z nějakým vysloveně problemovějším (agresivním) druhem,ne vhodnym např. Pro začátečníka.díky za odpověd
McStinger Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 sta: opravdu jsem měl nápad, že hotovost, kterou jsem si vybral na první lepší hodinky (Alpina Sailing), si do doby nákupu schovám do krabičky k některému z miláčků Nemusí to byť bezpečné miesto. Moja bývalá v rámci práce (aspoň myslím) navštevovala podobného zanietenca ako ty. V teráriu videla myš, tak ju vybrala a hrala sa s ňou. A chlapec keď prišiel sa jej pýta, že či jej nevadila tá kobra, pre ktorú bola myš určená.Inak vždy ten názov vlákna čítam ako Teroristické okienko a vždy ma to zaujme. Inak teda hady nemusím a po záhrade chodievam s dlhou palicou a dupem
solidus Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 chlapec keď prišiel sa jej pýta, že či jej nevadila tá kobra, pre ktorú bola myš určená. To je ovšem hodně drsná story Mohl být pěkný průser, ale jako story dobrý
McStinger Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 (upraveno) To je ovšem hodně drsná story Mohl být pěkný průser, ale jako story dobrý Ono to má samozrejme súvislosti. Zrovna išiel niečo k tej kobre robiť, keď prišla. A nechal otvorené terárium. To sú asi chyby, ktoré by sa nemali stávať. edit: a vraj sa mu to nestalo prvýkrát. Aj jeho raz kobra prekvapila, keď behala po izbe. Upraveno 24. února 2014 uživatelem McStinger
solidus Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 (upraveno) Omlouvám se ted jsem si to přečetl zpětně,zajímavé kousky a jak je na tom ta monoklovka s chováním?Máš zkušenosti z nějakým vysloveně problemovějším (agresivním) druhem,ne vhodnym např. Pro začátečníka.díky za odpověd Je to moje jediná kobra, takže to mohu spíše porovnat se zmijovitými. Had je to naspeedovanej - co dělá, to dělá rychle. Přijede k napáječce a pije, jak kdyby měsíc vodu neviděl, myš sežere v době, kdy další hadi hledají správný konec svojí zabité myšky, když se začně svlíkat, je to do minuty hotový, atd. Na koukání taky vcelku prima, buď je zalezlá a nebo šmejdí - pokud je teď terárko prázdný, za hodinu tam bude jezdit, pak si zas dá voraz. Zároveň i velice rychle roste. Co se krmení týče, tak jsem někde četl, že kdo chová kobry, začne časem krmit mrtvým a zdá se mi to už taky logický Kobry jsou aktivní lovci, tedy honí kořit = zakousne se jí do zadku a myš se otočí a ještě ji stihne kousnout (když se jí to povede) do čumáku Řešit pak nějake problém, infekci, zanícenou ránu, atd. u takovýho zvířete je opravdu zbytečný. Pohybu kolem terárka, čištění lopatkou, atd. toho si většinou nevšímá, musí se leknout, aby roztáhl kápi. Ale tahat ho ven nebo nějaké větší zásahy do tera, to se rychle postaví a sekne. Trochu to na mě ale působí jako vyhrožování, útok rozhodně není tak rychlý a už vůbec ne razantní, jako jsem zvyklý od větších zmijí a chřesťochů. Naopak ale velice velice rychle přijede. Zatím má kolem metru (za něco přes půl roku z 30cm). Čtu to po sobě a nevyznívá to tak, jak by mělo. Ten pohyb směrem k chovateli (obecně k tomu, co považuje za ohrožení) je neuvěřitelně rychlý, bleskový. Ale je to údajně hodně různé, některé jsou opravu agresivní, jiné nejsou tak labilní. Tam patří podle mě ten můj. Z prostorových i zkušenostních důvodů to bude na delší dobu jediná kobra, monoklovka je asi rozumný začátek - ale jaký tryskáč by sis zvolil pro začátek? - ale jako prvního jedáka určitě určitě ne. Samozřejmě jde všechno. Nedokážu si ale představit, co by nezkušený člověk dělal s kobrou, co ho nahání po obýváku Je to trochu delší a snažil jsem se to napsat ... tak jako lidsky Upraveno 24. února 2014 uživatelem solidus
solidus Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 Ono to má samozrejme súvislosti. Zrovna išiel niečo k tej kobre robiť, keď prišla. A nechal otvorené terárium. To sú asi chyby, ktoré by sa nemali stávať. edit: a vraj sa mu to nestalo prvýkrát. Aj jeho raz kobra prekvapila, keď behala po izbe. To je ale hodně špatný Málo co v životě jsem si rozmýšlel tak hodně a dlouho, jako chov jedovatých. Mimochodem - chov podlehá registraci a povolení!
mondeo2 Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 Jako položím blbou otázku - chlapi proč to chováte když se na to ani šáhnout skoro nedá natož se s tím pomazlit.Mě tedy nevadí, hady i pavouky a štíry mužu, klidně po mě můžou i běhat ale těžko mě přivítaj tak jako mě vítalo moje bývalé psisko když jsem přišel domů.
McStinger Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 To je ale hodně špatný Málo co v životě jsem si rozmýšlel tak hodně a dlouho, jako chov jedovatých. Mimochodem - chov podlehá registraci a povolení! Veď to je fascinujúce, že to bol jeden z uznávaných odborníkov. Neviem, či je ešte medzi nami Čo sa týka kobry a čo som videl naživo, tak útok naozaj nie je moc rýchly. Ani "dosah", mi pripadalo, že nedočiahne ďalej, než koľko sa zdvihne nad zem. Ale ak sa s niečím naživo stretávať nechcem, tak s takýmto krásavcom určite nie:
Návštěvník cecil Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 No já jsem moc nahlodán do Atherisky squagimera tedy pro začátek.Jednak jsem četl že jsou klidné a vcelku nenáročné a hlavně se mi moc líbí.Do kobry bych šel až po delší zkušenosti.Jo a nemluvě o tom že když kousne Atheris tak se to dá asi přežít ...
Návštěvník cecil Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 doma o tom teda nikdo ještě nechce ani slyšet..
solidus Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 Zatím mi také přijde, že výpad zmijovitých je rychlejší - ale tak to jsou vyčkávací lovci a pak vystřelí veškerou silou - a proto si myslím, že je to strašení a že reálný výpad bude bleskový. Kobry jsou aktivní lovci a jak někdo prohlásil "prostě tě půjde zabít". Naopak ten příjezd kobry je neuvěřitelně rychlej a plynulej, enormně rychlej. Pořád se tu ale bavíme o rychlostech, který jsou často nad možnosti lidských reflexů, o následcích nemluvě. Určitě není od věci se na pár následků kousnutí na webu podívat. Squámky jsou prima, samozřejmě taky nepodceňovat, ale jsou to klidní hadi, po vydráždění kousnou, ale jen ve svém dosahu. Svou krásu trošku vyvažují svou neaktivitou přes den.
nAscA Odesláno 24. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2014 No moje squamy byla jedna klidna a druha nervak. Zalezi na jedinci a jak jsem psal, kamarad odnesl kousnuti nejen otokem, ale i prevozem rychlou a osetreni doktorem Valentou.Jinak ja zacal chovat nejdrive pavouky, protoze jsem chtel zvirata, ktera nepotrebuji moc pece. Coz pavouci, stiri apod. splnovali. No a po seznamovani se s dalsimi chovateli me zacala lakat i dalsi zvirata. Ale i tak jsem vybiral spis ty nenarocna, i kdyz nektera trosku vzacnejsi. Ja snad nikdy nic nejedovateho nechoval, krome nekolika druhu phelsum a uzovek. Ale jak poridis jedaka, tak je to nejak o level vyse. Proste jako v hodinkach
Návštěvník cecil Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Odesláno 24. února 2014 Sleduji na youtube různé videa a je fakt že kobra je opravdu rychlá podobně jako mamba.Co je tedy hodně pomalý had z jedáků mi příjde zmije gabunská.Zavalitý a líný,ovšem nádherně zbarvený.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se